Кімната для дитяти:)

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем jozya, 4 Червень 2007.

1. Натуля

Натуля Well-Known Member

Відповідь: Кімната для дитяти:)

А чому ? Ми з братом все життя на двухярусному ліжку проспали (ширина матраса 90см) - спочатку я спала зверху, потім він. Мама купила його нам коли брату було десь рік-півтора, то вона з дитячого ліжечка зняла боковину, придумала кріплення і повісила іі на велике ліжко, щоб малий не випадав. До речі, ліжко з дсп зроблене, витримало всі наші скакання на ньому, лише ламелі скрипіти почали, і відслужило 25 років. От тільки недавно брат його розібрав.
    Але підлітком я ненавиділа це ліжко бо коли приходили коліжанки в гості то посадити іх можна було лише на стільчики біля столу, а в них усіх в кімнатах стояли ліжка/дивани і це було значно зручніше.:)

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а що саме чекаєш щоб написали?
    У нас двоповерхове, Юля спить внизу, наверху спить старший малий чоловіка, коли в нас на ніч залишається.
    Дітям два поверхи подобаються дуже, Юлька ніяк не дочекається коли вже Андрюха буде спати окремо він мене, щоб йому віддати 1-поверх і перейти наверх))
    З конкретних незручностей для мене - це заміна постілі наверху, ну бо дійсно поки то простирадло на той матрас натягнеш, 100 раз здохнеш, більше нізручностей немає.
    Я запросто можу сидіти внизу на ліжку, поруч з малою і читати їй книжку чи там спинку чухати. Чоловік у мене 1,95 , то він там не вміщається, і коли читає книжку то стілець собі підсуває чи там щось інше щоб просто сидіти неподалік.
    якщо літом, то з кондюком нормально, а коли спеки немає і в квартирі +/-20-22 то на 2-му теж нормально.
    не факт, мала там і спить і бавиться часом, да навіть я буває коли від дітей хочу сховатись десь подалі ( да да, буває і таке) то малих вручаю чоловіку і йду там на 1-му поверсі поспати, дуже затишно до речі.

---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:40 ----------

кстаті, однією з причин чому ми поставили 2-поверхове стаціонарне ліжко, а не зміщене і не вбудоване в меблі, це те що згодом, ну там коли діти стануть значно старші, можливо вже й не треба буде двоповерхового і можливо вони не захочуть спати в одній кімнаті, то ми просто це ліжко заберем повністю і поставим там якійсь диванчик комусь з них, а хтось буде спати в іншій кімнаті.
    Мені коли ми в 2012 робили дитячу і також стояло питання чи два окремих чи одне двоповерхове, чи просто ліжко для Юлі багато хто радив, мол да постав тільки для неї, а коли там ще малий виросте, то ще змінити встигнеш, а час так біжить що вже малому 1,5 і ще через рік він можливо вже буде сам спати. А щодва роки щось переробляти/доробляти/змінювати так напряжно і неохота...

3. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Маєте одну з причин, чому захочеться розставити на окремі)

4. kati

kati Well-Known Member

я розтавлю то однозначно! твльки за років 4. Я вже майже погодилась на перше, а тут чоловік подав ще варіант-брати друге( ну те що воно зручніше то факт) і щоб не так різати кімнату забрати навпроти під тв( він на стіні) тумбу( вона довга, але вузька) ну і типу килим підтягнути до стіни і ніби виграти трохи місця.ох незнаю

5. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Та тумба компенсує 30см ліжка, чи то вже дуже відіграє. А так, як тВ висить низенько є ймовірність, що його можуть зачіпати діти під час гри.ІМХО

6. cosmetichka

cosmetichka New Member

А мені хочеться зробити спорт-куток для своєї малечі. :girl_in_dreams:Можливо хтось має ,поділіться враженнями. Буду вдячна

7. kati

kati Well-Known Member

Віка, поміряй ,плз, висоту від нижнього ліжка( де матрац закінчується) до верхнього. Цікаво, можливо в тебе ліжко вище, якщо ти пишеш,що нормально сідаєш( а ти ж не низенька)

Маєте на увазі типу шведської стінки? стаціонарний чи такий, розкладного типу?
    Для шведської стінки потрібна вільна стіна, не менше 120 см( стандарт. стінки 80 см, але враховуючи що з боків висить канатик і драбинка мотузкова,треба хоч би по 20 см простору), бажано щоб поблизу не було вікон,дзеркал, скляних дверей...юо гойдаючись діти можуть зачипити. Є металеві і дерев"яні комплекси. звісно дерево приємніше:)

8. Holly

Holly Moderator

в мене висота між ліжками 100см. Спокійно сідаємо з чоловіком

9. Зануда

Зануда Well-Known Member

Мої діти сплять на двоповерховому. Люблять то ліжко дуже, ніхто ніколи з нього не падав. Аня спить внизу від початку, на верх не претендує. Чоловік читає дітям напівлежачи - ставить собі подушку під спину, ноги на крісло і не скаржиться. Я нормально сідаю. Навіть щойно пішла перевірила. :) А ліжка Чілек вищі ніж те, що у нас, відповідно там відстань між ярусами ще більша. Я поміщаюсь на верху на колінах без проблем, коли хочу пилюку повитирати на примикаючому до ліжка книжковому стелажі ))
    А під вікном в нас стоїть стіл розрахований на двох. Уроки роблять одночасно. Весело роблять, але роблять :)
    Я в дитинстві мріяла про таке ліжко, і якщо їздила кудись в табір де були такі, то я завжди спала на 2му поверсі. :)

