Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Навесні в мами чоловіка цвів привезений нами з-за кордону амариліс :girl_tender:

2. prolisok

prolisok Member

Дівчата підкажіть як , за фіалками доглядати , нехочуть вони в мене бути і пересаджувала , підживку давала , від сонця ховала все марно (((((((

3. oksumoron

oksumoron Active Member

в мене фіалки ростуть як на сонці, так і в місці з розсіяним освітленням!
    найголовніше, мабуть, це правильний полив, поливати потрібно не на фіалочку, а в тарілочку під вазонком! поливаю дуже часто, майже щодня, якщо бачу що рослинка встигає все випити. більше ніяких надзвичайних правил не застосовую!

4. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

Для фіалочок я створила окрему тему) Пишіть сюди

5. Nastynya

Nastynya Well-Known Member

дівчата, маю проблему..помітила сьогодні на цитрусі кліща малесенького, а ще садила сьогодні фікус і каланхоє, які пустили корінчики і на них обох багато біленьких штучок
    [​IMG], як з ними боротися і з кліщем?, тре всі рослини обробляти чи тільки ті на яких воно є?і як довго з цим боротися? дякую

6. bilo4ka

як на мене, це більше на якусь тлю схоже, бо кліщі маленькі, ви б їх і не помітили) Попшикайте актофітом, бажано все, що контактує з зараженою рослиною.

7. Nastynya

кліща помітила випадково, він дуже малесенький, ліз на лимончик по павутинці(її взагалі не помітно)( чи це не кліщ???) а актофіт не шкідливий для дітей-людей? можна вдома чи тре на балконі?

---------- Додано в 15:24 ---------- Попередній допис був написаний в 15:10 ----------

нашла в неті фото, на фікусі мучнистий червець, здається...і звідки воно береться?

8. bilo4ka

тоді це, мабуть, павутинний уліщ, він більшого розміру.

вся та хімія шкідлива. Я страюся нею по мін. корситуватися. А якщо вже дуже потреба, тоді на балконі, і опшикані рослини довгий час там і стоять)
    Якщо кліщ не дуже шкодить вашій рослині, може для почтаку обмийте її мильним розчином)

---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 12:26 ----------

ватною палочкою, змоченою в спирті познімайте того шкідника з фікусу, а землю бажано пролити Актарою, Конфидором Макси (але знову ж таки то хімія)

9. oksanusyk

oksanusyk Well-Known Member

Моя кімнатна троянда, яка після рясного цвітіння була висаджена в землю на дворі і перезимувавши таку холодну зиму знову цвіте :girl_yes2:

10. marfa

marfa New Member

100% мучнистий червець....була у мене така проблема...лікувала актелліком, ним треба обприскувати квітку , потім ще раз через тиждень(хімія капець, смердить дуже!!! Я на балконі обприскувала) Моїй квіточці допомогло...а моя свекруха вперто не хотіла тим скористатися і так загубила 3 орхідеї :girl_cray: Звідки береться...у мене наприклад з магазину, на квітці, такі друзі приїхали. Спочатку їх не було видно, через 2 тижні повилазили:girl_devil:

11. oksumoron

oksumoron Active Member

вже згадувала, що купила собі такий от декоративний каштан, і тепер побачила, що деякі листочки мають пл"ямки , ніби засихають місцями!
    може хтось мав досвід з такою рослиною!
    поливаю не часто, і тримаю в місці з непрямими променями!

12. neri

neri New Member

де саме в них плямки? по краях? тільки на кінчику листочка? по цілому листочку? плями засихають, жовтіють, коричневіють?

але найкраще було би сфотографувати і показати їх, якщо є можливість.

13. Valensia

Valensia Well-Known Member

Підкажіть мені, будь ласка, чи потрібно спеціально підготовлювати грунтосуміш для пересаджуання орхідей (купила спец. субстракт для орхідей), просушувати, або промивати, чи достатньо такого як є? Бо пані-продавець сказала прокип"ятити і просушити. В мене таке вперше, орхідея впустила дєток, і вже великі коріння, одна навіть гілочку впустила. Пора розсадити.
    Дякую.

14. Marcipanka

Мої кали :girl_tender:
    [​IMG][​IMG]

15. bilo4ka

Обрізуєш і весільний букет готовий)

16. Marcipanka

17. Gybka Bob

Gybka Bob Member

Дівчатка, може хто знає, що то за квіток? Як називається?

18. bilo4ka

Олеандр
    Пам"ятаю, на селі колись у нас був, то ми його називали Вербичка)

19. Nastynya

попшикала я на свої рослини актеліком(актофіта поряд не було), наступний раз буду пшикати, не раніше, як за два тижні, нічого рослинкам не буде до того часу?

20. marfa

marfa New Member

Ви коли пшикаєте перший раз , то знищуєте дорослі особини...але вони вже на той час ,100% ,відклали яйця, от їх і потрібно через тиждень травити, коли вони вже вилупилися(чи як то називається:girl_wink: Просто за 2 тижні ті "яйця" можуть відкласти нові "яйця":crazy: тоді прийдеться пшикати 3 раз:connie_pull-pigtail

---------- Додано в 11:34 ---------- Попередній допис був написаний в 11:22 ----------

Мандевилла/дипладения, до речі отруйна квітка( тримайте подалі від домашніх улюбленців і дітей, щоб не попробували на зуб)

Статус теми:
Закрита.