Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Хех мабуть в мене якісь неправильні. І цвітуть маючи два-три листочки після пересадки. Самий кращий вихід вийняти його аккуратно з вазону та глянути на коріння. Скільки їх, чи гниє. Бо по листях важко сказати тим більше що заливання та засуха дає однаковий ефект на листі.
    А тіснту вони дійсно полюбляють. Як в книжці пише. Але напевно відносну.

• Подобається Подобається x 2
  2. Tela

Tela Well-Known Member

[​IMG][/URL] Не знаю чи получиться у мене загрузити це фото, але я пробую, вибачайте якщо щось буде не так. Орхідеї також мої улюблені квіточки!!!

• Подобається Подобається x 5
  3. Рибка

Рибка Well-Known Member

Так, саме так, згідна, квітучі рослини мають бути у невеличких горщиках, інакше весь ріст йде в корені, а не у цвіт.

Ви подивіться у магазинах, які там пишні рослинки у мацюпуньких горщиках, а як рясно цвітуть.

4. Annjutka

Про магазини це окремий випадок. Незнаю чим вони їх підливають... Але люба цвітуча квітка куплена мною в магазині потім не стоїть довго чомусь. Поки не пересаджу... Купувала рози. Всякі. Ну не стоять вони і всьо. А якщо пересаджу, то витягуються та не ростуть так компактно. Ну і квіти потім як не такі - маленькі та ріденькі на довгих незграбних гілочках. Вікно південно-східне, то світла достатньо. Хочу спитати чи хтось має досвід в тому як зберігти зовнішній вигляд роз кімнатних? Щоб постійно виглядали з густим листям та багато цвіли? Раз купила мацьопонький вазонок з пишними розами, а коли пересаджувала - побачила що кожна гілочка ледве встигла укорінитися - ніби вони зрізані та просто запхані в землю... Корінці слабенькі, ну але ж цвітуть! :8: Як це?

5. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Коли я стала молодою господинею, проявилася моя велика любов до фікусів. А почалося все з того, що мені на днр один добрий колега (дякую Богданові Стефурі:))) подарував фікус. Невеличкий і худенький. За кілька років з нього виросло розкішне дерево, пишне зверху донизу. На ньому так багато листочків, що не видно стовбура :) Потім я вичитала в неті, як можна посадити фікус. Спробувала - вдалося!!!! Памятаю, кожен день заглядала на гілочки у воді, чи не пустили корінці . У мене зараз ростуть ще два малі фікуси - на подарунки рідним. У ванній маю папороть - дуже розкішна. Їй там найкраще. Світло є, прохолодне повітря, достатньо вологи. Біля балкону - у великому горщику калли. Тільки от вони у мене так прикольно якось ростуть - вгору кущиком і зовсім не цвітуть :sad: :sad: :sad: Я так мрію, щоб вони зацвіли, що нині мені аж це наснилося :) Причому відсадила я їх від нашої прабабці, у неї вони цвіли, а у мене не хочуть. Не люблять, чи що?
    У батьків внизу на кухні стоїть шеффлера - кльова квіта. Маємо також манстеру - вона хотіла пропасти, але ми їй не дали. Поставили біля столика малої, за яким вона їсть, і манстера віджила. Вже потім я прочитала, що манстери дуже люблять Дів. Ці квіти пасують цим знакам :))
    Пробувала вирощувати герань, але ... :sad: Видно, герань мене не любить, бо коли я підходжу - починає дуже пахнути. Саме так ці квіти показують свою нелюбов до когось. На кухні у нас стоїть грошове дерево. Вимахало - ого-го! Алое - також - скоро тре буде дірку в стелі для нього робити :)
    Маємо також фіалочку - дуже гарна квіточка, люблю її. Ці квітки забирають агресію, їх добре ставити там, де є діти. Вони приносять мир і спокій. А ще - красу :)

6. Annjutka

Таке щось знайоме Богдан Стефура.. не можу пригадати...

7. Kasia

Kasia Well-Known Member

у мене 4 види:girl_cool:

МОНСТЕРА правильно казати

• Подобається Подобається x 1
  8. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Так, треба кімнатно-рослинну граматику підтягнути :))
    У мене лише два види, є куди рости ;)
    Є такий один класний звукорежисер :)

9. Annjutka

Соррі, згадала, переплутала з Степурою. Вже давно покійним. ві дуже квіти любив, а вони його... В нього росло що можна і неможна

10. тигрица

тигрица Well-Known Member

Саме краще поливати вазонки гормональними протизаплідними таблетками, ростуть як на дріжджах. ( 1 таблетку на 1 літру води)

11. Annjutka

Жах.........

• Подобається Подобається x 1
  12. Рибка

Рибка Well-Known Member

Дівчата, підкажіть, будь-ласка....Вже і тут говорилось, і читала на квіткових сайтах - так і не знаю, як правильно зробити.
    От орхідея відцвіла. Той пагін лишився. Що з ним зробити? Одні кажуть лишити, інші обрізати по третю квітку знизу, чи взагалі обрізати... А хто як робив? Бо боюсь, щоб не нашкодити...

13. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Якщо пагін не засох, то обрізати не потрібно.

14. Annjutka

Я теж чула що обрізати не варто - з нього потім може розвинутись новий цвітонос. Але я обрізала. Мені не подобалась що стирчить дрин такий та псує вигляд. Майже весь зрізала, лишила невеличкий кавалок, який згодом відсох. А орхідея зараз знов розцвітає. Цього разу дала дууууже довгу гілочку 80 см, та має 12 бутонів... А коли купляла було шість чи сім.
    Ви якщо надумаєте відрізати - я б взяла у Вас ту гілочку за шоколадку. Якщо орхідея не світло-рожева. (я маю вже таку :girl_smile:). Хочу попробувати розмножити.
    А взагалі, - як хтось захоче попробувати розмножити тими гілочками, то можемо помінятись, я б хотіла ще якусь, іншого кольору)))

• Подобається Подобається x 3
  15. Рибка

Рибка Well-Known Member

Пагін всох тільки трохи зверху, на дві квітки, решта зелена. Але то вже півроку минуло, як орхідея відцвіла... То ж я подумала. чи не пора їй вже зацвісти знову? Тому й вагаюсь з тим обрізанням.

16. OxankaF

Рибка, а скільки часу взагалі цвіла у вас квіточка і чи підживляєте чимось. Свою першу орхідею я підживляла підживкою для орхідей і оприскувала листочки нею, цвіла довго, пагін не обрізала, і вона через два місяці знов зацвіла. Я її подарувала )ех, шкода було, та прийшлось). Зараз вже маю другу.

17. Рибка

Рибка Well-Known Member

Оксанко, підживляю, засобом для квітучих рослин. Цвіла не знаю, скільки, бо мені подарували її в не дуже свіжому стані, квітки деякі вже закривались, і десь через 3 тижні повсихали всі. Але збоку вилізла якби нова щепка, десь вже зо 4-5 листків, висота вже біля 30 см. Чи то пора відсадити, чи що....
    Може, через то орхідея і не цвіте, що ріст у нові листки пішов?

18. Annjutka

В мене теж, зацвіла майже одразу, не оприскую, але підживлюю добривом для орхідей.

19. OxankaF

Рибка, Annjutka, не знаю, у мене щепок нових не росло, той боюсь вам радите те, що сама не робила.

20. Annjutka

Може це вона так розмножується, дає нову рослинку? А можете сфоткати?

Статус теми:
Закрита.