Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Рибка

Рибка Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Можу, завтра покажу. Так, швидше за все розмножується, але чи розсаджувати, чи як? Не хотілось би втратити.... Стільки книжок, і всюди по-різному пишуть, а подекуди й взагалі нема порад...

2. La esposa

La esposa Moderator

Дівчата, рятуйте!!! В мене біда :sad: Залишила сусідка квітку попильнувати, а воно захворіло :sad: Листочки сали якісь такі липкі, на них розвелися якісь комашки, лазять і снують павутину. Від того листя облітає, і сама рослинка жовкне... Що за напасть?

3. Рибка

Рибка Well-Known Member

Irynka, так як ви описали, то це павутинний кліщик. Зайдіть в квітковий магазин, там вам порадять засіб для оприскування. Або прочитайте в і-неті, в описі до своєї квітки. Як знаєте, що то за рослинка.

• Подобається Подобається x 2
  4. loreniya

loreniya Well-Known Member

хто вирощує цикас поможіть!!! чоловік подарував мені на 8 березня і від того часу ні одного признаку росту... стоїть як пластмасовий!!! читала що росте повільно а в мене ЗОВСІМ не росте... який секрет цього вазонка?
    і ще, читала що хтось пропонує народні методи замість підживок... ОБЕРЕЖНО... мені раз порадили що нема кращого для вазонів як полити їх водою в якій м"ясо розморожувалось... я так зробила... В землі завелись білі черв"ячки розміром з макове зерня і жерли коріння тих вазонків все літо!!! Ще й на інші перекинулись, мало того: дорослі черв"ячки ставали чорними мікро-мушками і жерли листки!!! я їх все літо травила... витравила АКТЕЛІКОМ, але вони мені всі вазонки підпортили :girl_cray:

• Подобається Подобається x 4
  5. Nery

Nery Well-Known Member

В мене цикас, чоловік теж, здається, на 8-ме березня подарував:girl_haha:
    Я теж не спостерігаю абсолютно ніяких ознак росту, але знаю, що він росте, просто дійсно дуже повільно! На рахунок підживок не знаю, але підливати його потрібно дуууже мало, нечасто, і головне - не лити на стовбур (той шишкоподібний :) ),бо може зігнити! І тоді все має бути гуд.:girl_smile:

• Подобається Подобається x 1
  6. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

о, у мене теж цикас- 2,5 роки не було ніяких ознак - точно, як пластмасовий, потім ні з того ні з сього випустив зараз 8 молодих пагінчиків. Я так їм раділа! Старі листки (їх було 6) почали жовкнути. Я їх обрізала. Нові виросли десь на метр росту і так само раптово почали сохнути, хоча полив я не міняла. Прийшлось їх еж зрізати. № місяці в мене з горшка стирчала тільки та кругла частинка. Я думала, що цевже все, він засох. Зменшила полив до мінімуму - 1 раз в 2 тижні. І сталось чудо - виросли нові листочки - 5, але під час нашого відпочинку я також доручила полив сусідці, коли приїхала, листочки знову посохли, навіть до кінця так і не розпустилис....Не знаю, чи то знову їх обрізати....

7. Soquishka

Soquishka Well-Known Member

Ось маю одну мороку і не знаю як її вирішити.:confused:

Подарувало мені моє, як пише Люба Клименко "обожнюване свекрушище", "грошове дерево". :girl_cool:Ну але не таке, що на ньому гроші одразу ростуть, а такий вазонок, що має бути в кожній хаті, бо в кого його нема, то ніби не мали би в нього і гроші водитися...:rolleyes:

От вона його так гарно пересадила у красивий горшочок і від щирого серця вручила під час нашої з чоловіком поїздки до неї додому. І я його вже і підливаю раз на тиждень, і інколи скроплюю водою, та вже і пересадила, купивши грунт у Практікері, а "гроші" все не ростуть і не ростуть. :girl_cray: А то й навіть обсипаються. От і боюся, що одного разу кохане свекруша приїде, а у нас "ні копійки" в хаті не буде.:scare:

Можливо хтось знає як за ним доглядати?

• Подобається Подобається x 3
  8. In4a

In4a Well-Known Member

В мене теж з "грошовим деревом" якось туго, а ще коли була кішка, то вона його і гризла, і перевертала (хоча навколо купа інших квітів стоїть, і нічого...) Думаю, що йому не підходить клімат в квартирі, дуже сухо в нас від центрального опалення, бо літом трошки краще стає.

9. Halina

Halina Well-Known Member

Цей вазонок не требує особливого догляду. Для нього головне атмосфера і якщо йому подобається, то він і росте.
    Та саме головне, що він якби зразу признає господарем того хто його купляє. Таким способом можна і провірити щирість людини. Якщо вона від чистого серця і з хорошими помислами і з світлим бажанням вам добра подарувала, то буде вазонок рости (або принаймі не чахнути). Буває також так що людина і щира, але і собі хотіла б мати саме той вазонок, тоді теж не буде рости (тобто людина просто коли брала, то подумала що собі б цей хотіла).

Дам вам пораду. Купіть собі сами і посадіть. Він і рости буде і радість вам!

10. Soquishka

Щодо клімату в хаті, то це правда, що у нас дуже сухо. Але я читала, що ця рослина невибаглива до умов.

