Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Дівчатка/,дуже хочу прикупити собі рододендрон. пишуть що дуже вибагливий кущ, може в кого росте коло будинку,підскажіть чи варто?

2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Навіть не знаю де писати, чи в друзях менших чи тут, сподобав собі наш котусь драцену.інші вазони не чіпає, а її постійно гризе листя.
    питання: 1) чи не пошкодить йому драцена
    2) чи не пошкодить драцені то, що я її на шафу поставила?

3. Anaid

Anaid New Member

Не знаю чи зашкодить вашому котику,бо маю морську свинку( їм то точно шкодить),а от драцена в мене вже два роки стоїть на шафі та нічого їй небракує.

4. Shine

Shine New Member

Мій котяра драцену якось зїв майже до стовбура:girl_devil:, я зразу не зауважила, а потім було вже пізно сварити...Від того часу кошаку нічого, а драцена розгалузилася на три стовбура:girl_claping:. Так що можете побажати смачного свому мурчику:girl_haha:

---------- Додано в 22:57 ---------- Попередній допис був написаний в 22:54 ----------

А на шафі драцені може бути мало світла, хоча моя стоїть не на вікні, а далеко від вікна і гарно росте то можете спробувати:girl_in_dreams:

5. Tela

Tela Well-Known Member

Моя собака теж полюбляє драцену, а особливо коли починаються у нього проблеми з травленням, недавно коли нікого не було вдома то пів вазонка з'їв, але драцені це пішло на користь, бо розгалуження почала випускати))) Та і собаці моїй посмакувала, бо тепер ще більше на неї заглядається навіть коли я є вдома. Думаю і вашій киці не пошкодить))))

6. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

всі мої три драцени теж обкусані стоять...але щось не відпускають нічого нового - тільки вигляд дуже нещасний...

7. Candygirl

Candygirl New Member

Купила з бутонами, я навіть тоді не знала що купила. А як прочитала про неї, вона виявляється дуже капризна , - її требі постійно освіжати, тобто молоді ростки і старі зрізати, - вона таким чином розмножується; + вона повинна бути в неглибокому широкому горшку, постійно в вологості, можна навіть поставити її на тарілочку з галькою вологою. Також її неможна бризгати водою, тобто як книжка пише, що можна але тіки листочки,щоб вода не попала на квітки, але я не уявляю як так можна зробити. Ну і на останнє, коли вона відцвітає, старі зівялі квітки потрібно відривати, таким чином зявляється місце для молодих.От і написала все що згадала:girl_curtsey: про цю красотку:girl_in_love:

8. mirishka

mirishka Well-Known Member

Я це все знаю, але як не доглядаю все одно вигляд не той, просто було цікаво чи цвіте вона у когось через рік, два після покупки, тому що звичайно якщо купити з квітами вона буде деякий час мати гарний вигляд, а от як заставити її зацвісти через рік, два.

---------- Додано в 12:04 ---------- Попередній допис був написаний в 12:01 ----------

В мене те саме, вигляд ніякий, але викінути шкода, думаю може обрізати взагалі, випустить нові стебла то випустить, ні то ні.

9. IceQueen

IceQueen Well-Known Member

Дівчата, підкажіть, що робити з трояндою у вазонку після того, як вона відцвіла? Листочки зелені, ще й нові лізуть. Є сенс пересаджувати?

10. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

Дуже гарна фіалочка! в мене ще такої немає)а де купували? Вичитала з нета, може любителям фіалок буде цікаво)

Фиалки с ГОЛУБЫМИ цветами связаны с чакрой Вишудха, отвечающей за творчество, рукоделие. Такие фиалки полезны в том случае, если в доме много говорят или думают о творчестве, о красоте. Голубые фиалки не столько очищают пространство, сколько наполняют его энергией творчества. С такими фиалками в доме не будет скучно. Если приходя домой вы понимаете, что вам здесь нечем заняться или прием гостей проходит обыденно, неинтересно, заведите голубую фиалку. Она наполнит атмосферу дома энергиями творчества, после чего в доме станет интересней, веселей жить. В воздухе этого дома будет летать творческое вдохновение.

11. Іриска

Іриска Well-Known Member

дівчатка, підкажіть пліз: моя орхідейка скинула свої квіточки більше 1,5 місяці назад, я поставила на висоту і підливаю 1 раз в тиждень.... а стовбурців нових нема... що робити? скільки чекати? чи обрізати два старі пагони?

12. Gajka

Gajka Well-Known Member

Дякую! Це у нас на роботі хтось приніс. Я довго чекала поки вони позацвітають, щоб колір собі вибрати і нічого не тямлячи у
    вибрала собі саме цю.
    Доречі їх там ніби дві, можу поділитися як перецвіте. А Ви які маєте?

13. veronka

veronka зла друзя

коли мої скинули квіти, я їх поставила затінене місце і підливала раз на 2 тижні, нові квіти з*явилися через рік, гарно цвіли. Почитайте ТУТ і ТУТ, обо погугліть)

14. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

О буду дуже вдячна))
    Я загружала фіалки, які в мене є, в цій рубриці, перегляньте!

15. Gajka

Gajka Well-Known Member

Так як я маю лише одну, то мені будь-який колір підійде!

16. Xomka

Xomka Well-Known Member

Касю, як твої сурфінії? Той дурнуватий град так побив моїх красунь:girl_cray: Пелюсточки порвало на дрібні кавалки, а листочки всі в тріщинках і дірочках:sad::sad::sad: Хочу сонця, вони так гарно в мене прийнялися, надіюсь що швиденько повернуть свою красу:no:

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

капці. в мене мало того щоб все обірвано, ще й не просихає земля. певно все згниє.

18. Xomka

Xomka Well-Known Member

Може не згниють... будемо надіятись на краще:girl_in_dreams: А можливості їх в квартиру забрати нема? В мене такі огроменні ящики хазяйські, прикручені намертво, то вже як буде так буде:girl_in_dreams:

19. Zhdana

Zhdana Well-Known Member

Дівчата, хто вирощує фіалочки, поділіться досвідом, яку грунтосуміш ви купляєте для своїх рослинок? Я замовила собі у колекціонера 12 листочків цікавих сортів. Крім того, мала ще декілька квітучих кущів, куплених в магазині. Листочки пустили корінці і я посадила їх, а заодне і дорослі, у якійсь спеціальний грунт для фіалок. Дітки ростуть погано і дуже повільно. Дорослі кущики деформувалися жахливо. Я погуглила і зрозуміла, що моя помилка - грунт. Виявляється, покупний грунт потрібно змішувати з торфом, перлітом, ще добре додати вугілля та сфагнум. Але де цей перліт взяти? Чи він продається десь? Знайшла в одному інтернет-магазині, там завелика мінімальна сумма замовлення. Хоча, якщо не знайду в магазині, то замовлю.
    Доречі, коли мої саджанці трохи підростуть і буду їх розсаджувати, із задоволенням поділюся або обміняюся дітками з любителями фіалок))))

20. Cандра

Cандра Member

купувала в Метро, копійки коштує
    напевно, є й в інших великих маркетах чи садових центрах

Статус теми:
Закрита.