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

85 см. Я там вміщаюсь ну практично впритик, наді мною може ще пару см є. Я ніколи головою не задіваю другий поверх, але і пригати там не можу бо стукнусь ))

11. kolobok

kolobok Member

Теж потребую поради, бо скоро мозок закипить від думання :girl_devil:
    В наявності 3 кімнати (вітальня 22м, спальні 22 і 15, кухня 15) і троє дітей (два хлопці 2р і дівчинка 5р). Плануємо робити ремонт, але так щоб років принаймі 5 нічого не переробляти. Я за те, щоб пожертвувати вітальнею, але зробити дівчинці окрему від хлопців кімнату. Чоловік впирається руками і ногами, що хоче вітальні. Каже, що найближчі роки їм трьом вистачить одної кімнати, а там побачимо. Але мене мучить, що на наступний рік малій в школу, треба буде уроки робити, можливо захоче окремо побути. Ну і за 4 роки уроки всім тре буде робити. Навіть якщо втиснути на 22 метрах три ліжка і три робочі місця, що само по собі трохи важко, то, на мою думку, діти будуть заважати один одному :girl_nea:

12. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

катя, були вчора в новому епіцентрі. на другому поверсі , біля дитячого відділу були дуже класні пуфи-скрині. і одномісні , і двомісні, і з набойками, і чорні і коричневі. ціна від 300 до 600 гр. гляньте, вартують уваги. бо в цілеку, ті скрині тематичні були від 1500 гр.
    в нас, в дитячій стоїть ліжко -корабель з парусом, багато хто казав , що завелике, що дитина виросте і надоїсть їй та морська тематика... але , наразі ми дуже задоволені, та й малий все грається в морського капітана. ліжка від чілека міцні, конструкція надійна.

13. Зануда

Зануда Well-Known Member

Заберіть вітальню собі. І діти будуть мати окремі кімнати. І без жертв :) майже.
    Просто подумайте на мінуточку. Прийдуть до вас гості і куди ви їх запросите? Можна і на кухню, але якщо їх багато? А у вітальні у вас дитяча...
    А коли вітальню займете ви, то все можна організувати без напрягу, будете мати свою кімнату і гостей буде куди запросити. А дві спальні організувати під дитячі.

14. Olga Letsdance

Olga Letsdance Well-Known Member

А може віддати дітям більшу спальню(22 м) і зробити якусь рухому перегородку (по типу розсувних дверей чи щось подібне)? За потребою, дівчинка зможе "закритись", а якщо потрібно більше місця - відкрити. В неті є багато фоток (часто так кухню від вітальні відокремлюють).

15. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Катя, от думаю про твою дитячу, і я би напевно взяла двоповерхово ліжко з півтораспальним низом і поставила б на місті шафи, а навпроти телевізора доробила б чи купила б інші шафи на одяг, так ти залишиш достатньо місць на ігри, площа навіть збільшиться, і ліжко не заважатиме.
    Але то при умові що в тебе там достатньо ширини по стіні - де двері. Думаю Ті гіпсокартонні перегородки можна демонтувати без особливих наслідків.

16. kati

kati Well-Known Member

Оль,там шафа ледь 160...тому від початку там тільки шафа і планувалась,,, було б там хоча б 180-190 то інша справа.тому не варіант

17. Анута

Анута Well-Known Member

заразили ви мене тими ліжками (тим більше, що нам теж воно вже маячить на горизонті) і от що познаходила на ютубі (для малогабаритних квартир)

от тільки питання скільки витримають ті механізми, якщо їх отак щодня туди-сюди?

Каті, а де ви бачили таке ліжко (то друге)? і якщо можна озвучте ціну?

18. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Чому? Та ще якихось пару років і тре буде два робочих місця, тому я би таки залишала той 3 метровий стіл. Щоб потім комусь одному не прийшлось робити уроки на кухні, напр.

Кать, беріть дітям те перше:) Воно класне:) А те що тобі чи чоловіку сидіти незручно - нє, ну то ваші проблеми:) (жартую).
    Для сидіння з малими можна купити крісло-мішок - як в ньому зручно, просто кайф, тіло відпочиває!

19. Котя

Котя Оптимістка :-)

Єдине, що можу сказати, що я страшенно задоволена цим виробником, Нашому Чілеку вже 4-ри роки, і діти в мене дуже активні, а меблі як нові. Рекомендую!:girl_yes:
    У нас два окремих ліжка, інших варіантів для себе навіть не розглядала, бо сама колись спала на другому поверсі ліжка, тому у виборі була категорична, але це мої мухи))...
    У мене чимось схожа дитяча на твою ( маю 13 м). Під вікном стоїть одне ліжко, під стінкою напроти друге, між ліжками стіл, а напроти шафи і комод. Я задоволена))

20. kati

kati Well-Known Member

дуже дякую..оов"язково гляну , в чілеку та скриня 2500.

це рос. фірма Пргматіка, серія Наутілус, продається також в Марку, маг-н Теремок. Ціна 12500(ліжко+ нижня шуфляда, без сходинок-тумб...ну і без постілі/матарців/подушок)Я порахувала,що все разом більше 20 тищ.стане

пс. якщо у вас кімната квадратгна, то воно дуже зручне. Єдине, що воно не розкладається на два окремостоячих ліжка( а я вже писала що за років 5 таки буду робити два окремих місця) тому я таки від цього варіанту відмовилась

маєм таке:)
    та то так.. думаю за пару тижнів звикнеться, просто одразу як вчора сіла на то ліжко, і світу божого не видно)))) то якось так незвично дуже