Кімната для дитяти:)

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем jozya, 4 Червень 2007.

1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Меблі для дитячої

подивітьсяв ікеа

2. Valkiriya

Valkiriya senior member

В "Будинку меблів" на Любінській на 2-му поверсі є двохярусні ліжка німецького виробника. Ми дивились їх, по якості-супер. Найкращі з тих що и бачили. Букові.Але трошки дорогувато- 5200 гр. без матрасів.

3. kitka

kitka Well-Known Member

Проштудувала я Лідочкине посилання з гілки "дизайн кухні". Тепер маю ще одну гарячу закладку з її легкої руки:girl_haha:. Надибала одну штуку цікаву. Хочу дітям над столом почепити таку штангу з кольоровими горнятками (чи як їх обізвати) для олівців, фломастерів, клеїв і дрібничок...
    [​IMG] [​IMG]
    Чоловік одобрив і сказав "лєгко!". Але що придумати з тими горнятами? Де їх взяти? Як вийти з положення?

4. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

В IKEA є такі кошички для зберігання з петельками, їх можна було б підвісити на гачечки.
    А я в пошуках парти - хто яку купував?

5. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

В ікеі є навіть подібні такі білі "горнята" Але чи то в розділі ванна чи то кухня, точно десь бачила, але не пам'ятаю де

6. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Дійсно є, знайшла на кухні

7. Provizor

Provizor Well-Known Member

Ідейка для хатки під столом.

• Подобається Подобається x 1
  8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

назріло питання до власників 2-ярусних чи різнорівневих дитячих ліжок.
    З якого віку діти почали спати на верхньому ярусі і чи звідти не падали?
    Які є нюанси в плануванні та загалом в тих ліжках?
    Бо потрошки планую дитячу і все мені здається що уві сні з того верхнього поверху запросто можна грохнутись вниз, а висота для дитини буде немаленька щоб забитись.

І чи зручно коли діти один над одним, чи кращє зробити нехай різнорівневі ліжка але трішки змістити їх одне відносно другого?

9. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

Моя мала з травня минулого року спить на такому ліжку, тобто їй було 3,5 роки. Так як вона поки що там одна, (бо молодша спить з нами в кімнаті), то спить по бажанню то на верхньому ярусі, то на нижньому. Ще ні разу не падала.
    Якщо робити під замовлення, то для кращої безпеки і впевненості можна попросити, щоб на верхньому ярусі зробили додаткову планку, яку потім можна відчепити.

Мені здається, що практичніше, коли ліжка розташовані одне над другим, бо місця мало займають.

10. Roxie

Roxie Галицька панянка

Ух ти! Яка класна хатка під столом!! Класна ідейка, малій таке забацаю, тре тканину пошукати..

Ми в дитинстві крісла зі спинками накривали покривалом.

11. Ірена

Ірена Well-Known Member

мій впав з верхньої полиці в поїзді коли йому 10 було...
    теж думаємо про двоярусне ліжко, але наразі щось мені дуууже обережно про це думається...

12. Iwka

Iwka Well-Known Member

Всі двоярусні ліжка які я бачила з верхньою планкою для безпеки дитини. Навіть не уявляю собі іншого варіанту.
    Впасти дитини може в такому випадку тілько якщо встане на ноги і почне перехилятись.

13. Milka

Milka Moderator

Мій Святослав почав спати на верхньому ярусі в 4роки, жодного разу не падав, навіть якщо встає вночі в туалет то проблем не було. Я теж зразу дуже боялась що він може встати посеред ночі...не зорієнтуватись де він і перехилитись через захисну боковинку. Дякувати Богу цього не було, він там спить із задоволенням. От мала на початках (вона спить на нижньому ярусі) трохи крутилася, і я могла застати її в ліжку коли вона наполовину зсунулася з ліжка, але головою вона спить з того боку де є драбинка тому це своєрідний захист від падіння, хоча можна і посунутись далі щоб таки впасти. При виборі дивились щоб зовнішній вигляд сподобався, розмір як для дорослих брали(0,98*2,00), щоб було деревяне а не з МДФ і щоб не був присутній метал, і ще можна розкласти на 2 окремі ліжка. Шухляди можна брати за бажанням....я хоч і не прихильник їх але все ж взяла, щоб щось помістити туди. Коли я сиджу внизу читаю якусь казку, чи допомагаю вдягатись малим...то інколи головою зачіплю верх другого ярусу...могло би бути для цього і вище. Та коли я побачила в знайомих ліжко де другий ярус вище...то мені по вигляду це зовсім не сподобалось. І ще мені не дуже подобається стелити той другий ярус...треба скільки часу згаяти щоб все гарно позапихати, щоб і знизу мало вигляд, бо у мене планки (типу ламелей).

