Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. mpaseflora

mpaseflora New Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Азалія досить складна у догляді. Не любить сухого повітря, переливу, прямого сонця, тому починає сохнути.

2. in todash

in todash Active Member

Дівчата, а в кого "живе" гарденія і калатея? Чи дуже вимогливі рослини?
    Бо я планую бабці в презент купити, але по описах в інтернеті пише, що вони складні в догляді і т.д.

3. mpaseflora

mpaseflora New Member

Мала справу з гарденією, але не справилась...Примхлива квітка, для мене складна у вирощуванні.

4. OlgaSoroka

OlgaSoroka Well-Known Member

Калатею боронь Боже рухати руками! Світла прямого сонячного боїться,частіше оприскувати.Гарденію також оприскувати але не на квіти.Земляний ком повинен бути злегка вогкий а не мокрий.Протягів бояться обі рослинки

---------- Додано в 15:47 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ----------

Азалія-зимова квітка тому, коли перецвіте, зрізають одну третю куща й ставлять в темне прохолодне місце,поливати не часто.Восени діставайте Ваш вазоночок й ставте на світло(не пряме сонце).Любить часто оприскуватись.Кущ зазеленіє й стане в 2 рази більше.

5. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

бачила сьогодні таку красу вживу. Якщо цікавить - можу поділитись місцем :)

6. veronka

veronka зла друзя

поділіііііться, плз

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, може хтос зустрічав у нас у продажу індікатори вологості субстракту?
    Такі штуки типу міні градусника, який втикається в кореневий ком рослини в горшику, і який змінюї колір з голубого ( коли земля зволожена) на червоний ( коли земля вже суха і потребує поливу)
    Бо у мене хронічно або провтикаю і землю пересушу, або вона ще волога..

8. Hermi

Hermi Well-Known Member

може хтось має цикас (согаву пальму). Бо в мене вона почала "скидати" листя. купили маленькою, 2 роки нормально росла, якось випадково 2-чі підлила добривом для пальм, вона за місяць пустила листок(в нас вона пускала 2 листки за рік). а прийшла зима і листя почало сохнути, і до березня місяця вся всохла...було її дуже шкода перенесли в іншу кімнату і просто стояв горщик з сухим листям. Мама підливала, а може стане диво. І вона в липні пустила листок. до жовтня місяця пустила ще один листочок....а в січні листя знову пожовкло, а зараз вже один листок починає всихати...що за диво, не знаю...в інтернеті нічого подібного не знайшла. може хтось знає причини такої поведінки пальми?

9. Gajka

Gajka Well-Known Member

Маю, але поки тільки сама вчуся за нею догдядати. Вже певне більше року, теж маленька. Один листок за весь час випустила тільки. Але вона в мене вкрилася такою чорною штукою, то я пообрізала листки, лишила тільки 2 чи 3, тепер вони мають такий жовтуватий відтінок, але поки жива.

10. Valensia

Valensia Well-Known Member

На роботі у мене прекрасно "жила" калатея, ось така:
    росла дуже гарно, нових листків виросло вдвічі більше ніж було, коли купили.А коли забрала її додому, то щось їй не сподобалось... і перестала рости, всохла.
    На роботі було багато світла, не прямого, а розсіяного, провітрювалось приміщення.

І гарденія була, але теж не прижилась...

11. Raven

Raven Мама малятка

Моя орхідейка має ще 3 квіточки на старому цвітоносі і випустила новий. Варта пересадити, чи краще вже не чіпати, бо коріння вже по батареях висить?

12. Gajka

Gajka Well-Known Member

Якщо Ви її 2-3 роки не пересаджували, то можна. На весну можна будь-що пересаджувати, навіть коли цвіте. Я купила орхідею з квітами і багатьма ще не розкритими, то теж було коріння зверху, пересадила, поміняла кору, підживила, зараз вже майже усі квітки відкрилися.

13. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

дівчата, відцвітає в мене спатіфілум..то ті квітки, що чорнію відтинати чи як?

14. mpaseflora

mpaseflora New Member

Я в себе завжди обрізаю перецвілі квітки. Так рекомендують для кращого квітування в майбутньому.

15. Gybka Bob

Gybka Bob Member

і я таке читала і завжди обрізаю квіточки, котрі вже сохнуть. Тобто не потрібно чекати, щоб вони самі відвалились.

16. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

В мене пропадає вазон азалія:girl_cray:. Квіточок багато але всі вони в"ялі. Можна якось ще вазон врятувати? Знаю що азалія дуже примхлива у догляді, порадьте як доглядати аби ця краса милувала око.

17. Gybka Bob

Gybka Bob Member

Азалія - дійсно дуже примхлива. Вона з роду Рододендронів.
    Коли вона відцвітає, її також треба підстригати. Ще вона любить підкислену воду...можна на кінчик ножа дати лимонної кислоти і в пляшку всипати...і тим підливати...Також можна їй дати трошки хвойних голочок в горшечок. Не любить жари!

---------- Додано в 16:52 ---------- Попередній допис був написаний в 16:46 ----------

В мене нарешті зацвіла орхідейка лимонна
    :[​IMG]

18. mpaseflora

mpaseflora New Member

Якщо квітки пов"яли, то можливо коріння підгниває. В мене через це і пропала. Можете попробувати пересадити

19. Raven

Raven Мама малятка

Пересадила свою орхідейку в такий вазон.
    Для дренажу накидала на дно керамзіту і грубої мульчі. Отворів в вазоні немає. Їх пробивати треба, чи так може рости?

20. Gajka

Gajka Well-Known Member

Її треба було в пластмасовому просто в той скляний ставити, а не пересаджувати. Ви ж її так не покупаєте тепер. І вода не буде мати куди стікати.

Статус теми:
Закрита.