Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Різдвяна зірка ніби одноразова квітка чи ні? Колись мені так в магазині казали. Ми вже фінікову дуже давно не пересаджували, а чим удобряти?

2. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

В Мене вже 2 рік - спочатку теж листячко облетіло, то я обстригла верхівку - поставила ті пагінчики у воду (вони потім корінці попускали), а з обстриженої крони потім нові листочки з"явились, і зимою, як і годиться, були червоні листочки. Зараз знову скидає листячко, то планую знову таке ж проробити.

3. oksumoron

oksumoron Active Member

маю азалію, вона в мене на вікні стоїть, вже 3 рік цвіте в мене!
    любить сонце, і ще багато води! і навесні стараюсь завжди обрізати її трішки, тоді вона ще більше розростається!
    попробуйте подивитись чи вистачає рослині світла і води, може тому вона і засихає!

---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

вже прогуглила і взнала, що то в мене Гузмания, трішки вона полосата, і мали б бути рожеві квіточки!

4. Raven

Raven Мама малятка

Дівчатка маю вдома гузманію, після пересаджування не хоче цвісти, малявок має, але вони не розкриваються.

5. Рибка

Рибка Well-Known Member

В мене пуансетія цвіла 3 роки..потім пропала. На час весни-літа в неї період спокою, обрізала трохи пагінці і ставила вазон в тінь. Восени витягувала на сонце.

Поливати найкраще холодною водою. Я як розморожувала холодильник, то ще льодом обкладала. Взагалі любить вологу й прохолоду. В мене пропала, коли ми поїхали на море, засохла (у нас в квартирі дуже душно було, відповідно і вода тепла була в відрі, яку вона пила)

6. sciongirl

sciongirl New Member

Я два роки поспіль намагалася і нічого не вийшло. В мене було декілька вазонів з пуансеттією, один лишила такий як був, майже лисий, (хоча виріс він добряче). Інший робила як радили на одному з сайтів, спочатку обрізала, потім в темне місце, ну не було в мене часу тим бавитись, так і винесла на смітник...Хоча знайома теж так робила в неї все вийшло. Вже пізніше я питала у розумних людей, які вирощують квіти по оранжереям, що з вересня чітко виконувати всі інструкції і підливати обов'язково підживку і все вийде.http://www.bukovina.biz.ua/news/12798

---------- Додано в 16:01 ---------- Попередній допис був написаний в 15:54 ----------

А от хто підкаже про монстеру, моя має десь під два метри висоти. Пересаджували її 3 роки назад, зараз мені здається що там одне коріння... Не знаю як таку можна пересадити і в який горщик, переживаю що зломимо стебла чи корені... Шкода буде, ну і так не лишиш бо вже листочки почали підсихати...

7. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Хочу на роботі свиснути собі щепку Стефанотіса, а не знаю як? Почитала, що він розмножується боковими росточками, а в нас вже другий рік він росте один-єдиним стеблом. З листочка щось може вийти? ЧИ є якийсь дієвіший спосіб (не травматичний для рослинки)? Дякую за поради.

8. status quo

status quo New Member

Если есть возможность сорвать нижний (прошлогодний )побег, тогда смело отрывайте, только что бы две пары листиков были. И вот каждый черенок с одной парой листиков - будет саженцем. Только разрезайте не сразу за листом, а немного ниже. Укорениться в течении 2 х недель. Пересаживайте в больший вазонок. Очень любит влагу и солнце.
    Удачи)))

9. Roxie

Roxie Галицька панянка

це ехмея, її поливають в точку росту листків.

наскільки я знаю, потрібно почекати коли з точки де були квіти виростуть зелені свіжі живці, їх поставити у воду, вкорінити, і вона буде знов цвісти під Різдво. Але мені вкорінити не вдалось, живці пропали.

Аура тут ні при чім. Трошки пошукайте інфу в неті і створіть потрібні умови )) Азалію потрібно тримати у постійно вологому грунті. Я свою поливаю або щодня або через день. Теж поливаю холодною водою. І ще удобрюю 2 рази в місяць підживкою для рослин, що люблять кислі грунти.

Бабця мого чоловіка завжди вкорінює живці і на Різдво в неї цілі підвіконники у тих квітах.

10. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Показую свою першу орхідейку з уцінки - куплена була в серпні 2011. Вперше цвіте.

---------- Додано в 22:39 ---------- Попередній допис був написаний в 22:36 ----------

11. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Намагається цвісти ще одна, але щось їй це не дуже виходить...має одну квітку і 4 пуплишки. Також оцінена (в мене їх 5 і всі куплені відцвившими)

---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:08 ----------

Два відростки зі старих цвітоносів ще в процесі росту. Два пуплихи чомусь засушила...підозрюю, що причиною є пересушене повітря від конвектора...стоїть досить високо, майже під стелею, а там завжди тепліше.

12. Тетянка

В мене така самісінька зацвіла з розпродажу - я така рада - бо такого відтінку ще не мала. І ще одна скоро розцвіте - але ще не зрозуміло, який колір буде. П.С. Мої стоять на підвіконнику , знизу йде батарея, але нічого, нормально цвітуть.

13. Gajka

Gajka Well-Known Member

Дуже подобається отаке вирощування орхідей
    Може хтось таке практикує, діліться!?

---------- Додано в 17:13 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

Аналогічно!
    Перша куплена цвіла досить довго, потім скинула квіти і за 1-2 місяці знову зацвіла, десь перед Новим роком, цвіте ще поки.
    Другу придбала недавно, багато нерозкритих квітів, якраз зараз починають відкриватись.
    Бачу досить не погано їм на тому підвіконнику.

14. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Зацвіли мої довгоочікувані красуні після зимового затишшя :girl_in_love:
    [​IMG][​IMG]

15. Тетянка

А це мої красуні:

16. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Дівчата підкажіть що робити з азалією яка перецвіла і почала сохнути?Може чимось спеціальним підлити?

17. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

зацвів перший і єдиний у мене стрептокарпус

Хтось такі квіти розводить?

18. Женічка

Женічка Well-Known Member

мій красунь :)

дівчатка, що вирощуєте на південних вікнах? маю величезне південне вікно з широчезним пвдвіконником, цілу зиму там орхи зимують, а тепер вже зажарко їм там і пустує стільки місця. що сонця пекучого не боїться?

19. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Не зовсім впевнена, що то воно, але у мене зараз зацвіла така квіточка:)
    Поки листочки не стали такими видовженими, я була впевнена, що то фіалка...

20. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

ні це не фіалка! це якраз і є стрептокарпус, при чому на мій дуже схожий))

Статус теми:
Закрита.