Які традиції на весіллі вразили Вас?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем algo, 6 Жовтень 2008.

1. nattsol

nattsol Well-Known Member

Відповідь: Які традиції на весіллі вразили Вас?

як я була на весіллі у свого двоюрідного брата у Харкові, мене здивувало, що подарунки гості просто складали неподалік від їхнього столу перед початком забави, лише конверти з грішми вручали особисто десь посеред забави, коли тамада оголосила час привітань (ми дарували набір посуду, то після привітань хіба махнули рукою, мовляв, наш подарунок там :))
    також мене здивувало випікання т.зв. шишок (солодкі булочки з маком і родзинками, які зовні шишки нагадують хіба дуже віддалено), які вручаються гостям, що ті підняли келих за молодят.
    ще молодята танцювали, тримаючи в руках свічку; тамада казала, що якщо за час танцю свічка не згасне, їх кохання розгорятиметься з кожним роком все більше (чесно кажучи, у них ця прикмета щось не дуже справджується, хоча минуло лише 1,5 року)

• Подобається Подобається x 5
  2. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

У нас (Львові) досить часто таке на весіллі можна побачити.

• Подобається Подобається x 1
  3. nattsol

ото ж бо й воно, що у Львові я такого ще не бачила :)

4. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

А мене вразили традиції на моєму весіллі! В нас було весілля 2 дні, на другий день ми їхали до молодого. Ми мали приїхати до них додому і я мала говорити там певні слова, вже не памятаю які, а потім мали нас вітати і вже з гостями їхати на забаву. Оскільки так вийшло, що ми запізнилися привітання приймала чоловіка сестра і відповідно нас майже ніхто не вітав, а ми вже приїхали на саму забаву. І от я до тепер не розумію чому не можна було почекати на нас!? Крім того, ще до весілля чоловіковим батькам даравули гроші, бо їм вони потрібні, щоб справити весілля. А після весілля ті гроші, що нам подарували в нас позичили на вічне віддавання, правда добре що хоч подарунки нам віддали. Після того на весілля з їхньої сторони ми ходимо тільки з подарунками!

Забула написати, що це так є на Стрийщині.

• Подобається Подобається x 4
  5. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

У мене на селі (Івано-Франківська обл.) весілля починається також в п"ятницю з плетіння вінка. А ще печеться доля (солодкий хліб, як паска), яку молода в день весілля вже в залі роздає всім гостям, підперезавшись фартухом. Сорочку дружки несуть молодому в суботу перед самим весіллям, продають дружбам і повертаються до молодої. Коли приїжджає молодий з гостями, спочатку до нього виходить кожна дружка, потім якась страшна молода і вже тоді - справжня.
    Ще часто роблять весілля спочтку в молодої, а на наступні вихідні в молодого. То коли весілля в молодого, батьки і гості молодої рвуть всякі будяки і роблять з них букети. Отаке от.

• Подобається Подобається x 2
  6. Sokolova

Sokolova Well-Known Member

А мене вразила традиція, коли ми були на весіллі в Червонограді. В них нареченій фату знімає сам молодий, а не свекруха. Одним словом і виглядає дивно та й сам процес довго триває, бо поки він у всіх тих неведимках і заколках розібрався, ми половину пляцків поїли!

• Подобається Подобається x 10
  7. nattsol

наречений ще має цілувати молоду за кожну шпильку, що витягає з волосся)

8. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

бачила таку ж традицію у бродівському районі

9. Sokolova

Sokolova Well-Known Member

може і цілував, але я ж в той момент пляцки наминала:o
    І ще нагадала собі кльову традицію! Це за Луцьком точної назви не пам"ятаю (найближчі Смт до міста), так от , там наречений вже на самому святкуванні весілля повинен подарувати нареченій і їй мамі туфлі, ніби тим показує, що обіцяє сім"ю забезпечити (матеріально) і жона боса ходити не буде:girl_haha:

• Подобається Подобається x 7
  10. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Мене також вразила там же одна традиція, але це вже традиція-нововведення :girl_smile::girl_smile::girl_smile:
    Полягає вона в тому, що ставлять наречену на мості, вона має зупиняти машини, просити у водіїв гроші :eek::eek: а за це пригощати їх шампанським і цукерками. Уявляєте, молода як попрошайка ходить між машин :girl_haha::girl_haha:

• Подобається Подобається x 9
  11. La esposa

La esposa Moderator

Да-да-да.... Ось цієї суботи на весіллі в Червонограді ми всі дружно стояли на мості і зупиняли машини! Метрів за 50 так само стояло ще два весілля, люди там їхати просто боялись :) А один йолоп мало дружку не переїхав :)

а збирають вони на візок дитині ;)

12. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Я би не пішла так робити.традиції традиціями, але то якийсь, вибачте за слово, "брєд"!

• Подобається Подобається x 9
  13. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Ще й до того досить аварійнонебезпечно, бо машини зупиняють на мості, де зупинятись заборонено. А наша молода ще й до того камаз зупинила :girl_haha:

14. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Ага, і що саме головне, вони всіх зупиняють і наливають шампанське, усім хто в машині, навіть водію. Абсурд. А за кілька метрів напевно ДАІ стоїть і попім їх нюхає. Ха-ха. А відкат потім молодим дають, за добре підпоєних водіїв.
    А ми були на весіллі у українських росіян. Все якось по іншому. Молитви не було, укр. музики само собою, многая літа в кінці не співали. Добре що хоч молода з вельоном перетанцьовувала, а то б мені взагалі зле стало. :)

• Подобається Подобається x 3
  15. enigma

enigma Well-Known Member

Ну в нас теж того всього не було (музика україньска була. правда не у виконанні музик), і вельона теж не було.
    Хто як хоче, так собі і бавиться (а хтось не бавиться взагалі ))))

16. La esposa

La esposa Moderator

Ну чого ви так? Я такого не писала, не треба. Водії - не малі діти, хто хоче - п"є, хто не хоче - не п"є. Мені образливо чути таке... Традиція є традиція, кому подобається, той так робить. А хто не робить - хай не паскудить чужі традиції!!

17. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Я раз по роботі потрапила на весілля в Перепишлянський район.
    назву села не пам"ятаю, але село не з найбільш передових:)
    так от там весілля святкують в шалашах. При цьому у молодого свої шалаші і своя забава, у молодої - свої на іншому кінці села.
    Молоді по черзі то в одному, то в іншому шалаші сидять:)

Про такі весілля я чула, але особисто була вперше.
    Щось в цьому є.
    А ще було весело, коли мама молодого (ми були в його шалаші) командувала: що ти лиєш, то папнянка міська, для неї горівку треба з хати нести:)
    І дуже дивувалася потім, чтого це я не п"ю:)

• Подобається Подобається x 4
  18. Niferttiti

І чому зразу сприймаєте мої слова як образу. Та я цілком серйозно, сама була в автомобілі, який проїзжав повз таких наречених. Ви тут абсолютно ні до чого.

19. Niferttiti

Ось так і втрачаються українські традиції, бо то бачите вже не модно. Шкода.

20. enigma

enigma Well-Known Member

Ну мода тут зовсім ні при чім. Ми робили таке весілля яке хотіли. Ді-джей - бо хотіли музику і іноземну (сказуються музичні смаки наші і наших друзів), кидала букет, а не вельон, молитиви не було - нууу бо не було (то специфічне питання). Тих традицій, яких хотіли, тих дотрималися. То все не через моду (хоча не памятаю, щоб у Львові ставало модним - не перетанцьовувати і не молитися :), а через особисті погляди та вподобання.

• Подобається Подобається x 7