Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Lambada

Lambada Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

для початку організуйте їм теплуватий душ, а потім все решта...
    моєму душу було досить щоби відійти повністю...:girl_wink:

2. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Хочу гібіскус:girl_cray:Кажуть, він любить бути на сонечку, а в мене якраз сонячні вікна. Фіалки погоріли, поки я схаменулася. Кактуси не дуже підходять, бо маю юного Мічуріна, який їх зачіпає. А що ще поставити на ті вікна?:girl_in_dreams:
    Сьогодні в гімназії бачила свою мрію. Гібіскус весь в пупляшках, а 2 квіточки вже розквітло:girl_tender::girl_in_love: Руки чесалися, щоб вкрасти щепочку, але стрималася. :girl_blush2: По-перше, у всіх кабінетах були вчителі, а двері повідкривані. А по-друге, там же цвіт... Все одно не прийметься...

3. Roxie

Roxie Галицька панянка

Прийметься. Але правильно вкорініть. Гібіскусам не шкодить обрізка, а навпаки - якщо вміру - то дуже корисна, бо будуть пишніше рости. Тільки вибирайте гілочки з середини куща, а якщо ззовні - то вибирайте дуже довгі, які вибиваються із загального вигляду. А краще - попросіть дозволу людини, яка за ними доглядає і дайте символічно пару копійок, щоб гарно ріс )))

4. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчатка, треба мені кілька квіточок щоб були густенькі низькорослі і в боки сильно не розгалужувалися, були компактними. що б то могло бути?

5. Jupiter

Сансивієра. Низенька, компактна.
    Фітонія. Те саме. Але обидвох треба буде час від часу стригти, щоб дуже не розросталися
    Якщо хочете щось звисаюче, то можна якийсь плющ, цисус або сциндапсус. Вгорі буде компактне, а вниз буде звисати.
    Фіалки компактні кущики.
    Все залежить від того, для яких вам потреб і де воно буде стояти. Можна і кактуси брати, які ростуть колоніями типу Мамілярія Елонгата (перше, що в голову збрело)

6. KAPUCHINKA

ні, ні. треба щось типу фіалок, маю досить великі лапаті вазони, то їх дуже до купи не поставиш, а між ними ще б, напевно, зо два горщики помістилося б. тому і хочу щось компактненьке щоб порожнину заповнити і щоб рослини одна одній не заважали.

7. Roxie

Roxie Галицька панянка

в мене для тої цілі якраз фіалки стоять.. тобто так задумувалось спочатку, а тепер вже нема куди фіалки ставити ))) то одна подобалась, то інша, то ще третя і пішло-поїхало.. вже з 10-12 фіалок маю, і майже всі - різні..

8. Jupiter

Я би взяла якраз Сансивієрію (яку я обожнюю за її непримхливість) і фітонію (або щось такого типу). Бегонія, солеройлія, глоксинія (на заміну фіалок), хавортія, ехеверія, каланхое невеличке, хлорофітум (але треба багато кущиків в один горщик, щоб було пишно).

9. KAPUCHINKA

не росте воно в мене занесла на роботу - нормально, а в мене не хоче. Передивилася темку про фіалки і закохалася ))) Хочу )))

10. Valensia

Valensia Well-Known Member

Дівчатка, підкажіть мені, будь ласка, маю декоративне мандаринове дерево, яке активно плодоносить :) купа мандаринок маленьких на ньому. Що з ними робити? пробувала їсти - кислі страшенно, а прочитала, що всі поживні речовини, які отримує дерево, йдуть не на ріст рослини, а на ріст плоду. Деякі мандаринки достигають, в"януть і сохнуть. Чи то так має бути, і лишити те дерево в спокої, нехай собі росте?

11. рижик

рижик Well-Known Member

В мене на антуріумі завелися трипси(скоріш за все то вони), спочатку були на орхідеї - я її досить часто промивала водою і з марганцовкої, і просто так - то ніби вже немає. А тут дивлюсь весь антошка в тій заразі - не знаю чи врятую його, бо багато листочків вже мають такі коричневі плями, але боюсь, щоб інші не набралися, може знаєте якісь профілактичні міри. В неті написано скропити водою з часником, хтось таке робив?

12. Alias

Alias Well-Known Member

Правильно хочете:)
    Люблять сонечко, невибагливі, гарно цвітуть.
    Єдине, що погано, то короткий вік квіточки та бажання мати їх все більше і більше.:)

13. Jupiter

я вже маю гібіскус. Купила на Шуварі. Має багато пупляшків, але деякі з них хочуть розцвітати, а деякі опадають. Чому? Правда ,я його після покупки зразу ж пересадила-перевалила в інший горщик. Може, тому? А на сонячному південному підвіконні йому точно "нє поплохєєт"?

14. Alias

Alias Well-Known Member

Сортовий? Як називається?
    Нічого страшного немає в тому, що пуп"янки відпадають. Так рослина може реагувати на змінені умови проживання, перевалку. Зовсім швидко вона їх знову наростить.

У мене стоять на західному підвіконнні, там сонце шкваре з обіду і поки не зайде.Нормально переносять. В деяких , правда є опіки на листячку, але то нічого страшного.Чим більше сонця, тим яскравіший колір.

15. Jupiter

На жаль не знаю, про сорт гібіскуса нічого не казали...
    Західного не маю. Тільки південне і східне.

16. Alias

Alias Well-Known Member

Та нормально. Жити будуть :)

17. LuBimaya

LuBimaya New Member

В моєї мами гібіскусів штук 10, певно. То вона на ціле літо їх взагалі в садок виносить. Вони тааак цвітуть там шикарно!!! А ще є власне садові гібіскуси, то взагалі красотєнь...

18. zetta

zetta Well-Known Member

Шось я не то роблю , в мене вмирає вже третій антуріум. Листя коричневіють , вянуть і сохнуть((

19. Jupiter

Може, часом, занадто глибоко сидить в землі?
    Побачила, що в одному горщику мені, мабуть, продали 2 різні гібіскуси. Один здається, буде персиковий, а другий - червоний. Їх, мабуть, краще після цвітіння розділити? Зараз не рухати? Бо я й так вже пересадила з магазинного горщика у свій (правда, землю і коріння тоді дуже не рухала, тільки з одного вийняла - в інший переставила і землею присипала). Чи краще їх вже зараз розділити? Що скажете?

20. Roxie

Roxie Галицька панянка

може перелив? антуріум досить невибагливий.. любить світло.. помірний полив..

взагалі - пересушка, зазвичай, не вбиває рослин.. хіба якщо рослина любить постійно мокру (а не просто вологу) землю і воду в піддоні (папороті, адіантуми, циперус...), тоді довга (місяць часу) засуха може вбити рослину.. а якщо рекомендованим є помірний полив (для 80% кімнатних рослин) тоді засуха призводить до скидання листків, засушування кінчиків (краєчків) листків, але щоб засуха вбила рослину з помірним поливом - то її (рослину) треба з три місяці взагалі-взагалі не поливати, а то й довше..

в мене є антуріум, тому можу 100% сказати, що він не любить надмірної вологості - чуть перелив, одразу чорніють листки (а в антуріума то значить що гниють корені).. тоді даю землі добре просохнути і обережно поливаю.. ну і світла йому треба, для нормального росту і цвітіння.. ще любить підживку для кислих грунтів..

засуха і перелив дають дуже подібну реакцію на листки - вони сохнуть.. але коли пересушка - сохнуть світло-коричневими кольорами, а коли перелив - то темно-коричневими/чорними (ніби гниють і одразу засихають).. то я таке помітила з власного досвіду..

Статус теми:
Закрита.