Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Ой. Я теж два тижні назад прикупила собі. Але поливаю водою кімнатної температури...не теплою. Не можна? Стоїть на східному вікні. Ще не зрозуміла до кінця як би оптимально відрегулювати полив. Поки що поливаю десь двічі-тричі на тиждень.

---------- Додано в 10:37 ---------- Попередній допис був написаний в 10:35 ----------

а як швидко вона в Вас росте?
    Бо вичитала що замії дуууже повільно ростуть і розвиваються...Буквально по листочку-два в рік випускають...дивно...

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

повільно ростуть, але випускають не по листочку а по гілочці з листочками, і таких гілочок дійсно одна-дві за рік
    правда як на мене це одна з найнепримхливіших рослин. І поливати можна не часто, і на соці живе, і в тіньочку...

3. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

ооо, точно. маю підозру на замалий горщик для тих бульбин-картоплин.треба пересаджувати знач срочно.

так-так, вона в нас в протилежному від вікна кутку кухні стоїть, сонце на неї не потрапляє взагалі.

---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ----------

а в моєї свекрухи вона дуууже швидко розрослась, то вона нам її й відсадила, бо вже горщики всі малі були. і далі розростається і росте. може від сорту, може від умов залежить.

4. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

привезли мені ялинку..тепер от не знаю - садити в саду чи в відро вдома? хтось може мав подійбний досвід?:girl_smile:

5. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

6. spasivczanka

spasivczanka New Member

можливо проблема у воді. її треба зробити "мякою", наприклад прокипятити і відстояти

7. sensual

sensual New Member

Нарила таку інформацію щодо підливу лимона "Представникам сімейства бромелієвих - неорегелії, гусманії, ехмеї - необхідно додатково вливати воду в розетку листя. Не можна допускати пересушування земляної грудки в кавового дерева, лимона, фікусів, гарденії - їх листя може пожовкнути й обсипатися. Рослини вологих субтропіків (мирт, гранат, гібіскус, аспідістра) поливають більш помірковано, через день-два після підсихання верхнього шари ґрунту на глибину близько 2 см. Так само поливають кактуси й інші суккуленти."

8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Дівчата, помітила щойно що в горщику моєї фіттонії земля цвіллю покрилась, причому в декількох місцях. Капєц. І смердить. Ще такого не бачила? То хвороба?

9. spasivczanka

spasivczanka New Member

подібного досвіду у мене нема, але вичитала в неті, що ялинку можна висаджувати напринці листопада (зараз у них період спокою) або напочатку квітня. при посадці додати стимулятор росту корневин. якщо деревце прижилося поливають корневином ще раз через місяць.

---------- Додано в 23:33 ---------- Попередній допис був написаний в 23:06 ----------

і я не бачила, але думаю землю однозначно треба поміняти і полити розчином з марганцовкою, або цибульовою "настоянкою" (30 гр цибулі з лушпинням перемолоти на кашку і залити 1л води, настояти 2 доби, процідити через марлю і полити рослинку. а ще можна розділити настоянку на кілька поливів, розбавивши водою)

---------- Додано в 23:36 ---------- Попередній допис був написаний в 23:33 ----------

це так можна сказати натуральна підживка для рослин

10. OlichkaI

OlichkaI New Member

свою ялинку голубу купила на гуртівні квітів в горшку, тримала в кімнаті всю зиму( хоча там казали що можна навіть в мороз її посадити)вдівала на НР доглядала як за вазоном. А ранньою весною посадила на постійне місце. Перший рік вона не росла і навіть пожовкла а вже після зими стало видно що прижилась. Так що наберіться терпіння. Ялинка була 50 см.висотою а зараз +-2метри.

Останнє редагування: 5 Листопад 2012
  11. kati

kati Well-Known Member

навіть незнаю...він в мене у горщику з дренажом, поливаю тоді ,коли відмітка на мінімумі.
    ось що з ним твориться

Маю ще питаннячко. Що робити з цією драценою, ось з тими гілками ,що в бік ростуть, пообрізати?

А цього перчика купуила в бабульки за пятьорку біля світлофору:) а він зараз, взяв і теж все листячко скинув..йому вже гаплик?

12. Lilusik

Lilusik Well-Known Member

Можливо проблема не в поливанні, а в освітленні (замало/забагато).

13. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Дівчата, підкажіть будь-ласочка хто знає!
    У мене вазонок "грошове дерево" (вирощувала зі щепки) вже пару місяців виглядає так - довгий стовбур (десь 25 см), а зверху 2 листочки - такий собі зайчик-переросток :sad: ...
    Як тільки виростає зверху ще хоч пару листочків то обов"язково старі починають в"янути і опадати :girl_cray: Що з ним не так? Ніби і поливаю не мало і не багато і на протязі не стоїть...

14. Roxie

Roxie Галицька панянка

думаю, що то не так вже й страшно.. мабуть вологість завелика.. цвіль на грунті часто буває коли в горшку коріння підгниває.. щоб не ризикувати - пересадіть і добре корені подивіться.. і якщо вона величенька - кілька щепок вкорініть про всяк випадок (зріжте верхівку з 6 листками, 2 нижні листки відріжте, втикніть щепку в землю на 1 см і накрийте банкою, час від часу поливайте і провітрюйте, через місяць можна буде банку зняти)

15. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Сьогодні знов натрапила на поради щодо використання Фундазолу.
    Дівчата, схаменіться!
    Фундазол (а також беноміл, беназол, бенорад)- фунгіцид системної дії.
    Пояснюю - "системна дія" це коли препарат не залишається тільки на поверхні рослини, а всмоктується та розповсюджується з током рослин. А Фунгіцид - це препарат що активний щодо різного роду грибків. Так, Фундазол дуже дієвий в цьому плані, АЛЕ. Він є забороненим препаратом за кордоном, його пари мають властивість потрапляти скрізь шкіру, та чинити дію на кістковий мозок. Але найголовна шкода не від цього - Це мутагенний препарат, що має високу репродуктивну токсичність, а я читаю що ним користуються в приміщеннях де є діти. І взагалі будь-яка робота з хім препаратами має проводитись як мінімум в масці та гумових рукавичках як мінімум в провітрюваному приміщенні і як норма на відкритому. Про обприскування в квартирі не може йти мови, бо пари розповсюджуються досить швидко з током повітря, і ще якийсь час випаровуються з самої рослини чи грунту.
    По друге - Фундазол викликає звикання грибків, і потім майже неможливо зупинити їх розвиток. Звичайно, я зараз почую що його радять всі хто може, і він дійсно діє, а я тут паніку підіймаю. Я вже неодноразово натрапляла на подібні пради, і хочу хоча б трішки попередити, а там вже дивіться самі. Тим більше що є купа системних фунгіцидів які теж дієві. Подивіться на сайтах фірм Байєр, або Сингента - вони дуже розповсюджені і доступні в нас і мають непогану репутацію. Але лишіться тої гидоти.. Фух, написала..
    Додам. Для кореневої та стеблової гнилі від переливів, добрий Превікур від Байєр - це також системний фунгіцид, з ефектом стимулювання росту, Продається в Єпіцентрі, та багато де по місту бачила. Або Скор, Хорус, Квадріс від Сингенти. Теж є в продажу.
    А взагалі, в ідеалі - навчитися розрізняти хвороби хоча б в загальному, аби використовувати конкретний препарат від конкретної хвороби, хоча, звісно, можна жахнути Фундазолом від усього і траванути всіх і вся..

16. oksumoron

oksumoron Active Member

в мене таке ж було минулого року, він на зиму скинув листя і почав помало засихати, хоча перед тим так гарно ріс, і багато перчиків повипускав, то мені прийшлось його і викинути, можливо він на весну і відживає!

17. oksumoron

oksumoron Active Member

напишу зі свого досвіду, свій вазонок майже не поливаю навіть літом мало поливала, і він стояв в мене в досить сонячному місці, з малою к-ть тіні!
    також росте в малому вазонку, я лише трішки міняю землю, але не пересаджую!
    в мене також інколи опадають трішки лосточки, але дуже мало!

в мене питання на рахунок бамбуку!
    ситуація приблизно така як на фото, бачу що на деяких форумах пишуть додавати підживлення для драцени!

18. Roxie

Roxie Галицька панянка

"бамбук" то і є драцена )) драцена сандеріана Dracaena Sanderiana, або Драцена "Бамбук Щастя" або "Щасливий Бамбук" - Dracaena Lucky Bamboo то все воно і є..

19. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

Дівчата порадьте який вазон можна поставити в маленькому, темному приміщенні.
    Може кактус?

20. spasivczanka

spasivczanka New Member

кактуси світло люблять, навряд чи їм в темноті буде комфортно. в темному приміщенні можна поселити хлорофітум, папороть, філодендрон, маранту.

Статус теми:
Закрита.