Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Alicia

Alicia Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

На одному вазоні помітила такі маленькі кучки гранул, і кожен раз з'являються нові... Я такі колись бачила від черв'яків на городі... Хм, в вазоні могли завестися вони? корінню шкодять? :girl_flag_of_truce:

2. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

вони такі жовтувато-зеленкаві. по пару штук разом? колись мені мама казала, що то яйця слимаків. але я не перевіряла, чи вилізуть точно слимаки, а просто викидала.

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Дівчата, давненько шукаю солейролію, але в магазинах не трапляється. Буду вдячна як направите, хто десь бачив:

4. Mammy

Mammy Well-Known Member

І я до вас)) Подарував мені чоловік на ДН білу троянду, а я не дуже-то й знаю, як до неї підступити... Ввечері читала цю темку і виникло кілька питань - пересаджувати її лише на весні? (прочитала, що той грунт в горщику - лише для перевозки, і треба пересадити, але ж зима) Дренаж, поливка, добрива - ніби зрозуміло, а то шкода так... Боюсь, що зав"яне... І ще - ви поливаєте звичайною відстояною водою з крану?
    Одним словом, знайомлюсь я із світом квітів, тому вибачте за примітивні питання (200ст. не в змозі прочитати)

5. Roxie

Roxie Галицька панянка

і мені такого захотілось.. якщо надибаєте - кажіть )))

6. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

рік тому купувала свою на Шуварі (нижньому, там де квіти і вазонки і т.п.).
    але вона в мене пожила пару місяців і засохла.хоч я і підливала її і доглядала згідно інструкції.

7. Fleshka

В мому далекому дитинстві колись таке було в мами. Пам"ятаю, що розросталось не по дням а по годинам. Але одного року поїхали на море і лишили сусідці поливати, то згнило. Видно перелила.

8. kati

kati Well-Known Member

останній тиждень моя драцена,отака
    почала шось чахнути-дуже сильно жовтіє і облітає листя. Я її тимчасово з великої кімнати перенесла у спальню( бо ялинку на її місце поставил),а в спальні освітлення гірше..Може бути з тим пов"язане?

9. Samanesvoya

Samanesvoya Active Member

ооо...я її цього літа викинула. Як я з нею намучилася. Вона мені на всі вазони перекинулася, і глушила ріст інших. Ох з нею було мороки. Я в іншому вазоні виривала її, а за тиждень знов ж та сама історія:girl_mad: Знала що таке будуть шукати, лібше відала а не викинула:girl_blush2:

10. Fleshka

Знаєм, знаєм, вона вміє плодитись.:girl_yes2: Я собі місце для неї окреме пригледіла, щоб не зазіхала на чужу територію...От тільки де її нарити? Шкода що Ви викинули, я б у Вас щіпнула.

11. Roxie

Roxie Галицька панянка

впринципі драцени зазвичай не дуже реагують на зміну місця, або освітлення, більше реагують - на зміну поливу або температури.. подумайте чи там, де Ви її переставили не є холодніше, ніж на попередньому місці.. або може перелили?

з мого власного досвіду - швидке жовтіння і засихання/опадання листків в драцени в більшості випадків від переливу.. якщо жовтіння помірне, і жовтіють тільки декілька нижніх листків і не масово - то природній процес..

12. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Дівчата, подарувала мені свекруха кактус і сказала. що то видно коли і скільки його підливати. Просвітіть, бо наразі я бачу лише кактус, якому води не треба:girl_wink:

13. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Взимку катуси рекомендується тримати при температурі приблизно 10-15 градусів і не поливати.Бо у них період спокою. Правда, не знаю, де у нас можна знайти в квартирі таку температуру. В приміщенні жарко, а на балконі холодно.

14. terezka

terezka котяка-вишивака

файно,у мене якраз десь так на підвіконні і є:))

маю запитання по алоє - одне алоє у мене уже згнило, купила інше, з ним відбувається абсолютно те саме: починає підгнивати і відпадати. Земля сухенька (вичитала жи алоє треба рідко поливати, бо перше від переливу і втратила)
    в чому причина так і не можу второпати, може хтось мав таке ж?

15. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

от з цим в нас проблем якраз немає - просто вона доглядає за ними інтуїтивно, а мені треба знати в котрій годині і скільки води до нього хляпнути:girl_wink:
    Певно, поки що його поставлю туди, хоча так хотілось тримати на робочому столі - він дуже класний:girl_tender:

16. Roxie

Roxie Галицька панянка

Наскільки сухенька? Алое - суккулент, це значить що воно при поливі натягує в себе воду і утримує її досить довгий період часу.. тобто запасається водою надовго.. якщо Ви його будете поливати навіть раз в місяць (стосується тільки зими) - швидше за все ніц йому не буде..

Суккуленти - ті рослини, які люблять, щоб про них забували ))) Якщо хочете рослину, яку треба часто поливати і приділяти їй увагу щодня - купіть собі азалію, циперус, адіантум - їм води забагато не буває )))

17. terezka

terezka котяка-вишивака

досить таки сухенька.
    відбувається не розумію

до того часу мала років 10 алоє, яке могло і не поливатись місяцями, і поливатись щодня (але цього літа воно теж "сплило")

18. kati

kati Well-Known Member

думаю таки справа в поливі...але не можу зрозуміти,що робила не так. Вмене горщик з самополивом, там все чітко, опустилась мітка на мін, через пару днів знову підливаємо до макс.мітки.Але от зауважила,що раніше з максимуму до мінімуму опускалась десь до тижня часу приблизно, а зараз, коли якраз і почало облітати листя, мітка стоїть на максимумі майже другий тиждень-ніби зхабагато вологи йому..але чому так сталось? І що теепер робити? листя жовтіє немилосердно..шкода цвєтуйочек

19. Roxie

Roxie Галицька панянка

драцену неважко вкорінити.. зрізаєте верхівку довжиною 5-10 см і запихаєте в одноразовий стаканчик з землею.. в стаканчику бажано зробити дірки і мінімальний дренаж (можна з пінопласту) і на батерею (поливати треба буде майже щодня, бо земля буде скоро висихати).. за 2-3 тижні почнуть рости корінці, коли виростуть файненькі - можна посадити в невеликий горщик.. можна одразу декілька верхушок в одному стаканчику вкорінити.. можна без батереї, але вкорінюватись буде значно довше і не гарантовано чи вкоріниться..

це треба робити терміново, бо якщо пішла гниль від коренів по стовбурі - за дуже короткий час драцена може просто зігнити зсередини.. отаке швидке жовтіння і опадання листків зазвичай є признаком такої гнилі..

якщо б то був природній процес - зжовкло б декілька листків знизу і жовтіти перестало б на кілька тижнів чи місяців.. а тоді могло б знову, тобто такими "хвилями", а якщо жовтіє, не спиняючись - дуже погано..

20. kati

kati Well-Known Member

Всьо так плохо?.... спробую повідрізати верхівки, але шкода квітку, бо вона така величка...гарна...

Статус теми:
Закрита.