14. Котя

Котя Оптимістка :-)

Теж колись цим запитанням дуже перейнялась, але взявши до уваги як мій старший крутиться вночі,таки приняли рішення брати одноповерхове, а молодшому потім докупим таке саме і пожертвуєм трохи ігровою зоною:girl_in_dreams:, зато я зможу спати спокійно, що він не впаде:girl_in_dreams:

15. AilataN

AilataN жива

Дівчатка, дайте нормальне посилання на Чілек. Теж хочу двоярусне ліжко, але знизу щоб було місце для столика, знайшла багато варіантів, але все щось бракує- то ціна завелика, то якість не дуже.

16. Зануда

Зануда Well-Known Member

:) На рахунок незручності, то я якось не думала, бо для мене то було питання зовнішнього вигляду та площі. Одне над одним займає менше місця - це суттєво. І ніяких незручностей немає. Принаймні я не помітила, щоб таке розташування на щось впливало. Якщо ж кімната велика, то можна експериментувати.
    Я собі пригадала випадок, як кузен мого чоловіка впав з такого ліжка - він вже на той час вчився в 11 класі. :) Поспішав вночі в туалет.
    Моя Тереза жодного разу не впала з того ліжка. Спить з 5 років нагорі. Аня в нас донедавна вставала вночі в туалет, відповідно, верхній ярус їй протипоказаний, бо вона точно могла би впасти.
    Загалом, мені подобається і діти задоволені, і зручно, і практично, навіть друзям дітей подобається. :) Я в дитинстві мріяла про таке ліжко.

17. Котя

Котя Оптимістка :-)

А я в такому спала пів року на другому ярусі, і таки умудрилась впасти:girl_blush2:

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Справа в тому що кімната дитяча відносно вузька і довга, такий собі трамвайчик 5,5*2,5.
    вхідні двері в кімнату в тому місці звідки фотографувалось.
    Ще нюанс - ця кімната на протилежній стороні будинку і всієї решти квартири. Тобто якщо в кухні десь привідкрите вікно то найменше відкривання балкону в дитячій одразу провокує конкретний протяг.

В дитячій кімнаті мені треба два спальних місця, шафа для одягу, якісь етажерки/полички для книжок, іграшок і т.д. Має бути письмовий стіл, і має залишитись вільне місце щоб було де дітям бавитись.

І я планую наразі розмістити всі основні дитячі меблі вдовж правої стіни, бо ця меблі будуть чуть віддаленіше від проходу, бо стіл письмовий мав би також стояти так щоб світло падало з лівого боку...
    А меблі хочу зробити всі одного плану, щоб не було збірної солянки а виглядало все як завершений гарнітур в одному стилі.

спочатку думали поставити класичне ліжко двухярусне одне над одним а далі вже планувати решта меблів.
    Але оскільки загальна довжина тої стіни 5,5 м, то суттєво в плані займання місця воно таке враження що багато не змінить, бо якщо ліжка розмістити зміщено одне до одного, то там можна ще розмістити шафки/полички/ящічки
    Власне початок тої всієї "стінки" мені подобається такого плану а там далі вже би йшов письмовий стіл і ще якісь пенальчики. Ширина( глибина) пенальчиків біля балкону мають бути не більше 50 см, бо інакше двері балкону погано відкриватимуться.

Ну і на останок, якщо робити такого плану меблі то це означає що використане буде ДСП ( читала що еггерівське ДСП на данний момент найбільш екологічне зі всіх що є на ринку, тож може використовуватись у дитячих) але чи витримає ДСП вагу вже старших дітей?

А те що в дітей буде один письмовий стіл на двох, це дуже критично?
    БО він буде один в дитячій, але звичайно не єдиний в квартирі..

Останнє редагування: 9 Лютий 2012
  19. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

В нас теж один стіл. Не думаю, що діти одночасно будуть за ним щось писати, малювати і т.д. Ну а якщо , то стіл

20. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

А чому з ДСП? Про дерево не думаєте? Купити напр. дерево і щоб столяр зробив під замовлення. Тоді ви собі спроектуєте все як вам зручно, ну і екологічно звичайно. А самі меблі і полакувати можна і пофарбувати, зараз такі красиві фарби для меблів є...
    В вас би шикарно білі виглядали....