Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Alias

Alias Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Є садова форма гібіскусів які прекрасно ростуть в садах.ще їх називають "сірійськими".
    На зиму краще вкривати, але як і підмерзнить, то весною відновлюються.

2. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Дівчата хєлп.
    Не встигла натішитись красою своєї рози. Ще навіть не пересадила, як її щось зжирає:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Що то за мурашня? Звідки взялась, адже на підвіконнику роза одна, без сусідів? І головне як її врятувати?

3. mirishka

mirishka Well-Known Member

Це тля, обробіть троянду конфідором або актарою.

4. Raven

Raven Мама малятка

Витягала з грунту і обпристувала "Актелліком" разом з корінням. Горшок обшпарила кип"ятком.

5. MYR

MYR Member

А я хвалитися, моєму дідусеві 84 роки і він вирощує ось таку красу:
    [​IMG] [​IMG]

6. hannatal

hannatal Member

поділіться, будь-ласка, щіпами гарденії за символічну плату, або підкажіть, де можна купити дешевше, знайшла за 90

7. mokhnatska lesia

mokhnatska lesia Well-Known Member

бачила 3 тижні тому гарні кущики на гуртовому шуварі в ряді квітів в першому магазині справа, здається по 45 грн.

8. Hermi

Hermi Well-Known Member

а вона часом на протязі не стоїть? В мене таке саме було, Вашингтонія стояла біля вікна, яке відкривалось на ніч, страшного протягу не було, але всеодно трішки піддувало.

9. tsvetochek

tsvetochek Well-Known Member

стоїть збоку балконних дверей, тому навіть якщо вони і відкриті, то на пальму не дує. Але в неї завжди чомусь всі листочки на кінчиках сухі, а тепер і нові почали так рости. пробувала обприскувати щодня, так і не зрозуміла, чи їй то подобається, чи ні.. вона могла два дні стояти з повністю опущеними листками

10. neri

neri New Member

то у Вас драцена, вона належить до родини агагових (якщо не помиляюсь).

Можливо, їй бракує вологи (обприскування або піддон з водою). Огляньте чи часом немає шкідників (і в землі теж, і чи з коренем все гаразд), чи зі стовбуром все добре, не морщиться.
    Пригадайте, коли саме то з драценою почалося. Може, були якісь зміни в її утриманні (пересадка, зміна місця, освітлення, перетяг), і вона так на це зреагувала.

Подобається, подобається! Ви ще її під душ візьміть (такий літній і не надто сильний), то вона тільки у захваті буде!

---------- Додано в 12:22 ---------- Попередній допис був написаний в 12:14 ----------

Швидше за все. Причина появи - завелика вологість, треба відрегулювати полив. Хоча і тоді вони не одразу зникають. Можна спробувати пересадити рослину або полити водою з цитрамоном (1 таблетка на 5 літрів).

11. Fleshka

Обробила я вчора трояндочку, всі бяки подохли. Я її гарно пообрізала, тепер питання - як швидко її можна пересаджувати і чи потрібно вдруге обрискувати тою хімією?

12. Raven

Raven Мама малятка

За три тижні бажано процедуру повторити.

13. mirishka

mirishka Well-Known Member

Пересаджувати можна, а чи ще раз обробляю хімією подивитесь по ситуації, якщо мушків вже не буде, то можите лишній раз хімією не пшикати.

14. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

SOS!!! Дівчата, допоможіть, пропадає квітка. Я не знаю, як її "звати".

Якісь малесенькі бакашкі її мучать. Чим кропити?

15. Fleshka

Питання для знавців вирощування фіттоній. Чи можна до пересадженої трошки раніше квітки, зараз досадити три росточка фіттонії, які щойно пустили в воді корінці?

16. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Пізно побачила твій допис....Я просто обприскую водою з плином до посуду і все, за годину видно, що воно все поздихало. А нащо пообрізала?

---------- Додано в 13:26 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

Можна, особливо гарно виглядає, коли вони всі різних кольорів.

17. Fleshka

Ті букашки так наслідити встигли і повисмоктувати її, що листя стало чорне. І навіть зараз, хоча всі "обрізки" дали вже нові пагінці, нижні листочки облітають, жовтіють і чорніють.
    Вона мені ще цвісти буде?
    Мені теж подобаються різні поєднання. Правда в мене все банальніше - я позрізала верхівки і поставила їх в воду. Чомусь вона в мене дуже вверх тягнулась то я й прищепила. А зараз хочу досадити, бо дуже "лисою" композиція в горщику виглядає.

18. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Може то від тої хімії?
    Може мало світла їй?

19. Fleshka

І я теж так вирішила.
    Прищіпила і поставила на світлий підвіконник. Вже два тижні пройшло - далі тягнеться...уж нє знаю...

І ще питання - маю фікуса бенжаміна, вимахав сантиметрів 30. Але такий він мені безформенний, не то кущ, не то дерево. Три окремо ростущі в різні сторони кущеподібні деревця, і декілька кругом зовсім длібних (по 10 см). Хотілось би з нього щось сформувати а боюсь знищити.
    Можна ті дрібні просто повитягувати і окремо посадити? Чи я завдам якоїсь шкоди корінню?
    До речі воно мені аж знизу горщика через дзюру повилазило...то при тому що весною тільки пересаджувала.

20. Roxie

Roxie Галицька панянка

Можна. Я ще досаджені щепки накриваю баночкою, щоб краще прижились, а тоді банку знімаю. Які маєте види? Можете сфоткати? Дуже люблю фіттонії, вони в мене зараз в оранжерейці ростуть. Давайте мінятись. Недавно вкрала три щепки ))) Покищо вкорінюються, а так маю 3 види.

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:55 ----------

Фікус бенджаміна можна вигинати і формувати як захочете. Правда основне щоб гілки були не дуже старі (менше 2 років). Я свій кручу-верчу, часто обрізаю - росте супер!

Статус теми:
Закрита.