Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Маю тільки одиненький вид - з рожевими прожилками (варшафелта, здається).
    Може підкажете, що зробити, щоб не було таке дрібне листя. От і зараз купу нових листочків випустила і всі дрібнюсінькі...

2. Roxie

Roxie Галицька панянка

мабуть треба відрегулювти освітлення... або більше в тінь, або більше на світло виставити.. спробуйте накрити банкою щоб збільшити вологість, подивіться чи будуть рости більші листки.. мої дуже класно росли в трилітровій банці поки не було оранжерейки..

3. Іриска

Іриска Well-Known Member

дівчата, мені потрібний цекломен, це що за рослина? кімнатна?
    мені для ліків потрібний, де можна купити?

4. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ось так він виглядає:

Купити можна на базарах, в магазинах квіткових.

5. Roxie

Roxie Галицька панянка

або на гуртовнях.. якщо Вам для ліків - вибирайте таку, щоб велика цибулина в землі була.

6. Alicia

Alicia Well-Known Member

В мене питання про захист вазонів від шкідників. З'явилися на листочках коричневі цяточки (що це може бути?), я купила спрей "чистый лист" від шкідників, але не знаю, як швидко чекати результат? Таке враження, що не діє він, бо з кожним днем цих цяток стає все більше. Хочеться допомогти якось квіткам... Чого ще ці шкідники бояться?
    І ще питання про лаванду. Купила я три кущика, і продавець порадив мені її обрізати до основи раз на рік, щоб росла густим кущем. А коли саме обрізати не сказав, може тут хтось порадить? Я б і не різала взагалі, бо не віриться, що вона після такого знову оживе.

7. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

нагадали мені. була в мене колись та краса, ну так вже мені подобалась, і чомусь пропала. вчора спеціально ходила в місця, де бабульки продають квіти, але на жаль фіттоній не було :girl_cray: буду й далі шукати.

8. Fleshka

В епіцентрі досить великий завжди їх вибір. Мені чоловік звідти три листочка приніс, то розрослась вже непогано...єдине що дрібними листками.

9. Roxie

Roxie Галицька панянка

бачила багато в епіцентрі по 20 грн за горщик, і в новій лінії теж бачила багато.
    Якщо маєте терпіння виростити їх з одної щіпки - можу за просто так віддати по черенку з двох моїх видів, що файно розрослись ))) (ну за 1 грн символічно, бо кажуть що квіти треба, або вкрасти, або купити)..

---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

спробуйте або зі світлом поекспериментувати, або з вологістю (я вже трохи вище писала, що мої файно росли в трилітровій банці. Банка закрита зверху кульком і зроблені кілька дірочок, тому полив - 1 раз в 2-3 міс) В таких умовах гіпервологості розрослись супер!
    маю отаку (великі листки)
    і таку білу як верхня (в неї дрібні листочки)

10. Mriynytsya

Mriynytsya New Member

А у мене фіттоній починає цвісти) Навіть не думала, що вони цвітуть, поки не побачила в себе
    Після того як погуглила в неті, дізналася, що вони цвітуть дуже рідко. Оскільки квіточки не такі гарні як лиски, то їх забирають.
    Та для мене це приємна несподіванка)

11. Fleshka

Ану підкажіть-но, дівчата.
    В мого фікуса, якого на початку весни пересадила у досить просторий горщик, коріння повилазило через дзюру внизу, і росте рясно через неї далі, таке біле, здорове! Мені здається що то йому не альо. Варто ще раз пересадити, чи що?

12. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Дівчатка, підкажіть будь ласка в чому причина. Маю кротон (дуже його люблю), нові листочки виростають, красиві, зелені, а нижні тепер чомусь наполовину жовтіють, коричнивіють і відпадають. Що з ним не те? Стоїть такий довгий стовбурець лисий, а листки тільки зверху :girl_sad:

13. Roxie

Roxie Галицька панянка

Який саме у Вас фікус? Бенджаміна чи інший?

Якщо сильно обплетений земляний ком корінням - треба в більший горщик, якщо в горщику не ростуть, а повилазили назовні - обрізати і назад поставити в горщик.. В будь-якому випадку я б полила і легенько дістала з горшка (не розпотрошуючи земляний ком) щоб подивитись що там...

14. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Придбала сьогодні таке чудо як за даром - 10 грн[​IMG]
    це жасмин, так? Підкажіть як із ним подружитися...

15. olya_d

olya_d Well-Known Member

Прошу поради: які вазони люблять тінь? У мене вікна в спальні виходять на північ, сонця ніколи не буває, завжди прохолодно і темнувато. А хочеться і там якісь вазони мати.

16. Adelaida

Adelaida Active Member

Мені здається, що це різновид Восковику (хойя, восковий плющ).

17. Meriroma

На Шуварі нижньому...там ще юкки були також о 10 грн і ше якийсь вид - забула.

це як, листочок типу?:girl_spruce_up:

---------- Додано в 21:45 ---------- Попередній допис був написаний в 21:44 ----------

Я вже знаю що це - стефанотіс

18. La esposa

La esposa Moderator

От і в мене таке ж саме. Фікус "Банан", гарний дуже, пишний, але тільки верх.. а них якби хто об"їв..

19. Adelaida

Adelaida Active Member

20. Meriroma

якось дам:girl_wink:

Статус теми:
Закрита.