Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Gajka

Gajka Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Нагуглила тут: http://otvet.mail.ru/question/29338013/
    Чтобы у драцены было несколько верхушек, выбирают молодое, хорошо укоренившееся растение высотой не менее 30 см., чем выше растение, тем лучше. ВЕСНОЙ или в НАЧАЛЕ ЛЕТА острым ножом или лезвием у растения срезают верхушку сантиметров на 5 ниже листьев,ранку присыпают толченным углем (покупают в аптеке),одевают сверху полиэтиленовый пакет. Оставшийся стволик отращивает новые верхушки. Для стимуляции ветвления желательно опрыскивать раствором циркона. Примерно через пару-тройку недель на стволе появятся новые ветки (однако хочу отметить,что 100%-й гарантии нет-может вырасти и один отросток)
    Верхушку,ту, что обрезали, можно укоренить,-присыпаем ее препаратом-стимулятором корнеобразования (например корневином), сажаем в горшок, поливаем и одеваем сверху полиэтиленовый пакет. Обработка корневином не обязательна, но процесс укоренения будет происходить гораздо медленнее.У Вас появляется еще одно растение.)))

2. MakarOnka

MakarOnka хлопчача мама :)

[​IMG]А це решта моїх улюбленець:girl_in_love:

3. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

4. MakarOnka

---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:20 ----------

[​IMG]bilo4ka,дякую за інформацію-я і не знала які це сорти,просто дуже люблю кімнатні рослини вирощувати,а особливо фіалки:)

Останнє редагування: 8 Травень 2010
  5. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

MakarOnka і багато у Вас фіалочок? Листочок, в отої першої рожевенько-білої, я б скубнула)

6. MakarOnka

Та трошки маю,а фіалочка повністю рожева(то з мене такий фотограф:haha:Якщо хочете поділюсь я не жадна:haha:

7. veronka

veronka зла друзя

мій заміокулькас щось вже майже півтора року як "ушел в подполье" - і не росте і не відмирає... і що з ним робить? на роботі так класно ріс і двічі цвів навіть)))

8. lapocka

lapocka Well-Known Member

Дівчата підкажіть як називаються ці квіти, може в когось росте на квітнику таке чудо:girl_tender:. Побачила одному з дворів, господиня сама не знає як називається, хтось подарував їй:girl_sad:. На око це декоративний мох, квіточки мають десь 10 см

9. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

В нас в селі такі білі і рожеві, але назви нажаль не знаю!!

10. lapocka

lapocka Well-Known Member

Будете в селі попитайте будь ласка як їх розмножувати і коли? І може мені трохи нащипаєте;)

11. Medusa

Medusa Well-Known Member

Такий мох продають на базарі, саме зараз, коли він цвіте - і на Привокзальному, і на Шуварі бачила... Розмножується поділом куща

12. Candygirl

Candygirl New Member

Азалія :girl_tender: Нагадує букет нареченої)))))
    [​IMG][/URL][/IMG]

---------- Додано в 15:40 ---------- Попередній допис був написаний в 14:57 ----------

[​IMG][/URL][/IMG]
    а це мій цикламен:girl_tender:

Останнє редагування: 12 Травень 2010
  13. Adelaida

Adelaida Active Member

Ми називаємо кам'яний флокс, власне і росте на кам'яних гірках, типу альпійських.

---------- Додано в 10:37 ---------- Попередній допис був написаний в 10:32 ----------

Ой, і в мене те саме. За рік лиш один листочок, при тому, що два засохли... А до того (була пересадка і переїзд) ріс гарно. Думаю, треба знову пересадити, тільки б суміш гарну знайти... Порадьте мені гарну землю для цього красеня заміокулькаса замієлистного :)
    А ще вони не люблять яркого прямого сонця та заливу, але ж ти це знаєш, якщо ріс гарно раніше.

14. Medusa

Medusa Well-Known Member

Ні, це не камяний флокс - флокс має більш зизувато-рожеві квіти, і сама рослина така "тверда" - а цей власне мох, як перецвітає згодом - то просто собі наростає мохом по грядці. Підходить як грунтопокривна рослина. І м"якенька сама рослинка... І зеленіше листя, у флокса більш сіре

15. mirishka

mirishka Well-Known Member

Бачила такий мох на Галицькому і Стрийському базарі.

16. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Якщо це і "мох", то тільки в лапкАх. Мохи, як і папороті, не цвітуть.

17. mirishka

mirishka Well-Known Member

А азалія у Вас скільки часу, і це Ви купили з квітами чи зацвіла у Вас вдома, бо я із своєю що тільки не робила, всеодно коли цвіте квітів набагато менше ніж було перший раз при покупці, і взагалі вигляд її набагато гірший ніж у тих, що тільки продають з оранжерей.

18. Gajka

Gajka Well-Known Member

Придбала вчора свою першу фіалочку. Хочу колекцію з різних кольорів.

19. Oddly

Oddly Well-Known Member

а хіба він цвіте?
    може, то не заміокулькас?
    щось гуглю і не бачила, щоб цвів - киньте лінком, якщо можете.
    в мене вже розмножувався заміокулькас рясно - я пересаджувала в різні горшки

він хоче спокою на якийсь час - тому або рясно росте, або спить
    ще я читала, що він типу кактус - купувала землю для кактусів (така з маленькими камінчиками) і туди садила - дуже гарно розростається
    і він любить тепло - навіть можна на батарею ставити для стимуляції (особливо, як перелити) - але обережно, щоб не переборщити
    я не знала спочатку, як доглядати, тому дещо перелила - потім ставила на теплу підлогу - і він забуяв

щодо драцени - кілька тижнів тому випадково зламала вершечок - поставила його в воду - то пустив гарні товсті корінці, я його наново посадила.
    а той штурпак, що залишився, тепер пустив розгалуження на два боки! отак методом проб і помилок - тепер знаю, як розгалужувати драцену ))))

20. Gajka

Gajka Well-Known Member

Недавно тут про це йшла мова.

Статус теми:
Закрита.