Відповідь: Юридична консультація от дивують люди, чесне слово... чого лізти до сусіда за паркан на його ПРИВАТИЗОВАНУ ПРИВАТНУ ВЛАСНІСТЬ??? займіться своїм майном, приведіть його до ладу!!! от слідкую за вашою історією і щиро вболіваю за вашого сусіда. має людина свою приватизовану ділянку(приватну власність) рішив на ній побудувати за свої ж гроші собі житло... а вас чого жаба дусить? Він вам якусь шкоду зробив??? Він вам щось зламав?? він до вас на вашу ділянку заліз??? ВАМ ДО ТОГО ЯКЕ ДІЛО??? займіться своїм майном своїми документами А НЕ ЛЬЗЬТЕ СУСІДІВ НА ЇХНЮ ТЕРИТОРІЮ!!! а на приватизацію землі 100 євро не хватило???... і на адвоката 500грн шкода...
Відповідь: Юридична консультація Це було сказано не буквально, ремонту в нас такого нема, але це суті справи не змінює. А от до сусідів вони прислонилися повністю стіною. Їх ремонтам я справді співчуваю До речі, якби в нас було "пару сотень тисяч", то, повірте, свої права було б легше відстояти, чи не так? Спостерігаючи за Вашими дописами на тему моєї ситуації, sani, в мене складається таке узагальнене враженняння, що доки люди в нас будуть думати так як Ви (та най там. та аби сусіди не говорили, та най хоть в вікнах ставит, та най той закон.. та шо там...), доти наша держава буде така ж БАНДИТСЬКА - бо роблять з неї таку такі люди як Ви - толеруючи і - навіть не сумніваюся - порушуючи закони для вас же писані. До чого тут те, що земля не приватизована? Я знаю, що це може обернутися з часом проти нас. І справа тут не в 100 євро Але наше будівництво в свій час дістало всі дозволи і були враховані ВСІ обєкти поряд. Тоді, знаєте, не було такого ще - заплатив гроші і маєш, все робилося відповідно до норм і законів. А сусіднє будівництво протизаконне. Ну і що ще можна додати? Нехай коментують юристи, ваші оффтопи мені і без того неприємні в світлі загальної ситуації.
Відповідь: Юридична консультація Згідно ЗУ "Про судовий збір" при зверненні до загальних судів ставка судового збору становить 1% ціни позову, але не менше ніж 0,2 мзп. Мзп береться станом на 1.01.2012 розу і 0,2 буде становити 214,6 грн. А тепер маленька хитрість - 1% платите тоді, коли маєте ціну позову, наприклад стягуєте суму, а оскільки у Вашому випадку майно не оцінене, ціни позову незнаєте платите мінімальну ставку не менше 0,2мзп і все. Кожна палка має два кінці - повірте за 9 років практики спорів з сусідами маю найбільше - і дуже рідко це питання однозначне, сусіди - це взагалі окрема тема і рідко права чи винна лише одна сторона, хіба коли судяться за такі абсурдні речі, що і писати смішно - найсмішніші позови були - за повітряний простір, бо сусід утеплив стіну пінопластом який на 15 см, виступав по стіні будинку, або інший сусід хотів вільно пересуватись територіеєю України по сусідському городі. АЛЕ - не забувайте, що правила добросусідства, передбачені Земельним кодексом ніхто не відміняв - ст.103. Власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей (затінення, задимлення, неприємні запахи, шумове забруднення тощо). 2. Власники та землекористувачі земельних ділянок зобов’язані не використовувати земельні ділянки способами, які не дозволяють власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок використовувати їх за цільовим призначенням (неприпустимий вплив). 3. Власники та землекористувачі земельних ділянок зобов’язані співпрацювати при вчиненні дій, спрямованих на забезпечення прав на землю кожного з них та використання цих ділянок із запровадженням і додержанням прогресивних технологій вирощування сільськогосподарських культур та охорони земель (обмін земельних ділянок, раціональна організація територій, дотримання сівозмін, встановлення, зберігання межових знаків тощо). ст.104 Власники та землекористувачі земельних ділянок мо[цензура]жуть вимагати припинення діяльності на сусідній земельній ділянці, здійснення якої може призвести до шкідливого впливу на здоров'я людей, тварин, на повітря, земель ділянки та інше. А ще є норми ДБНів про відступ від стіни будівлі, пожежні вимоги відстані від будівлі, норми інсоляції - новобудова не може заступати світло сусідньому будинку іт.д. не кажучи вже про узгодження меж між сусідами. Нюансів багато, тому не можна однозначно казати що на приватизованій приватній власності можна робити все що заманеться - будувати без дозволів не можна навіть на приватизованій землі, а через порушення вищезазначеного в судовому порядку можна легко скасувати ту приватну власність - держакт на землю.
