Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. poputochka

poputochka Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Відцвіте - в прохолодне місце і зменшити полив, потім цибулинку пересадити в відкритий грунт (на городі) - наступної весни або літа зацвіте.
    Вона ( рослина) багаторічна, і "діток" дає...

2. opko

opko Member

Перший - калатея, другий - маранта. Обидва з родини марантових. Марантові теплолюбиві рослини, не виносять перепадів температур,люблять напів тінь. Поливати необхідно мягкою водою або ставити на піддони з водою, щоб створити максимальну вологість повітря.
    Третій - кротон. В мене живе на південному вікні на прямому сонячному світлі та не потребує особливого догляду. Не любить пересихання землі.

3. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

фікус бенджаміна отакий [​IMG].
    листя жовтіють, опадають. жовті листочки стають липкими, зелені поки нормально. що йому бракує? може якийсь шкідник?
    і ще мене цікавить, що хоче орхідея, якщо цвіт дуже мало тримається на ній? 3 -4 тижні і опадає квіточка? одна зацвітає, інша опадає? ніяк не можу добитись, щоб ціле суцвіття розцвіло, так як спочатку було. на вигляд квітка здорова, соковиті зелені листки, удобрюю...

4. milkozavr

milkozavr New Member

Привіт дівчата. ще не читала гілку, тому незнаю може є щось написано про мою проблему.
    Маю паразитів на орхідеї. якісь білі волохаті гади, як не рухаються а підїдають нові бруньки. купила якусь пшикалку- не помагає. хто зтикався з тим-порадьте що робити?
    ці гади ще й листя підїдають- після того воно стає мяке і згодом відмирає..
    допоможіть?

5. Roxie

Roxie Галицька панянка

В мене є такий самий. У мого жовтіють листки найчастіше після провітрювання кімнати - так погано реагує на різке холодне повітря. Ще фікус не любить коли його переставляють з місця на місце - де його поставили, там і нехай стоїть, навіть крутити вазон навколо осі не варто. Ще в мене колись була проблема - забагато добрив. І ще може бути від надмірного поливу, або надмірної сухості.

З цими проблемами я стикалась сама, тому знаю. Може є ще інші.

6. Corena

то я знаю. в принципі може і відкривання вікна на нього так подіяло, особливо, коли ті морози були, він стоїть під вікном. про перелив свідчить жовтіння нижніх листків, але в мене перелив мало ймовірний, бо раз в тиждень підливаю, коли повністю сухий грунт. але чого ж липкі ті листочки?..

---------- Додано в 15:52 ---------- Попередній допис був написаний в 15:45 ----------

а ще для мене зараз актуально - яку зелень їстівну :) можна вирощувати в горщиках на кухні? купила сьогодні насіння кропу, крес-салату, базилік, ну зелену цибульку само-собою. хто таке в себе розводить? є якісь секрети?

7. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

придивіться до нього добре, може на ньому є щитовка? Від неї буває та липкість. В мене таке було, мила і господарським милом і купила якийсь спрей від того, нічого не помогло, повільно загинув фікус.

8. mpaseflora

mpaseflora New Member

Можливо це мучистий червець. Складно по опису сказати що за паразит. Але якщо так, то я купляла такі палички німецькі і допомогли. Точно не пам"ятаю фірми, здається "Бауер".

9. Nataljchuk

Nataljchuk New Member

Дівчата я сьогодні хочу пересадити свою орхідею бо має в середині горщика мох, і хочу занурити корні на 5-ть хв. в марганцовку кажуть, що допомагає вбити паразитів. Скажіть чи незашкодить бо я вже не можу дивитись, як в неї засихають пупліхи.

10. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Дівчата, підкажіть будь ласка чому можуть жовтіти крайчики листочків антуріума червоного і як з цим боротися?

11. Roxie

Roxie Галицька панянка

Жовтіє чи сохне? В мого підсихають, самі кінчики. Я це повязую з сухістю повітря.

12. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Тільки жовтіє. В принципі в тій кімнаті 18 градусів і стоїть вазон біля вікна, сухо не є взагалі...:girl_impossible:

13. Corena

може бути перелив

14. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

О, і в мене така біда, тільки я це кліщем називаю - і на антуріумі був, і на фікусі, на агаві, юці, легше сказати, на яких вазонах нема.
    Але я памятаю той кліщ з дитинства, періодично він з"являвля на рослинах. Завжди виводили господарським милом, сподіваюсь, цього разу теж легко позбудусь його. Антуріум вже помила, тільки ще ніяк не зберусь пересадити.
    Roxie, я скажіть ще, будь ласка, відносно кори. Маємо дрова до каміну, можу від них відкалупати, підійде?
    Почала займатись агавою, також треба пересадити. Дівчата, маю агав"ячих діток :), може кому тре? Віддам в добрі руки :)
    Тільки вони теж були з кліщем, але, думаю, відмились і нічого їм не буде.
    Гарний вазон, але займає багато місця. Особливо ефектно виглядає на подвір"ї, зрозуміло, на зиму треба забирати до хати.

---------- Додано в 14:43 ---------- Попередній допис був написаний в 14:35 ----------

отакою красунею може бути агава

15. Roxie

Roxie Галицька панянка

якщо дрова із сосни - звичайно підійде.. Читала що бажано кору давати саме соснову. Може вона антисептична.. Ненаю.. Якщо у Вас не соснові дрова - ліпше не давайте кори та й все.. Думаю, що ніц не буде..

16. Strekoza

Дякую, а Ви часом не в курсі, на Епіцентрі є камінці для дренажу, щось вдома нема нічого, що б підійшло
    Запланувала глобальну пересадку рослин :)

17. Roxie

Roxie Галицька панянка

не знаю, я завжди беру керамзіт.. в бабці на селі лежить купа керамзіту, то я звідти потроху тягаю.. Колись в сільпо купувала керамзіт, думаю якщо не в епіцентрі то в метро, або інтермаркеті.. Дренаж частенько продають.. Ще можна брати кусочки цеглин в ролі дренажу.

18. Strekoza

Так, маю дренаж (знаю, що беруть керамзит і цеглу, нічого на господарстві не знайшла,чоловік в метро купив), крім того, два пакети суміші для вазонів 7 і 20 літрів. Запаслася :)

Про антуріум надибала (з форуму, ссилку раніше давала)
    Мовою оригіналу
    АНТУРИУМУ НЕ НУЖЕН БОЛЬШОЙ ГОРШОК. Чем тяжелее земля, тем меньше горшок и тем реже и осторожнее поливать. В лучшем случае он увлечется отращиванием корней. И, пока растение не заполнит весь горшок корнями, листики будут мелкие или вовсе не будут расти. В худшем случае - просто сгниют корни (внешнее проявление гниющих корней - быстрое пожелтение листьев).

19. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Наталь, і як ваша орхідейка? Бо моя має теж такі вже досить величенькі пупянки і бачу шо вони почали присихати. Але вроді я таки її недолила. Ше не звикла - нова в мене та і інший вид ніж попередня.

20. mirishka

mirishka Well-Known Member

Я б цього не робила, якщо є паразити краще просто обробити якимось препаратом від них, наприклад конфідор максі, він дозволений для використання у кімнатах. Коли будите пересаджувати просто добре промийте коріння, підсушіть годинку, обріжте сухе і гниле коріння і замажте зрізи зеленкою або присипте корицею.

Статус теми:
Закрита.