Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Рибка

Рибка Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Схоже на азалію.

2. Alias

Alias Well-Known Member

І мені так здається

Знову цвіте гібіскус

А в когось є аденіум? Хочу спробувати виростити це чудо. Вже замовила собі рослинку.

3. Рибка

Рибка Well-Known Member

Я таких і не бачила.... як на ост. знимці - прикольно виглядають. А яка ціна, якщо не секрет?

4. Alias

Alias Well-Known Member

http://www.kidstaff.com.ua/tema-1155962.html
    Я поки замовила за 20 грн, якщо пропаде, то не так буде шкода грошей :)

5. sofka08

sofka08 kasperjonoks

Дякую,йду читати про догляд за азалією!

6. neri

neri New Member

Загалом опадання листя у драцен - природній процес. Найбільший "листопад" припадає на весну і осінь. При цьому якщо з корінням все гаразд, то хвилюватись не варто. Хоча якщо загальний вигляд драцени не вельми, то серед причин може бути:
    1) надмірний полив
    2) наявність шкідників
    3) необхідність підживки
    4) недостатньо світла.
    Причину необхідно визначити самому, ретельно оглянувши рослину.

7. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

В мене теж драцена спочатку зкидувала листочки, потім вони дуже поникли, а коли я вже витягнула її з землі, то виявилось що коріння згнило і стовбур теж. То моя вина, звичайно, я в землю додала трохи агропеліту, а він дуже утримує вологу, вот і наслідок. В результаті довелось обрізати 3 верхушки, поставила в воду і вони випустили корінці, вже пересадила їх в землю. Вчимось на своїх помилках:girl_impossible:

8. dollymom

dollymom New Member

Вибачте за пізню відповідь, тільки вгледіла. Недовго, то однозначно - до місяця часу.
    До речі, всім дякую за допомогу, пересадка пройшла успішно, дитинка окремо собі поки що просто сидить, а "мама" пустила новий пагін!!!! Так швидко, буквально місяць часу пройшов. Я така рада!

9. Roxie

Roxie Галицька панянка

схоже на азалію, любить кислі грунти і ПОСТІЙНО МОКРУ! землю.

У цикаса особливість - один раз в рік виростає новий ряд листків, і один раз в рік в нього жовтіє один з нижніх, старих рядів листків. Ніц не потрібно робити, почекати коли засушить повністю листки і обрізати ножицями. Якщо листки жовтіють потрошки і не розвалюються в різні боки, не вянуть, а просто повільно сохнуть - то норма. В інших випадках - може бути проблема з коренями, ніц сказати не можу, краще шукайте в неті.

Вашингтоніям, як і взагалі справжнім пальмам не можна просто так обрізати листки. Теж чекати поки повністю висохнуть і пожовтіють.

Я маю. Але я їх з насіння вирощую, в січні посіяла, зараз сіянцям десь 5 см, мають по 6-8 листочків. Мацьопи ще зовсім. Я теж в них закохалась ))) Отакі як у Вас на першому фото вони виростуть за років 10-15. Досить повільно ростуть.

10. neri

neri New Member

Але ж то краса!!! Якби трапилась можливість, то я б теж собі таке придбала...
    Але зараз я зациклилась на пальмах. Сьогодні дивлюсь - а деякі вже проростають. Радості нема меж, ттт!!! :girl_dance:

11. Gybka Bob

Gybka Bob Member

і я таке хочу! ніколи не зустрічалась мені така краса!

12. Roxie

Roxie Галицька панянка

Оце аденіуми, висіяні в січні 2012

зійшли дуже швидко - десь за тиждень, а ростуть досить повільно. Коли будуть отакими гарнюнями як нижче - навіть не знаю.

Оце - мої пальмочки з насіння. Сіяла в січні-лютому 2011 - на фото видно, що ростуть розділені віяльні листки.

А це фіалочка мене потішила.

---------- Додано в 18:43 ---------- Попередній допис був написаний в 18:25 ----------

Ще одна фіалочка

13. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Roxie, у який грунт ви посадили аденіум?

14. Roxie

Roxie Галицька панянка

В мене якраз та ж що я Вам давала. Плямки зявились як тільки почала цвісти? Бо в моєї такі плямки зявляються коли вона вяне, квітки засихають і все. Але то тільки через 2-3 тижні після початку цвітіння, може й довше. Люблю цю білу, бо квітки довго не вянуть. Я тоді підсохші общипую, щоб не псували загальний вигляд )))

В суміш для квітучих, досипала туди добряче перліту щоб був добре рихлий, а зверху притрясла шкаралупками з кедрових горіхів (якраз нам горіхи передали і я вичитала що шкаралупки можна досипати, бо вони антисептичні). Але шкаралупки кедра - то суто моя імпровізація. Можна трохи подрібненої кори досипати, буде повітря добре пропускати.

15. Krosha

Krosha Well-Known Member

Я 2 тижні тому посадила насінинки перчика декоративного - і (я не можу передати вам свою радість) вилізли вчора листочки маленькі! (Я про перчик мріяла десь більше року, і ніде не могла ніде знайти, в результаті купила насіння за 1,50 грн., щоб посіяти).

А ще на Шуварі купила гвоздичку кімнатну - така вона свіжа була, гарна, пахуча, поливала я її, а вона мені всохлася. Що з нею може бути? І як її відновити?

16. Chamomile

Chamomile New Member

І я таке хочу. Очі розбігаються від різноманіття :connie_pull-pigtail

17. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Купив мені нині муж кали в вазонку. І от цікаво мені чи є якісь особливості у догляді за ними?вкладиші пише, що не любить прямих сонячних променів і пполив максимум 2 рази в тиждень. А ще що? І чи можна їх зараз пересадити, коли вони цвітуть, але вийнявши з горщика з тим субстратом і просто в інший переставивши і досипавши субстрату по краях, бо горщик більший?

18. neri

neri New Member

Не знаю, як ведуть себе саме кали, але читала, що квітучі рослини бажано не пересаджувати у період цвітіння, а по його закінченні.
    А в народі кажуть, що нову рослину одразу теж краще не пересаджувати, а дати їй час адаптуватись на новому місці.

19. olya_d

olya_d Well-Known Member

Подарував мені чоловік отаке чудо:
    [​IMG] [​IMG]
    Чи хтось знає назву і як доглядати?

20. oksumoron

oksumoron Active Member

також похвалюсь своєю фіалочкою я зацвіла в мене!
    і ще кактус, такий він в мене кособокий, і має мало коріння, але вже 2й раз цвіте за цей місяць! правда квіточки тримаються лише 3 дні, і помало опадають! на фото, видно, що квіточки трохи закриті, сьогодні він так і не розпустив їх, і завтра помало почнуть сохнути! але видно як утворюються вже нові пуп"янки!

Статус теми:
Закрита.