Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

а мені сьогодні малий вчудив з єдиним вазоном.....поки я мила посуд, малий два рази прибігав на кухню і просив пити( компот клюква+брусника:ninja:) і десь чаляпав з кружкою.....коли попросив третю я запідозрила недобре....питаю а ти шо вже випив.....виявилось випила квітка.....вітамінний коктель.....:xaxa:
    вона і так бідолаха в мене страждальна, а що тепер з нею буде:confused:....видно не судьба :)

• Подобається Подобається x 10
  2. katrinka

katrinka Well-Known Member

а мій малий якось фікус розмалював білими і чорними фарбами:xaxa::xaxa::xaxa: красота була, я його ледве відмила, стовбур так і залишився в білих плямах:)

• Подобається Подобається x 4
  3. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Вже написала в розділ "оголошення", але ще тут запропоную. Маю фінікову пальму з кісточки, під метр висотою. Квітів великих вдома забагато, тому вірішила почати з неї, може кому треба. Продала би з горщиком керамічним, або поміняюсь на щось меньше розміром. Дуже хотіла би азалію невеличку або нецвітучий фаленопсис білий чи жовтий. Може запропонуєте свій варіант обміну.

4. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Страшенно люблю кактуси, а найголовніше за ними доглядати:)
    І ще в нас розцвіло грошове дерево, незважаючи на кризу, то тепер чекаєм на прибутки:)

Останнє редагування: 14 Травень 2009
    • Подобається Подобається x 18
  5. Alias

Alias Well-Known Member

І ще в нас розцвіло грошове дерево, незважаючи на кризу, то тепер чекаєм на прибутки:)
    [​IMG][/QUOTE]

А воно ще й цвіте?????
    У нас вже давно ці дерева ростуть Одне вимахало мабуть з метр, а квіточок ніколи не було.
    А у нас скоро інжир буде:radist:В тому році тільки три інжирчика достигло, в цьому вже більше зав"язалось

• Подобається Подобається x 6
  6. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

У нас два таких дерева, "хлопчик" і "дівчинка", ну, то ми так собі вирішили, "дівчинка" цвіте з 3 років, а "хлопчик" ще ні разу не цвів. Може в вас "хлопчик":)

• Подобається Подобається x 1
  7. Alias

Alias Well-Known Member

Гм..і як то визначити де з них хто?
    У нас їх здається три..тато займається квітами:)

8. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Купувала на днях букет троянд на свято. В магазині попшикали на нього такою пшикалкою щоб листя глянцевим виглядало. Дуже гарно вийшло! А потім побачила в продажу ті пшикалки. Можна ними користуватись для кімнатних рослин, щоб виглядало гарніше. Маю величезний кротон, і от задумалась чи не зашкодить? Яким квітам можна, яким - ні. Дуже хочу спробувати, бо той букет виглядав суперово, а на дотик був сухим, ніби й не пшиканий нічим.

О, знайшла, це такий поліроль для квітів, хоча всі кажуть різне, попробую!

Останнє редагування: 16 Травень 2009
  9. Галченя

Галченя Well-Known Member

А в нас в дома розквітла ось така красота.
    Stephanotis називається. Аромат неймовірний:y: на всю кімнату розходиться. Сподіваюсь він не шкідливий?

• Подобається Подобається x 11
  10. Януся

Януся Well-Known Member

Дівчата, підкажіть, будь-ласка, як доглядати за кавовим деревом! Нам подарували, стоїть у світлій кімнаті, без протягів, прямі сонячні промені на нього не попадають, поливаю і оприскую регулярно, у кімнаті тепло 21 градус, живе у нас місяць, і почали підсихати краєчки листків. Дуже хочу врятувати, бо дороге для мене як подарунок.

11. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Порадьте, будь ласка, якісь кімнатні рослинки, які б вижили в кабінеті без вікон при денному світлі.
    Тобто такі, які від світла не дуже залежать.

12. Kasia

Kasia Well-Known Member

фікуси певно класичні. і ще калатея. але її треба добре поливати.

13. any

any Member

:umbrage:Дівчатка, скажіть, будь-ласка, кажуть, що якщо гарно доглядати за фікусами, то скоро можна заагітніти. Правда?

14. Ольга

Ольга Well-Known Member

Начиталася, що орхідеї потрібно тримати в прозорих горщиках. В пластиковому тримати важко, бо орхідея падає - надто висока.
    Чи Ви бачили у продажу прозорий горщик з дірочкою?
    Чи Ваші орхідеї в прозорих?

15. any

any Member

У мене кавове дерево, навіть не хоче прорости із купленого насіння

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Касю, пригадуєте я за плющ писала, що засох?
    Так от я його таки оживила.
    Ледь живих лишилося 3 пагінці із десь 10-ти. Я ті всі повикидала, а один із трьох теж був засохлий наполовину, то я врізала на живому й запхала живу частинку в горілку. Сам вазонок після пересадження підлила не лише водою, а й 50 грамами горілки.
    І от він поступово віджив, уже пустив новеньке листячко на кінцях...

А ще я маю спатіфілум, то виявила, що забагато його підливала. Він почав хилити листя додолу й кінчики на кількох почорніли, то я тепер лише раз на тиждень поливаю (замість двох, як раніше) і теж бачу позитивний результат. Він ожив, повеселішав...
    Але досі мені дивно, бо вичитала, що поливати треба двічі, а моїй рослинці то не сподобалося. :confused:

• Подобається Подобається x 3
  17. Галченя

Галченя Well-Known Member

В нас на роботі росте на підвіконнику орхідея. Директор розповідала що вже їй рік там виповнився. Росте вона не пересадженою в прозорому вазоні (в тому що купляли), а для того щоб той вазон не перевертався його помістили в звичайний керамічний:confused: Але квіточка зовсім не жаліється:) і навіть збирається вдруге цвисти:y:

:y::xaxa:
    От чого йому бракувало:xaxa:
    Мені колись подруга розповідала що свої вазонки при пересаджуванні свяченою водою поливала:confused: А про горілку досі не чула:xaxa:

Останнє редагування: 22 Травень 2009
    • Подобається Подобається x 2
  18. lapocka

lapocka Well-Known Member

В мене росте орхідея в пластиковому зеленому напів прозорому горщику. Горщик був без дірочки але в пластмасі її легко зробити, чоловік розпік цвях і так зробив дірки. Горщик не перевертається бо не дуже тонкий і не маленький і листя також підтримує рівновагу:)

19. Kasia

Kasia Well-Known Member

Так Люлі памятаю. в мене теж є плющ, який збиралася викидати , але нічого живе.
    Орхідеї в мене в пластикових горшках. кажуть є шкляні з дзюрочками. де -не бачила.

20. mashka

mashka Well-Known Member

Chortenia, спробуйте в такій кімнаті поставити горщики з росянкою та папороттю

Статус теми:
Закрита.