Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Ні ,я ще з нею нічого не робила, бо тільки мені її подарували.
    Під словом "вкорінювати "мається наувазі щіпки з гілочок ,чи я не правильно зрозуміла?

2. Alias

Alias Well-Known Member

Так, саме це:)

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Мої пеларгошки з глузду з"їхали, цвісти надумали. Але я щось не дуже хочу того, вони ще мацьопи, кущики не наростили в тих стаканчиках по нормальному, яїх ще пересаджувати за місяць планувала в горшки а вони вже в бубляхах стоять.
    То можна їх повідтинати? Чи хай цвітуть, прямо так пересадити?

4. poetka

poetka Well-Known Member

Я знаю,що під час цвітіння пересаджувати неможна.....А я своє царство повиносила на балкон,поки сонечко ніжне......Від зими мої квіти починають відходити,бо бідні так повсихались від того опалення,що важко на них дивитись..

5. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В тому то і суть, що не хочу щоб мої сіянці цвіли поки кущі не наростять. Але вони вирішили інакше.

6. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

та Ви що! та то за щастя мала-би-м, якби:
    на моїх темних вікнах мусять кущ вигнати, поки надумають цвісти... от на квітник повисаджувала квітучі перекатом ще 10 днів тому - і красота, люди на Кайзік ідуть, милуються)) і я з вікна теж. так що
    , і не думайте!

7. Alias

Alias Well-Known Member

Я пеларгонії пересаджую коли мені вздумається, не зважаючи на те цвітуть вони чи ні. Зараз он стоїть вкорінюється у стаканчику і вже цвіте. Ніц їм не стається.:)

8. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

От знайшла інформацію, Розмножують камелію верхівковими живцями (з оливковою кольором пагонів); при нижньому підігріві на вкорінення потрібно 2 місяці. Живці укорінюють в суміші рівних частин трофяной землі та піску, або в чистому піску.

9. Alias

Alias Well-Known Member

Я це все знаю...теоретично. Просто думала може хто вкорінював, так сказати практично..може які ньюанси є.

А зараз у мене цвіте трояндочка:)
    ..і ось таке підвіконня:) Цвіте три гібіскуса, табернемонтана і трояндочка

10. Alias

Alias Well-Known Member

Знову я до вас хвастатись:)
    Бугенвіллії

Vera Deep Purple

Double Pink (ця ще не набрала свого кольору)

11. Lambada

Lambada Member

краса! а як доглядаєте за трояндами? в мене на вікні чомусь ніяк не хочуть залишатися... все якісь комахи позаводяться з паутиним кліщем... чи то земля, чим полив...

а ваші - тьху-тьху.... файні!!!:girl_yes:

12. Alias

Alias Well-Known Member

Дякую:give_rose:
    Догляд звичайний...полив, підживлення, періодично купаю під гарячим душем.Кожен день годину або й більше присвячую квітам.Гарненько всіх оглядаю, бо панічно боюсь шкідників.

13. LuBimaya

LuBimaya New Member

і в мене така ж напасть
    вже рік мучусь
    пожруть усе листя, вони висихає, опадає, і знову наростає. Що то таке? Ніби і не тля
    (від неї ми вже лікувалися)

14. Alias

Alias Well-Known Member

Дівчатка, якщо є якісь проблеми з рослинками...фоткаєте, показуєте, що сталося з листочками або які там комахи живуть і будемо спільноми зусиллями боротись з тою нечистю.
    А для профілактики купайте їх раз в місяць під гарячим душем.
    Ще можна бризкати фітовермом періодично теж для профілактики.

15. Lambada

Lambada Member

може не гарячим, а теплим? :girl_nea:

16. Alias

Alias Well-Known Member

Саме гарячим:) Градусів 45-47 не меньше. Секунд 30 швиденько з усіх боків, але земличку треба прикрити плівкою, щоб гаряча вода не пошкодила коріння.
    Зазвичай я рослинку нахиляю вбік і поливаю.

17. Roxie

Roxie Галицька панянка

Чесно кажучи, я б не радила гарячі душі.. В природі гарячі дощі не падають, а я схильна думати, що рослині для нормального росту треба по можливості створити умови, максимально наближені до природних.. Природа краще знає, і до неї варто прислухатись.. Я противник всяких штучних стимуляторів росту (ну крім добрив час від часу, бо ж грунт в горщику швидко втрачає корисні речовини)..

я свої рослини навіть не лікую нічим, крім господарського мила, якщо заводяться якісь комахи на листочках..

18. Florena

Florena Member

Я також почала використовувати для своїх квітів гарячий душ і нічого поганого у тому не спостерігаю. Почали доволі активно рости і розвиватись використовуючи свій природній запас. Звичайно це не стосується фіалок та глоксиній, а так інші квіточки поки що цілком задоволені ( сподіваюсь так буде і надалі)

19. Alias

Alias Well-Known Member

Ну якщо притримуватись природнто чи не природньо, то й орхідеї та багато інших квітів вирощувати було б якось не доцільно у квартирах. Але ж пристосовуємось.:)

ІМХО

20. Roxie

Roxie Галицька панянка

я фіалкам теж (як і всім іншим) роблю душі.. тільки ледь теплою водичкою і рідко, бо з ними треба бавитись - одразу промокнути листочки і просушити зайву вологу..

Статус теми:
Закрита.