Думаю, що варта провести експеримент та купити власну рослинку і подивитися як вона ростиме. Поставлю їх поруч, і знатиму напевно чи то в мене клімат сухий, чи просто "грошове дерево" додому проситься.

11. Рибка

Рибка Well-Known Member

У мене теж є грошове дерево, дали мені й маленьким, так і стояло, ще й листки почало скидати.... вирішила винести на балкон, подумавши - гірше не буде.
    Поливала десь 2 рази в тиждень, віджило, за місяць виросло більше, ніж за рік. Потім робили на балконі ремонт, знову забрала до кімнати, і зара вже листки зм"якли, хочуть обсипатись.
    Видно, вазонок потребує свіжого повітря...

12. Soquishka

Отже потрібне сонце та свіже повітря.

Спробую щось змінити. Ну на балкон я зараз вже не поставлю, бо холодні ночі. На підвіконнику воно себе теж почувало жахливо, бо там дуже яскраве сонце.

А от в кімнаті можу просто змінити місце його розташування. Дякую за нову ідею! :)

13. Oddly

Oddly Well-Known Member

"Грошове" дерево маю - недавно побачила в магазині, що воно називається красула.
    так от, воно дійсно, як я помітила хоче знайти своє місце.
    обережно зі світлом. світла потрібно достатньо - але в жодному випадку не пряме сонце, бо на листочках з"являються опіки, коричневі такі плямки, вони сохнуть і відпадають.
    ціле літо стояло в мене на балконі. це я зробила вперше - бо виводила щитовку і не хотіла, щоб вона перекинулася ні інші рослини.
    так воно таааак забуяло!!!!!
    нових пагонів пустило маса!
    от я недавно пообривала багато листочків нижніх, щоб стовбур дерев"янів швидше, бо вони аж повгиналися від ваги нових нарослих листків, а стовбур не встиг подерев"яніти ще.
    і ще - воно очевидно має періоди спокою і активного росту.
    якийсь час стояло в мене майже без змін, як предмет меблів.
    а потім яааааааак почало рости, і пускати щепки.
    люди кажуть, треба відсаджувати і дарувати іншим.
    бо це ж ще називається "дерево щастя" - тоді ваше щастя, яке символізує це дерево, буде примножуватися. треба ділитися своїм щастям.
    до речі, навіть листочки, які просто попадали на грунт - проросли.

кому треба кусочок щастя - звертайтеся!

14. Рибка

Рибка Well-Known Member

Ні-ні, не сонце, а світло!

Oddly правильно написала, від сонця листочки вигоряють, робляться м"які, опадають.
    Тому я на балконі ставила вазон під стінку (балконну, а не ту, що суміжна з кімнатою).

15. Soquishka

О, я саме це мала на увазі, бо під пряме сонце я уже пробувала його ставити, поставивши його на день на підвіконник, все було точнісінько так само як описала Оddly:
    Ну але я врятувала його вчасно і відпало лише 2 листочки. Однак ефект мені відомий. Раніше він стояв біля балкону, тому повітря йому було достатньо. Тож цього разу я його поставила просто поруч з вікном. Фіранки захищають від прямих променів, однак і достатньо світла. Подивлюся як воно ростиме. Головне, щоб у нього дуже невчасно не почалася фаза спокою: :xaxa:

16. loreniya

loreniya Well-Known Member

в моєї мами ті грошові дерева ростуть як дурні, за два роки інакше як деревом не назвеш!!! де поставить там і росте! дарує їх всім на ліво і на право - і мені в тому числі - а в мене воно перестає рости - зупиняється... пускає не великі а маленькі листочки... загадка якась... в мами вони сочні, яскраво зелені, в мене темніють і стають не сочними... ідея з тим щоб посадити його самому мабуть має право на існування... мама ВСІ сама садить...

17. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

я на підвіконниках розводжу фіалки. ну дуже мені подобаються ці квіти) Якщо також хтось має таке захоплення можна обмінятися екземплярами)

18. DolceVita

DolceVita Well-Known Member

щоб воно дійсно приносило гроші треба його тримати разом з фіалками!!!!

В мене грошове дерево цвіло! маленькими білими квіточками. маю фотку,але треба сканувати

• Подобається Подобається x 5
  19. Nery

Nery Well-Known Member

На рахунок того, що вазони треба купувати або садити самим - 100% правда, перевірено на собі! Це стосується не тільки грошового дерева (в мене його нема), просто всі вазони, які мені дарували, загинули:girl_cray:
    Можна би було спихнути все на поганий догляд з мого боку, але ж не може бути аж такого збігу!!!( мені досить багато надарували). А всі вазонки, що сама купила або чоловік подарував (ну то ж свій:girl_smile: і в свою хату ;) ) - ростуть, цвітуть і пахнуть:girl_smile:

20. Soquishka

І у мене теж фіалки на підвіконнях. Я їх теж дуже люблю. Особливо люблю ось цей вид:

На жаль він у мене не має такого грона квіточок за раз. Однак все рівно цвіте досить пишно.

:girl_claping:

А коли воно починає цвісти? Коли йому дуже добре?:girl_cool:

• Подобається Подобається x 7
Статус теми:
Закрита.