Відповідь: Кімната для дитяти Також над цим свого часу задумувалась(планувала взагалі зняти драбинку. Але так і не закривала. Старший прекрасно лазить з 3 років. Лізти меншому(а по драбинці він намагається залізти нагору з того часу як почав ходити) забороняю. Один раз він звалився на попу з найнижчого положення, тепер розуміє, чому я забороняю(при тому я завжди пояснюю причину заборони). Це як з тим, що поки дитина трохи не попечеться, не буде знати, що таке гаряче. Коли малий хоче на другий поверх, піднімаю його туди, трошки поповзає, полежить, а потім знову хоче на підлогу. Дитина повина знати, що на другому поверсі ми не бавимось, не стрибаємо і крапка.
Відповідь: Кімната для дитяти Ось таке друзі зробили собі вдома (малюку зараз 2 роки) Звісно - для такого тре відповідну житлову площу (мрію про таку...) Гриць теж зараз прекрасно лазить, зверху не скаче - бо попереджений що можна впасти. Але він загалом обережна дитина. Якщо є небезпека що дитина буде дуже лазити і може впасти - я радила б зняти драбинку до більш свідомого віку.
Відповідь: Кімната для дитяти Ну от і наші меблі. Ще кілька дрібничок не закінчено, але я вже не втрималась, щоб показати. Правда через невеликі розміри кімнати не вдалось сфотографувати меблі повністю, то даю фрагментами. Оскільки на верхньому ліжку ще треба доробити захист для безпеки, а Катя хотіла спати там вже цієї ночі, то постелили їй на нижньому. Ну і щасливі усмішки
Відповідь: Кімната для дитяти Ми забороняємо нашим хлопцям по дивані бігати і стрибати, бо вже кілька разів так луснулися до підлоги, що мені зле було. І нібі розуміють чому не можна (особливо після недавнього падіння), але як починають входити в азарт дуріння, то магнітом тягне на той диван, як тільки дорослих нема в кімнаті і починають знову скакати. От я й задумуюся про тимчасове заблокування другого поверху.
Відповідь: Кімната для дитяти Ми ці меблі з чоловіком придумували самі, орієнтуючись на ідеї з інтернету. То спочатку задумували тільки сходи, але потім чоловік вирішив ще і драбинку, бо для надійності треба було ще якусь опору для верхнього ліжка. Заодно це в нас альтернатива шведській стінці, яку ми дуже хотіли, але нема вже де її запхати в кімнаті. І до речі, всі діти, що до нас приходять цікавляться власне тільки драбинкою. Малого навчили вилазити догори по драбинці, а спускатись сходами і намагаємось, щоб без нагляду він там сам не лазив, хоча навчився він там вправлятись дуже швидко.
Відповідь: Кімната для дитяти зараз ми теж в пошуках дитячого ліжка, доня хоче виключно ліжко з гіркою... ось таке я знайшла в неті , але де ж таке знайти у нас? чи шукати майстра, щоб таке зміг відтворити? ну й наскільки практичне таке ліжко, до якого віку його вистарчить? чи брати звичайне і не паритися? порадьте будь-ласка...
Відповідь: Кімната для дитяти я думаю, що гірку приробити не так і важко...попитайте майстрів А я все частіше думаю, що для малих будемо робити двоповерхове ліжко, але дерев"яне...подивилась на ті готові цілі набори з плити, то вони не викликають довіри, в одних знайомих воно вже ледве дихає...чи то ще від ціни (виробника) залежить?
Відповідь: Кімната для дитяти В моїх знайомих ліжка зробили для надійності із дерева, а решта меблів із ДСП, але так гарно підібрали кольори, що майже не видно різниці у відтінках. Я теж схиляюся до такого варіанту. Ану ж доведеться дорослому на другий поверх вилізти - а з деревом якось надійніше... Хоча може і з ДСП якісно роблять...
Відповідь: Кімната для дитяти я ще й досі не визначилася з дитячими ліжками, бо поки ми їздили придивлятися на двохповерхові ліжка, то малі вже сварилися за другий поверх, а також боюся купувати двохповерхове через те що діти часто б"ються і можуть впасти вдень з верхнього поверху. тому поки думаю за стіл для малого. щоб виконував уроки і щоб малій було зручно малювати, чи робити уроки разом з малим. Мамусі, в кого двоє і більше діток, що можете порадити як краще організувати місце для навчання? я хотіла довгий стіл на двох, колись такий на Занудкиних фото побачила, але хвилююся чи не буде доця заважати робити уроки Стасу. Чи краще два окремі столи-парти в різних кутках чи кімнатах?
