Яку воду ви використовуєте?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Arinka, 10 Лютий 2009.

1. zylia

zylia Member

Відповідь: Яку воду ви використовуєте?

щодо аналізу води, то ми дійсно його робили і результати були добрі. Правда, незнаю наскільки часто той аналіз треба робити.

---------- Додано в 22:20 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ----------

Вода з автоцистерн - то один з бізнесів мого чоловіка.
    Не буду називати марку води, щоб не було реклами, але дещо цікаве розповім.
    Абсолютно всі води що їздять по Львову (незалежно від ціни) є придатними до вживання. Але ці води не є найкращими для людини. Для споживача основним критерієм ХОРОШОЇ води є відсутність накипу. Але в нормальній, ідеальній для людини воді накип має бути! Воду, яку ми купуємо з автоцистерн просто відфільтровують від кальцію, накипу немає взагалі, але вона зеленіє зчасом, стає слизькою. А це саме через відсутність балансу мінералів, а зокрема відсутність кальцію. ОТАК! Але пити ці води можна навіть некипяченими, вони абсолютно нешкідливі. Просто люди не знають справжніх критеріїв оцінки якості води.
    А тепер щодо джерел у Львові. Хорошої води у Львові немає. Вода з ВЗ справді шкідлива і отруйна. Пити її неможна. Оптимальна вода в джерелі на Голосках (там ручний насос і капличка поряд), але вміст кальцію перевищений вдвіччі. Тому дійсно з машин вода є найбезпечніша, і якби люди не міряли якість накипом, то пили б воду, таку якою вона має бути (бо той хто її продає, зацікавлений в якості, а відповідно і в кількості клієнтів), а так п"ємо ВОДУ БЕЗ НАКИПУ!!!

Людина яка нам робила аналіз води з Високого замку просто розсміялася з вашого допису. Пишіть правдиву інформацію, а не те, що вигідно вашому чоловікові.
    в воді що"їздить по Львову" пуголовки плавали, а ви кажите придатна для вживання

2. Virochka

Virochka Well-Known Member

це Ви пишіть правдиву інформацію, а не плітки базарних тіток. От як зловите хоч одного пуголовка, тоді й поговоримо. А як Вам смакує вода з ВЗ, то пийте на здоров"я, я ж нікого не агітую купувати ту чи іншу воду, а просто ділюся тою інформацією, якою володію. І не потрібно мене звинувачувати у "вигоді", я не рекламуюся, а Ваша агресія з пуголовками, схоже викликана жабою.......

3. zylia

zylia Member

моя агресія викликана реальними пуголовками, які плавали в воді, яку мені продали за гроші.

---------- Додано в 20:17 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ----------

класно заробляти гроші. набираючи воду в найближчій калабані, не витратившись, навіть на фільтр від жаб

4. LILY

LILY Well-Known Member

я використовую воду з фільтра (BRITA)вже понад 7 років,виходить дорожче ніж брати привозну але таскати ту воду,вичікувати ті машини, вставати зранку то не для мене, а недавно чоловік поставив фільтр на кран (біля основного крану вивів маленький) і тепер економніше)))і вода смачна,купаю малого, варю їсти на фільтрованій водичці

5. zylia

zylia Member

Так вода з Раківця справді дуже смачна і ми також час від часу її п"єм, але постійно її пити не можна, тому, що срібло це важкий метал, який накопичується в організмі.
    Нам раніше наш лікар казав, що раковецька вода містить багато заліза і частіше ніж 1 раз в тиждень її пити не можна.

6. Lucia

Lucia New Member

Є спеціальні фільтри для душу, котрі легко встановлюються перед душовим шлангом. Такі фільтри містять в собі вугілля, яке забирає хлорочку. Купатися у такій воді значно приємніше і не так шкідливо. Бо коли у воді є хлор він 1) впитується в організм через поверхню шкіри; 2) негативно впливає на легені (активно випаровується із горячої води і ми ним дихаємо); 3) Коли випаровується і є присутнім у повітрі - негативно впливає на оболонку очей (деколи можна відчути що у ванній як печуть очі).
    Такий фільтр вирішить цю проблему, коштує десь до 200 гривень. Також він ше відфільтрує іржу і залізо, те шо робить воду жовтою, але тільки нерозчинене у воді залізо. А окрім того у воді є ще присутнім інший вид заліза - яке знаходиться у розчиненій формі - воно з'являється на дні ванної коли вода трохи постоїть, - залізо окислюється і випадає в осад. Але таке залізо цим фільтром не видалити (( для цього потрібні спеціальні установки обеззалізнення, які досить дорогі (близько 10000 грн.). Але розчинене залізо - це вже остання із проблем води для купання, в першу чергу треба видалити хлорочку, іржу і нерозчинене залізо, - це може зробити простий фільтр для душу :)

