Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Alias

Alias Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Розцвів "монстрик", "тарілочка" 23 см в діаметрі. А перше цвітіння було - 22 см

2. APR

APR Well-Known Member

А в мене така красуня зацвила,правда назви не знаю, цілий рік ростило три листочка,а тепер вже....
    [​IMG][​IMG]:girl_claping:

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Мої квітки-дітки. Перший досвід:
    Отакі вони були ранньою весною:
    ...і ось так тішать мене зараз:

4. Roxie

Roxie Галицька панянка

діліться де взяли таку підставку? то спеціальна для вазонів чи для взуття?

5. LuBimaya

LuBimaya New Member

Наталь, шикарно просто!!! Ти сіяла насіннячко? В якому місяці?

6. Fleshka

Дяк! Сама не чекала що так цвістимуть. Це я перед тим як сфотографувати половину суцвіть обрізала, бо де-неде вже підв"явша квіточка була.)))

Так.
    На початку березня висіяла в торфяні горщики три пакетики пеларгоній.
    В квітні пересадила їх в одноразові стаканчики, по одній в хатку, і в середині квітня винесла на балкон. Ну а в травні вони вже вимахали огого! то я їх висадила в горщики і за місяць підживила.
    На фото половина квіток. Половину я пороздавала, бо просто нікуди було дівати, тай горщиків не напасешся.
    Тільки от чоловік озадачив питанням - куди я їх на зиму пристроювати планую...Хм...:girl_in_dreams:

---------- Додано в 13:42 ---------- Попередній допис був написаний в 13:39 ----------

ггг
    То драбина-крісло:connie_pull-pigtail
    Я її з нашої спальні тимчасово на літо на балкон конфіскувала, щоб квіточки мої подихали.
    Використовується для того щоб з верхніх полок діставати всяке-різне.

А продається в епіцентрі.

7. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

а в мене зійшов фіолетовий базилік
    купила якесь професійне німецьке насіння і на угад посадила в туму землю яку купувала для фіалок на платнполі, накрила кульком(типу тепличка) і забула(
    сьогодні відкриваю(посадила 4-5 днів тому) а він зійшов дуже гарно
    що робити, залишити в тепличці чи відкрити, і як він реагує на пряме сонце?

8. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

красота!! :girl_tender:
    мені теж би хотілось ще такого кольору персикового розвести пеларгонії,бо маю білі,червоні і малинові, а бачила десь персикову ампельну пеларгонію,яка звисала з балкону, дівчата,яка то красота! якщо щепку ні в кого не знайду,то теж буду купляти насіння.

9. Roxie

Roxie Галицька панянка

ех.. а я на плантпол так і не вибралась.. без машини туди ніяк.. так хочу їхній субстрат.. купила ПП Кардаш, Універсальний, за місяць-два відпишусь чи хороший..

10. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

після моєї 2-х тижневої відсутності мам проблєм..2 шт.
    1. глоксинії,що мені подарували на ДН-половина квітів відпало,інша половина-почорніло..
    2.мій пишний-препишний кущ сульфінії став непишний,квітів в рази стало менше і швидко в"януть+половина листів посохло..
    це неправильно за ними дивились чи то час вже їм відцвітати?

11. olya_d

olya_d Well-Known Member

1) глоксинія могла відцвісти, але подивіться на саме стебло, чи здорове, не гниле, і головне, чи здоровий клубень (бульбочка)
    2) скоріше за все, що пересушили. Мій чоловік, коли мене не було, теж пересушив сульфінію, то знизу листя все як сіно

12. Уляночка

глоксинія має як молоді пупляхи зелені,так і підгнивші-почорнівші...
    що тепер..як рятувати і сульфінію,і її?

13. olya_d

olya_d Well-Known Member

В сульфінії зісохлі листки вже не відновляться, але з часом вона відживе (принаймні моя відживає).
    А от в глоксинії я би гниле повідрізала і обов"язково розпорпала грунт, щоб перевірити клубень. Якщо світлий і твердий, то назад загорнути, а якщо підгнив, то прийдеться витягувати повністю і зачищувати гниль

14. madchen

madchen Member

Всі балконні квіточки обов"язково треба підживляти. З моїх спостережень найкращою підживкою є PLANTON. Минулого року мої сульфінії цвіли до кінця вересня:girl_in_love: Цьогоріч підживляю ним пеларгонії, неперевершено! Він є спеціально для сульфіній/петуній, є окремо для пеларгоній. Уляночко, добавляйте підживку з кожним поливом, позривайте посохле листя і квітки і ваші сульфінії обов"язково наберуться сил!(провірено)

15. Roxie

Roxie Галицька панянка

підтримую.. минулого року підживляла - то сульфінії цвіли пишним кущем!.. Цього року сульфінії не садила, бо місце для них не по фен-шую - під час дощу краплі з даху всі квіточки нищили.. а носитись з ящиками не хотілось.. посадила пеларгонії, бакопу, бегонії, бальзамін і барвінок.. бегонії - супер! спершу вагалась, а тепер так ними тішусь, високорослий сорт, великі пишні суцвіття, і квітки великі, і дощем не дуже пошкоджуються і потім швидко розцвітають нові - супер! ну пеларгонії - поза конкуренцією однозначно )) але суцвіття дощем трохи пошкоджуються (на моєму не фен-шуйному балконі)..

16. Fleshka

О так! Підтверджую.
    Декілька років тому, зауважила, що кращих петуній, ніж в мене не було в районі.:girl_blush2:А саме ним тоді і користувалась.
    Ну і цього року я ним свої пеларгошки підживлюю, і знову переконалась, що добриво хороше і дієве.

17. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

дівчата, я за вашими порадами купила підживку плантон, але універсальну, там різні квітки намальовані на обгортці, то вона в середині йде горошками, так от, хто таку може має, як ви підливаєте кВІти нею, ті горошки не розходяться в воді, підкажіть чайнику:girl_blush2:

18. Fleshka

В мене цього року оттака Плантон К:
    для пеларгоній та різних кімнатних.
    То розчиняю 1 ч.л. в 5 літрах.
    Але саме це добриво розчиняється гарно в воді.

19. Уляночка

та я ним і підживлюю..ще до пробем,що прочалися за моєї відсутності...тепер теж підливаю..ніц квіток майже нема і листя вяне...
    до речі,на 1 кущ на 1 підлив ви скільки даєте півдживи?

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я маю бегонії за вікном. Але чомусь квітки мають сухі пелюсточки, хоча квітка ще добре тримається на стеблі. А за тиждень, поки нас не було,якась "редиска" під*їла стебло однієї з бегоній, біля самої землі, так що я просто підняла гілочки.. А там таке коричневе, ніби перегнивше. Перелив виключений. І як раз з мамою перед тим говорили, що вона не хоче садити бегонії в відкритий грунт, бо на її соковите стебло приходять слимаки погризти. Але мої живуть на зовнішньому підвіконні, на 2-му високому поверсі, грунт куплений. Хіба би щось прилетіло.

Статус теми:
Закрита.