Відповідь: Кімната для дитяти Так, залежить від виробника (і ціни, відповідно). Є досить непогані варіанти з якісного ДСП. Я колись дивилась в Марку рос. в-ва, і в Аквапарку був магазин укр. фабрики, але тепер вже нема ніби його ...
Відповідь: Кімната для дитяти Ми довго думали і таки вирішили використати місце під вікном якраз для довгого письмового стола для двох, а розділити ці два місця вузькими шухлядками посередині. Чи не заважатимуть діти один одному навчатися? Важко сказати, але при бажанні можна заважати і в різних кутках. То вже вам вибирати, як із плануванням у кімнаті краще. А якщо є змога у різних кімнатах - то так мабуть найкраще... А дітки якого віку? Ми ще плануємо, аби цей стіл справа і зліва переходив у невеличкі комп'ютерні столики, а це якраз і вийде в різних кутах кімнати... Але поки це все теорія, в нас до школи ще в запасі 3 роки.
Відповідь: Кімната для дитяти Оль, думаю що буде. Мої мають один стіл кутовий (ну бо площа не дозволяє розігнатися), то поки Петро робить уроки всі з кімнати виходять, інакше молодші просто товчуться з іншого боку столу, постійно якісь машинки літають на зошити, фарби хляпають, одним словом робота кипить, а дитина уроки зробити не може. Коли молодший піде у школу однозначно буду розселяти хлопців на два різних робочих місця. Маємо похресників двійнят, батьки мусили взагалі в різні кімнати дітей розселити, бо уроки просто нестерпно робилися
Відповідь: Кімната для дитяти Я так і думала що буде Ліля заважати, (в них різниця 1рік і 9 міс. Стасу 5,4 а Лілі 3,6), але одразу робити дві дитячі, трохи закруто, але напевно прийдеться, всерівно з часом треба розділяти по двох кімнатах. Доречі з якого віку треба це робити?
Відповідь: Кімната для дитяти От і я хочу вже нарешті завершити дитячу, тому також задумуюсь про стіл, наразі в кімнаті тільки ліжко і шафа-купе. Напевно також буду робити довгий стіл на двох. По тій стіні де стоїть ліжко є ще вільно 2,45, то планую там зробити для них їх робоче місце. Дві шафки по краях для зошитів, книжок в майбутньому, зараз для іграшок а по середині між шафками довгий стіл, просто розділити його по середині невеличкою перегородкою, надіюсь, що вони одна одній заважати не будуть. Тільки маю таке питання чи вистачить по 85 см для кожної для робочої частини?
Відповідь: Кімната для дитяти У нас стоїть те саме питання. Різниця у віці між дівчатами три роки. І хоча кімната у нас невелика, ми вирішили зробити кожній окреме ліжко і письмовий стіл. Ну а шафа вже одна, просто кожна буде класти одяг на свої полички. Письмовий стіл ми будемо робити на 90 см. Але так як старша донька вже пішла до школи, то уроки робить там, "де є мама" (тобто, переважно на кухні, бо і я можу щось робити і пильнувати її). Швидше всього, що така картина буде доти, поки вона не буде повністю самостійно виконувати домашні
Відповідь: Кімната для дитяти Я не знаю, скільки "по стандартах", але 85 см я собі відміряла - то дуже мало. А якщо їх буде ще і двоє, то ж книжки, зошити, альбоми, фарби. Крім того там ще має бути досить місця щоб хтось з батьків міг присісти біля дитини щоб допомогти з уроками. Бо як буде тісно, то дитина і сутулитися буде, а як ви будете стоячи нависати над нею то і вам і їй буде незручно, ну і світло заступати будете. ІМХО От я зараз сиджу за столом 1,20м - якраз добре, вистачить місця і для мене і для дитини Я би дала ту всю поверхню під робочу, бо там має займатися двоє дітей + хтось з батьків. А на полички і ящички подумала би щось інше.