Відповідь: Юридична консультація Допоможіть хто знає. Чи має право людина (власник квартири) продавати квартиру без згоди людей що там прописані і мають частку? + прописана дитина.
Відповідь: Юридична консультація Ні,немають права, необхідна згода усіх співвласників або довіреність. Неповнолітню дитину неможна виписати з квартии без паралельної прописки в іншу, рівнозначної площі.
Відповідь: Юридична консультація Прошу допомогти розібратись.... Було три співвласники. Основний власник, якому належала 1/2 помер, написавши перед цим заповіт. В ньому він в рівних частках заповідає майно синові і доньці, яким вже належить по 1/4. Чи може претендувати їх зведений брат на якусь частку і колишня дружина? На момент приватизації дружина там не була приписана, як і брат.
Відповідь: Юридична консультація Стаття 727 ЦК України. Розірвання договору дарування на вимогу дарувальника Published by Jurist on Вс, 01/11/2009 - 23:42 1. Дарувальник має право вимагати розірвання договору дарування нерухомих речей чи іншого особливо цінного майна, якщо обдарований умисно вчинив злочин проти життя, здоров'я, власності дарувальника, його батьків, дружини (чоловіка) або дітей. Якщо обдарований вчинив умисне вбивство дарувальника, спадкоємці дарувальника мають право вимагати розірвання договору дарування. 2. Дарувальник має право вимагати розірвання договору дарування, якщо обдарований створює загрозу безповоротної втрати дарунка, що має для дарувальника велику немайнову цінність. 3. Дарувальник має право вимагати розірвання договору дарування, якщо внаслідок недбалого ставлення обдарованого до речі, що становить історичну, наукову, культурну цінність, ця річ може бути знищена або істотно пошкоджена. 4. Дарувальник має право вимагати розірвання договору дарування, якщо на момент пред'явлення вимоги дарунок є збереженим. 5. У разі розірвання договору дарування обдарований зобов'язаний повернути дарунок у натурі.
Відповідь: Юридична консультація Зі зведеним братом я заплуталась - претендувати на спадщину можуть діти або усиновлені діти покійного. Якщо є заповіт, то претендувати на майно, визначене в заповіті можна лише після скасування заповіту, але особа має довести, що заповіт порушує її права, тобто колишня дружина мала б довети у суді, що майно нажите під час шлюбу з нею, вона брала участь у його купівлі-будівництві і не забезпечена житлом, тому претендує на частку. Але оскільки майно приватизоване - претендувати на нього колишня дружина не може - бо право власності на майно виникло лише в тих, хто там був прописаний і брав участь в приватизації. Права колишньої дружини не порушені заповітом, оскільки вона мала право на приватизацію того житла, де була прописана на момент приватизації. Якщо неясно написала - пиши в ПП поясню докладніше
Відповідь: Юридична консультація Власне продавцями цієї квартии будуть виступати всі ті люди, що мають в ній частку
Відповідь: Юридична консультація Ще я не встигла напрацюватись на новій роботі, як маю питання. Роботу я знайшла через центр зайнятості. Місце в мене дотаційне. Звільнити мене не можуть протягом року, тільки за власним бажанням. Але шеф сказав написати заяву за власним бажанням без дати. Наскільки законна така вказівка і як я маю обгрунтувати свою відмову. В принципі, я би не мала переживати через звільнення, але шеф жаднюга і тому трохи схитрив. Як виявилось, я на декретному місці (хоча він то дуже приховував від мене). І тепер якщо та жіночка захоче вийти раніше. чи не піде моя заздалегідь написана заява на підпис до шефа. ще й нюанс в тому, що якщо я звільнюся за власним бажанням, то потім в ЦЗ я не зможу отримувати виплати по безробіттю. Порадьте. що робити?
