Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. oksumoron

oksumoron Active Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

дівчата, приніс мені чоловік таку красу-Каланхоє Мангіні
    моє останнє каланхое щось не дуже в мене хотіло жити, прочитала лише загальну інформацію про рослину, що не дуже любить сонце, і не дуже поливати!
    може хтось знає трішки більше!

2. olya_d

olya_d Well-Known Member

не знаю, чи вибагливі, але моя мама не тримає на прямому сонячному світлі, і гарно ростуть. Може причина в тому?

3. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

дякую. та прямого сонця на моїх вікнах літом годі знайти - пн.сх. і пн.зх(( точно не в тому причина.
    могли вони змерзнути з магазину до авта\з авта до хати? було коло 0 в той день...

4. Lambada

Lambada Member

:girl_smile:в мене вже декілька тижнів справжня весна і чудовий аромат гіацинтів! мммм...:girl_dance:

5. China

China New Member

[​IMG]Дівчата допоможіть, будь-ласка!!! Свекруха на час ремонту попросила доглянути фікус. Коли я його привезла додому, то помітила щось дивне з листочками!!! це мабуть якась хвороба, але не можу її ідентифікувати. І тепер боюся щоб мої квіти не захворіли і повернути поки його теж не можу. може хто стикався з таким і знає що це!! буду вдячна.

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Дівчтата, хтось висіває балконні квіти? Або може розказати: от наприклад пеларгонія (герань), в який грунт краще висівати?
    А також петунія...чи підійде універсальний? чи то якийсь спеціяльний потрібно купувати?

7. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

от не знала, що пеларгонію сіють... завжди щіпками розмножувала...
    колись допомагала розсаду на дачу робити - думаю, вимоги ті ж: універсальний грунт пополам з піском, в ідеалі річковим-прогартованим... щоб легкий грунт був.

8. olya_d

olya_d Well-Known Member

Я сіяла глоксинії та бегонії в торфяний грунт, зійшли гарно. Пеларгонії посіяла в універсальний - жодної нема..Але не знаю, чи то річ в грунті, чи у несвіжому насінні

9. Fleshka

Такс. Висіяла сьогодні петунії і пеларгонії. Ще на черзі агератум...Не знаю чи щось вийде, адже це мій дебют в висіванні, але насіння свіженьке, тай весь інтернет в пошуках технології і правил перелопатила...Ждьомс...:girl_in_dreams: Хочу щоб наш новий балкончик топився в квітах...

10. Roxie

Roxie Галицька панянка

про посів балконних квітів в нас є тема "Чарівний балкончик"..

Скажу з власного досвіду і відгуків в неті - сіяти петунію, невдячна справа.. Хоч і дешево виходить - багато з нею мороки.. зараз її сіяти вже пізно, варто було в середині січня починати, бо вона десь з 30-40 днів буде сидіти манюнькими сіянцями, а поки ті сіянці виростуть і тим більше зацвітуть - пройде багато часу.. То хіба заради "спортивного інтересу" можна зробити..

ще один мінус - сіянцям потрібне грамотне освітлення, інакше повитягуються, будуть мати тонкі і довгі стебла, вигляд буде не ах!..

і ще один мінус - знайти хороше насіння, з якого виростуть розкішні петунії в Україні нереально (треба замовляти з-за кордону).. та й петунія по красі не зрівняється з сурфінією (своєю гібридною родичкою), а сурфінія передає сортові ознаки тільки черенкуванням, з насіння такої краси не виростиш..

якось так..

Пеларгонії не сіяла - купила маленькі черенки минулої весни через форумлянку Dezy.. процвіли ціле літо і трошки збереглось на цей рік..

11. spasivczanka

spasivczanka New Member

я купляла минулого літа в свитязі на городоцькій
    буду весною пересаджувати то поділюсь, радше обміняю на фіалочку :)

12. Roxie

Roxie Галицька панянка

маю дітки сортових фіалок, правда ще з місяць хай підростуть, - можна і мені щіпку солейролії?

13. Fleshka

Дяк велике! Правда я вчора вже її знайшла...красується на підвіконнику)))
    От, а фіалку я теж хочу...правда шукаю саме рожеву...

14. olya_d

olya_d Well-Known Member

15. Fleshka

16. AliceKitty

AliceKitty New Member

Дівчатка, порадьте що робити з орхідеєю - вже з півроку не випускає дєток, хоч до того цвіла кожного місяця :sad:

17. Lambada

Lambada Member

ще й як сіють! в мене росте декілька років. Правда, англійське насіння купувала в Литві, цвіте насиченим рожевим кольором - трои незвична. Цього літа сфотографую.
    Так що вам удачі у висіюванні! В кожному пакеті є інструкція з висіввання, тому це не складно :girl_blush2:

18. Fleshka

Во на ту інструкцію і купилась. Почитала - просто, вродь...Але це справді швидше спортивний інтерес. Як потерплю фіаско, то обсажусь готовою розсадою...ніц страшного.:girl_cool:

19. spasivczanka

spasivczanka New Member

можна звичайно

20. Roxie

Roxie Галицька панянка

прикупила собі обновку - тіландсії
    Справа Tillandsia ionantha rubra
    Зліва Tillandsia ion. ionantha silber
    Намотана на гілку - Tillandsia usneoides grob silber
    Отак їх наразі примостила, зробила підставку з того, що було під рукою, тому не судіть строго про дизайн... планую прикупити кору і задекорувати нею допоміжні дощечки ))

Статус теми:
Закрита.