Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Хочу трошки похвалитися своїми фіалочками (дякую за них Roxie), вирощеними з листочка. Перше цвітіння:

---------- Додано в 15:18 ---------- Попередній допис був написаний в 15:12 ----------

Ну і ще трошечки інших: кактус надумує цвісти...чекаююю:) і дітсадок)

2. LuBimaya

LuBimaya New Member

одну поховала з усіма почестями! висохла на ніц, як труха.. Друга стоїть в банці, коріння вже позеленіло. Листя і серединка повністю струхли. Надіюсь, що пустить нове листячко...

3. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Хочу купити на балкон якесь хвойне дерево\деревце. Балкон повністю відкритий (самі лиш гратки), сонячна сторона - майже цілий день сонце. Що можете порадити і де то знайти?

4. Raven

Raven Мама малятка

Дівчатка моя гузманія відвіла і пустила чотирьох малючків ...рік тому. Не розумію причини, чого не цвіте, вже і персадила.

5. я_тут

я_тут Well-Known Member

Дівчата, як врятувати драцену? скидає листки, думала, що може перелила, переглядала корінці все добре, пересушити по ідеї теж не мала б і обприскую, а вона далі сиплеться і вже середні листочки сохнуть і дуже слабенький вигляд в неї
    які ще причини можуть бути?

6. oksumoron

oksumoron Active Member

якщо ви про велику гузманію, то вона і не зацвіте, бо вони цвітуть лише раз, потім якщо не засихає помаленько, то лише пускає діток, але не цвіте більше!

7. Holly

Holly Moderator

А місце не міняли? в мене таке було, коли я з однієї кімнати в іншу перенесла

8. Raven

Raven Мама малятка

Та власне маю чотири дітки, вони вже рік як є, висотою в сантиметрів так з 15, але закриті і не зацвітають.

9. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Хто що знає про банан кімнатний?

10. aknelitta

aknelitta New Member

Він ніби не вибагливий, тільки листочки легко рвуться. В мене колись був, але через переїзди... загинув... А от у мами на роботі він зацвів і, навіть, були малюсінькі бананчики (а ви знаєте як за квітами на роботі доглядають :girl_mad:). Він не росте високим, 1,5м здається.

11. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Та мій щось подвоівся))))))))))))))))))))))))))) З одного ввиріс ще один.

12. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

зацвів мій кактус, але та краса трималася один день всього

13. oksumoron

oksumoron Active Member

може міняйте місце розташування, в мене правда також гузманія є, якраз дитинка, не цвіте також, я її мало поливаю, і в тіні стоїть! а останні дні почала помічати, що один листочок, почав навіть не жовтіти, а став коричневим на кінчику! морочу собі голову тепер цим!

14. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

в мене таке було, коли я її з світлого місця поставила на кухні на холодильник і забувала поливати. то поставила назад і все пройшло. але також відцвіла, пустила дітку велику і все :girl_mad:

15. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

стосовно банана - маєм вдома такий. перше, що я би сказала - подивіться до землі. в нас був там черв"як. звичайний дощовий. і ще би радаила подивтися як ті листочки коричневі, чи сухі, чи гнилі.
    легенько обприскувати, поставити на яскраве непряме світлоі не переливати!
    і я би сказала, що йому там замало власне землі і якоїсь підживи. може поміняйте на легеньку дерн+квіткову?

16. oksumoron

oksumoron Active Member

вона стояла у свекрухи колись в досить мало освітленому місці, і в мене вона стоїть завжди в місці з непрямими променями, ну і поливаю я її не так часто!
    попробую тепер поливати регулярніше, і можливо зміню місце!

17. Raven

Raven Мама малятка

Місце поміняла -віддала мамі, вона поливає часто, купили добриво, але щось воно нічого не допомогло, дітки теж зверху коричневими стали.

18. sofka08

sofka08 kasperjonoks

дівчатка допоможіть зрозуміти що за рослинка(мені її віддали,трохи занедбаний стан має)!

19. Hermi

Hermi Well-Known Member

вичитала, що його потрібно пересадити, обрізати сухе коріння, якщо ушкодженна сама "цибулина" то потрібно відрізати те що поранене. Хтось таким займався, а то переживаю чи прийметься? Бо якось уже "вашингтонію" так обскубала що пропала. Шкода квіточку [​IMG]

20. Modna

Modna New Member

Драцена нелюбить протягів!

Статус теми:
Закрита.