Відповідь: Юридична консультація на якій підставі "шеф сказав написати"? нехай дасть вам закон/статтю закону яка зобов'язує працівника писати заяву "за власним бажанням" без дати. Так і обгрунтовуєте (можна ще сказати, що згідно договору з ЦЗ якщо вас звільнять чи ви самі звільнитесь підприємство мусить заплатити великі штрафи, бо попсує "картину працевлаштовування" в ЦЗ)
Відповідь: Юридична консультація ні на якій. він ніби так себе убезпечує в разі якщо би я прогулювала роботу чи ще щось таке. але на такі випадки є звільнення за статтею. правильно я думаю? то правда? шеф то все аргументує тим, що він ніколи нікого не звільняв, але нехай такий папір буде на всяк випадок. мене така ситуація не влаштовує, бо я на декретному місці і в будь який момент мене можуть пропросити піти якщо та дівчина захоче повернутись. а звільнити мене він не має права, бо отримує дотації від держави. от і крутить хвостом як жид світом. нараз віддали мені те що я писала щоб дописати ще *за власним бажанням*. нічого не переписую, а чекаю що скаже начальство.
Відповідь: Юридична консультація не пишіть нічого. то протизаконно. якщо звільнитесь "за згодою сторін" - виплати з ЦЗ починаються зразу, а якщо "за власним бажанням", то через 90 днів. Попередбте його, що розкажете про його вибрики в ЦЗ, а там вже знайдуть як його приструнити. Він же нічого не втрачає, якщо Ви на дотаційному місці, то за Вас зарплату платить держава (ЦЗ), а в нього ще й якійсь пільги по податкам (вроді)... Якщо вийде дівчинка, місце якої Ви займаєте, Вам мають запропонувати аналогічне місце з аналогічною ЗП.
Відповідь: Юридична консультація як варіант. не хочу починати роботу з ультиматумів, але мушу мати запасний варіант. він не має потреби тримати двох людей на такій посаді. тут нема що робити двом.
Відповідь: Юридична консультація Дотаційне місце не може бути декретним. Дотаційне місце - це новостворена посада. Хіба би це місце створювалось для людини, яка працювала до вас, а ви вже пішли на декретне місце. І то, не впевнена, шо в такому випадку держава продовжє виплачувати дотації. Принаймні на цьому нам чітко наголошували в ЦЗ. Шось конкретно ваш шеф мутить... Ну і звичайно, не пишіть ніяких заяв.
Відповідь: Юридична консультація я думаю що коли та дівчина пішла в декрет місце дали під скорочення, а потім ніби заново створили для дотацій. та дівчина в декреті і нічого не втрачає, а шеф зекономив собі кілька тисяч.
Відповідь: Юридична консультація Має працівника, якому зарплату виплачує держава. Безкоштовна робоча сила для роботодавця) По ідеї це дуже вигідна пропозиція, дивно, чому так мало роботодавців нею користуються.
Відповідь: Юридична консультація ага, і ще податків ніяких не платить за мене. я вчора весь вечір думала над тою ситуацією, купу аргументів знайшла, наразі чекаю що скаже шеф. поки за ту заяву не згадую.