Які традиції на весіллі вразили Вас?

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем algo, 6 Жовтень 2008.

1. Olma

Olma Well-Known Member

Відповідь: Які традиції на весіллі вразили Вас?

Ого, то мене зараз взагалі тапками закидають...
    В нас:
    - викупляння не було,
    - молитви не було (гості в ресторан ішли зразу з церкви, то ми вважали шо хто хотів то помолився в церкві, а хто не християнин, то нашо його молитися заставляти),
    - фату не знімали,
    - відповідно я її і не перетанцьовувала,
    - і не кидала (кидала букет, і взагалі я проти кидання фати..)

• Подобається Подобається x 6
  2. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

А в нас коли ми кланялися в хаті моя мама говорила вголос молитву-благословення, яку їй священник дав на навчаннях. І в ресторані була молитва. Фату я кидала але потім одразу забрала бо вона моя моя...

• Подобається Подобається x 5
  3. Bonka

Bonka Well-Known Member

А в мене і фати не було....:confused:
    (кидала букет)

• Подобається Подобається x 1
  4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

У мене також. У мене був вельон, але я його не кидала і не знімала. Кидала в дівок букетом.

• Подобається Подобається x 2
  5. levandivka

levandivka З яйцями...

Влучили? :)

6. Маруся-мама

Ага... прямо в ніс. Але то я не спеціяльно, я вам кажу... то так ся вдало.:girl_haha::girl_haha::girl_haha:

7. levandivka

levandivka З яйцями...

Певно, та дівчина за носастого вийшла заміж?

ЗІ: то не форумлянка була? :ninja:

• Подобається Подобається x 3
  8. Маруся-мама

не з наших. А за кого пішла навіть не знаю... бо я до гАмерики поїхала.

9. NATALIJA

NATALIJA Well-Known Member

В мене запитання. Напишіть відповідь хто знає. Якщо кидати букет, потім його потрібно забирати чи віддавати тому, хто його зловив?

10. Маруся-мама

Взагалі-то вона для того його і лапала, той букет, аби собі залишити. Тому в закордонії існує два букети, один до шлюбу а други до кидання, з камінцями. (шютка) :girl_haha::girl_haha::girl_haha:

• Подобається Подобається x 6
  11. Olma

Olma Well-Known Member

Отут я вже писала про кидання букету :)

12. mashka

mashka Well-Known Member

О, цього року ми були на багатьох весіллях.
    На Сокальщині вразило найбільше - це окремі столи з різними стравами і напоями для гостей молодого і молодої. При чому ше й зауваження робили, що ваше, а що не ваше з їстівного. Хрін довелось з іншого стола красти, бо наш закінчився.::girl_haha:
    Молодий ніс наречену з церкви на руках і копав рушничка ногою, ледь не впав бідолаха.
    На Київщині батьків нареченої, а вона остання дитина яку віддали у подружне життя, волочили по всьому селу на гілляці. Бажано так їх прокатати по найбільшій багнюці.
    А на третій день весілля там, і на Чернігівщині знаю теж, ходять цигани - весільні гості переодягнуті, до інших сусідів, родичів за курами з яких потім варять страви і п'ють третій день. Так от, задача цих циган будь-що врасти з подвір'я тих до кого йдуть. У кого гумаки під хлівом, в кого граблі, чи з хати щось.А обкрадені ввечері викупляють своє добро.
    Ще внас крадуть нарачену, або хоч її туфля, печуть шишки, молоді надкусують коровай, хто більше - той головний буде у сім'ї.

• Подобається Подобається x 8
  13. Маруся-мама

Про таке також знаю, що крадуть мешти в молодої чи кусають коровай. Ми кусали торт весільний, у нас був такий трьо-поверховий з розочками рожевими. Смачнюний. Андруша більше відкусив бо я була дуже чемна і бузю широко не творила.:girl_cool:

• Подобається Подобається x 7
  14. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

А мені мій муж всю бузю кремом обмазав так мене годував...

Ще згадала в нас на весіллі в ресторані був викуп місця нареченого, моя дворідна мала сестричка сіла на місце нареченого і він дарував їй цукерки і ляльку, щоб пустила. Колега викупляв своє місце грошима в барта нареченої

Останнє редагування модератором: 17 Вересень 2009
  15. Galysik

Galysik Well-Known Member

у Рівному була на весіллі, там традиція що молодий свекрусі миє ноги і вдягає (дарує) її у нові чоботи а потім танцює з нею.
    А по селам батьків нареченої везуть на тачці через усе село.

• Подобається Подобається x 1
  16. COOLBABA

COOLBABA Well-Known Member

А на моїх рідних селах (Радехів) прийнято, що день перед весіллям молода з дружками несе до молодого сорочку і дарує всім близьким подарунки. В той час молодого десь сплавляють, а вона коли подарувала всі подарунки то батьки молодого з родиною запрошують їх до столу і вони " трапєзнічають".
    А ше, якщо в той вечір дружки викрадуть в молодого дома віник, то кажуть ,що головним в сім'ї буде жінка:girl_devil::girl_crazy:

17. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

Я таке подібне бачила. Але мив молодий ноги оберемком кропиви, а потім полокав їх горілкою, ну і нові мешти надівав. То потім тьоща не могла натішитися, що ноги її перестали боліти після таких процедур. А про руки молодого я взагалі мовчу.

18. Яруська

Яруська Well-Known Member

Капець:eek::eek::eek:
    Добре, що та тьоща молодому одне місце не пуцувала кропивою, щоб здоровий був:girl_haha:

• Подобається Подобається x 12
  19. Відповідь: Які традиції на весіллі вразили Вас?

На Київщині на 3-й день весілля продають кашу.Варять пшоняну кашу в глиняному глечику в українській печі,приносять до столу і продають,хто останній кине гроші,той має право горщик розбити ,тоді кашу розносять гостям,які теж кидають за кашу гроші.Якось та каша хитро запечена і тримається купи.СМАЧНААААА.Вранці молода має не проспати,бо вікна вимажуть вапном і треба буде довго і нудно мити...:girl_haha::girl_haha::girl_haha:

20. Alias

Alias Well-Known Member

А у нас на другий день гості, що запізнилися мають цілувати пательню (а вона вся в сажі) або платити гроші . якщо цілувати не хочуть:)

• Подобається Подобається x 10