7. Virochka

Virochka Well-Known Member

класно сидіти за компом і судити хто як заробляє... а Ви б спробували позайматися таким бізнесом, знайти місце під свердловину, поставити фільтри, зробити купу аналізів води, отримати дозвіл санстанції, періодично проходити перевірки тієї ж санстанції... а ще в нашій країні, де нічого не робиться "просто так"...
    А Ви говорите про жаби і калабаню??? Це просто негарно... А якщо у Вас і був такий інцидент, то треба було звернутися у відповідні органи і захищати свої права. Зрештою по Львову їздить декілька видів води, і про всіх я знати не можу. Але, на рахунок жаб, я дуже сумніваюся

8. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

А ми поставили стаціонарний 3-рівневий фільтр (механічна очистка, вугільний та мембрана), в нього ресурс 10 кубометрів, тобто стане надовго! Накипу нема, але до рівня дистильованої води він також не очищає. Наразі задоволена, бо раніше користувались Бар"єром, то він спохабився останнім часом, заледве на тиждень касети ставало...

9. Яська

Яська Well-Known Member

Прочитала тут, що категорично не можна використовувати воду Малятко. Хто знає чому, напишіть, бо малому варю істи тільки на ній. А на рахунок води з Високого замку, знаю що військові\цивільна оборона\ брали аналіз, і висновок, що не придатна для вживання. Це просто додаткова інформація.Хочете вірте, хочете ні.

10. olekolia

olekolia миється в бані

А ми використовуєм власну свердловинну воду. Принаймні накипу ніколи нема.

11. inchik

inchik New Member

Ми купуєм воду з цестерн, що машини возять і задоволені цілком! вже більше 4 років п'ємо. Якість води, як на мене, дуже відчувається, коли готуєш чай. З води з крану просто неможливо то пити :girl_cray:, навіть якщо пальцями носа затиснути.
    Щодо пугаловків в воді :) ... на таке поки не попадалося...і ще одне, якщо довго не мити посудину, де збегірається(транспортується) вода, то та вода має неприємний запах затхлого (спочатку)...принаймні ще ні разу не чула того запаху, бо тоді б точно не брала б.
    біля будинку в одному з магазинчиків стали ту ж воду продавати зі стаціонарної бочки, за пару місяців, як там її встановили, то застала, як ту бочку забрали на миття. таки напевне миють бочки (кажу про того водорозвізника, що в них купуєм) .
    забула додати про накип...але помітила такий факт, що поки користувалися електрочайником, то накипу не було, а як поламався і "спригнули" на звичайний, то накип таки є...значно менше, як від водопровідної, але за декілька кип'ятінь трохи назбирується....

12. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

А ми до семи місяців користувались бутильованою водою Малятко. Проте її щоразу потрібно було все більше і бульше... І вигідніше було перейти ні фільтровану. Тому придбали фільтр Брітта, яким користуємось по сьогоднішній день. Накипу немає зовсім. А яка вона за хімічним складом, незнаю, на аналіз не здавали.

13. markiza

markiza New Member

Ми для донечк також воду Малятко, проте зараз я думаю купити фільтр для води, це, на мою думку, вигідніше і економніше.

14. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Я теж дітям беру Малятко або Бебівіта. Фільтр Брітта маєм, але не використовували його вже давно. Треба буде його відшукати.

15. Edifiel

Edifiel New Member

Я теж до року купувала малому Малятко, а після року користуємося фільтром Аквафорт. Насадки вистачає на місяць на трьох чоловік, ніби задоволена:girl_haha:

16. zylia

zylia Member

"малятко" пити можна, але не захоплюватися, тому що ту воду фільтрують надпотужними фільтрами і очищають хімічно. Це не шкідливо, але вона така профільтрована і очищена, що майже дистильована. а дистильовану воду,як ми знаємо пити не можна, бо вона вимиває з організму важливі мінерали.

17. Velana

Velana Member

мене також цікавить))) пила звідти водичку - ніби непогана...

а щодо Малятка не знала.. дякую за інформацію.. бо якраз також замислююсь яку б то водичку купувати, щоб малому їсти готувати.. чоловік пропонує брати "Чисту воду"... тепер постала делема - купувати фільтр чи саму воду:girl_smile:

18. karrina

karrina New Member

а ми сімєю замовляєм Аляску,супер вода

19. Olalama

Olalama New Member

Знаєте, дівчата, я також користувалася для приготування іжі для дитини водою в цистернах. Думала це класно вода без накипу, але у дитини стали червоніти щічки. Довго я не могла зрозуміти звідки. Адже іжа була без алергенів. Тільки тоді, коли я поміняла воду для приготування іжі "червоні щічки" зникли. Зараз користуюсь "Аквулею", аба "Аква лайф". Очевидно, що вода в цистернах непідходяща, дитина виявилась індикатором чесності підприємців

20. IvannaSS

IvannaSS New Member

Наш татко приносить воду з джерел на Погулянці - накипу в чайнику майже немає, хоча читала в одному з львівських видань, що за висновками санепідстанції вона доволі тверда....
    Хтось ще бере там воду? Поділіться враженнями!