Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем La esposa, 17 Листопад 2010.

1. New look

New look Well-Known Member

Відповідь: Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

Я мала досвід.
    Все поміняли без проблем. Я їм вислала розрізану стару капу, вони мені нову іншого розміру. Але щось в мене з нею не дуже стосунки склались, протікає часто .

2. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Користувалась я капою під час цих КД. Після першого разу трошки обрізала хвостик бо дряпав всередині. Наловчилась встановлювати все гуд, і поки вона всередині нічьо не заважає. Але от витягати - то просто алярм. Процес кожного разу тривав мінімум по 5 хв, і так і сяк. Коли тягну за хвостик - висковзує, намагаюсь, як писалала колись Вітторія, трішки її піддіти, щоб вона від стінок відклеїлась. Теж капець. Коротше намучалась капєц.
    Так що поки лишаю її собі на певні випадки, бо так мучитись кожного разу з витяганням я поки не готова.

3. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

спробуйте змінити свою позицію під час витягання капи.

4. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

зле
    над хвостиком є ребристі виступи, як на картинці

якщо є, то спробуйте фіксувати капу за ці виступи
    я фостик :) зовсім обрізала, то витягую без проблем
    розказую: ловлю капу за дно, добре беруся пальцями (власне за корпус), підстискаю капу, трохи витискаю повітря, якщо є потреба посилюю захват :)))
    і витягую маятнико-подібними рухами (вправо-вліво)

мені видається, що ваша найбільша помилка в тому. що ви намагаєтеся за хвостик тягнути, спробуйте за хвостик підтягнути трошки нижче, а потім вже взятися за дно

• Інформативно Інформативно x 1
  5. Bublyk

Bublyk Member

Читаю тут про підтікання - і в мене ця ж проблема. В перші дні підтікає, і то так добряче. Не можу зрозуміти в чому проблема. В мене Ледікап, Л-ка, наповнюється навіть не на половину, тобто то не через верх тече. Встановлюю ніби добре, розправляю всередині пальцем по контуру... Чи то якась фізіологічна особливість в мене?
    В кого все гуд, розкажіть секрет, пліз.

6. Chortenia

Позицію міняла, ще гірше. За хвостик тягнула, але він вислизає. І за дно бралась, але воно якось теж вислизає. В мене вже навіть пальці звело. І не відсмоктується, зараза.
    Ну і виходить так боволі болісно, хоча і секунда. хоча це не проблема.

7. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

я вже писала, що в мене протікало, якщо не "натягувала" капу на шийку
    перед тим як ввести капу, я намацую :) в яких "краях" шийка і в тому напрямку спрямовую (каламбур) капу, причому стараюся, щоб сама шийка попала в капу.
    я вже 100% відчуваю добре одягнула я капу, чи ні

як просто рівненько вставити капу - тече
    я в котрийсь момент думала, що доведеться відмовитися, але ні-ні-ні

стиснути треба і випустити повітря, капа тоді розгерметизовується
    є таке, вже в останній момент
    але то треба експерементувати в процесі, можна знайти найменш болючий варіант

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

на підлозі присівши і так (гг) добре розчепірити ноги. Тоді до капи легко добратися. А там вже робити так, як Імель писала-за дно двома пальцями і вліво-вправо. І пальці сухі мають бути, щоб не слизькалися

9. New look

В мене теж самісіньке.Не знаю вже що придумати, бо відчуття з нею комфортні.

10. Chortenia

Власне я так і роблю. Єдине, на що ще грішу, то те шо капу вастновлювала не в перший день, відповідно вимити усе всередині нормально невдалося. Відать, тому і було слизько.

11. nattsol

nattsol Well-Known Member

ще одна версія щодо підтікання капи: шийка матки в перші дні більш опущена (може бути ще й слизова набрякла) і "вкладається" в капу, а за законом Архімеда решта витісняється.
    от і результат: капа заповнена наполовину, але все одно підтікає.

12. New look

В мене підтікає і коли на половину не заповнена, а відразу лиш поставила. Але факт є що після двох перших днів ніби не підтікає..

13. Talya

Talya Well-Known Member

значить точно не добре встановлюєте.
    в мене цього разу була така халепа - 4 день, тобто вже майже кінець циклу, поставила я зранку капу і потопала по справах. для більшої надійності підстрахувалася щоденкою, а коли прийшла додому виявила, що капа порожня (не тещо половина-четвертина заповнена, а пуста повністю), а одяг заляпаний (добре, що в темне вбралася) щоденка трохи врятувала. я ще зранку по звуку почула (ну коли капа розпрямляється, вона в мене так "щолкає") що щось не так як має бути, але не переінсталювала, а треба було

• Подобається Подобається x 1
  14. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

такс,я свою вже два цикли тестую(а в мене по сім днів і лиє як з відра:))),класна штука:)В дорозі на море і на морі-просто рятувала.Перші два дні підтікає,але для моїх "кінських"КД-це підтікання зовсім незначне-щоденкою підстраховуюсь і усе.А потім навіть забуваю що КД в мене.Словом наразі задоволена.

15. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

Багато місяців тому прочитала цю тему і в такий спосіб дізналася про капи. Тут в Італії ніхто про ці капи не знає,кому розкажеш:"фуууууу! Ти що? Що це за гидота?" Незважаючи на всі ці вигуки купила я капу ще й подругу намовила.
    Попробувала без циклу щоб знати точно з чим маю справу. Перший раз все було дууууууууже просто! А от другий.. якось мені важко було її витягти..і було доволі таки боляче! Хвостик я вирішила покищо залишити хоча моя подрега його повністю обрізіла,казала,що натирав її.
    Доречі про протікання: в моєї подруги протікає. Можливо через те,що вона позмір не той взяла.

16. zaderyshka

zaderyshka Member

Власне, я помітила, що спершу підтікання в мене траплялось від неправильної інсталяції. А от мала два дуже дивні цикли, коли як не інсталювала, все одно підтікало, хоча вже два роки майже користуюсь і ніби вивчила вже всі особливості. Може це через якийсь специфічний стан матки, тобто у такому випадку капа не фіксується чітко на шийці. Словом, ненаю, я повний профан в гінекологічних особливостях. В когось було щось подібне?

17. newlife

newlife New Member

Хелп мі... Пора і мені визначатись з розміром і виробником. Перечитую гілку з початку, але основного не вичитую... Дуже багато виробників. А завдання стандартне - хочу вже! :) Вихідні данні:мама після КР, вік трошки до 25, виділення середні, але тривалі - були по 5 днів. Тепер ще не спрактикувала, але скоро буду знати. :-(. Де можна замовити найкраще співвідношення якість/швидкість доставки/ціна?

18. Dream-baby

Dream-baby Member

Дівчатка, сьогодні натрапила на цю тему, спочатку була шокована цією штукою, після години читання ваших відгуків, зрозуміла, що я її хочу, вже навіть замовила))) приїде поділюсь враженнями)))))

19. Dream-baby

Dream-baby Member

Приїхала, замовила, прозору силіконову. Наразі ще не користувалась, але перше враження від неї дуже позитивне) На дотик мякеньке, на вигляд гарненьке, вже дві мої куми теж хочуть таку ж чашу) Як перший раз використаю, зразу напишу свої враження:girl_tender:

---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ----------

Забула фірму написати Ladycup:girl_wink:

20. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member