Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. iriwa

iriwa Особлива мама

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

2. mirishka

mirishka Well-Known Member

Моя мама сушить і дає до мяса, коли тушить його і до плову. Ще мені дуже подобаються з таких приправ чебрець, материнка і розмарин.

3. Medusa

Medusa Well-Known Member

А я давала базилік до спагетті, підтушувала їх з помідорами, оливковою олією і базиліком. Аж пошкодувала, що лише один ящик посіяла :)

4. likeangel

likeangel Member

я його їм зі всім)) ( салати, спасгетті, лазанья, лаваш з бринзою і помідорами)вже дуже люблю!

5. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

І в мене є базилічок:) Мняям...смакота.....

6. Florena

Florena Member

Ніяк не можу вкорінити фікус бенжаміна,що тільки не пробувала і в укорінювач вмочувала, пробувала соком алоє, і робила парничок ніяк не хоче випускати корінці та прийматись.

7. iriwa

iriwa Особлива мама

Купила ще розмарин ( правда незнаю до чого він мені :) ) буду сіяти :) Люди, хто таке сіяв чи то треба великого горшка чи ні? (до розмарину і до базиліку теж)

8. Sitara

Sitara Active Member

Я дуже багато разів укорінювала фікуси, і бенджаміна в тому числі, звичайним простим методом: у шклянці з водою, але воду брала джерельну, не з крану. Ставила чи на вікні, чи в кухні на столі, значення не мало. Кожних три-чотири дні водичку міняла. За тиждень-другий з"являлись малесенькі біленькі корінці. Зразу садила в землю, поливала, завжди приймались.

9. Florena

Florena Member

Я і так пробувала теж не давало ніякого результату

10. Coshitce

Coshitce Member

Розмарин в бабці завжди ріс одним кущиком у вазонку, гілочки відломлювала бабуня нижні і додавала до м"яса тушкованого. А я висіваю насіння у низький широкий керамічний горщик і роблю "парничок" (поки не проросте насіння), потім одну рослину (найгарнішу) відсаджую у горщик, а решту, по потребі, додаю до страв.

11. mirishka

mirishka Well-Known Member

Базилік можна сіяти в невеликий горщик, це в залежності скільки Вам його треба, це приправа однорічна, виросла, зірвали, висушили і все, а розмарин - це деревовидний кущ, не знаю правда як його з насіння вирощувати, мені привезли гілочку з Італії, я укорінила, росте в мене вже декілька років, на літо висаджую на вулицю, а на осінь пересаджую у великий горщик і беру у кімнату, він ще має цвісти голубими квіточками, але в мене ще не зацвітав, напевно ще замолодий.

12. likeangel

likeangel Member

а як робити парничок? ніколи не робила. завжди так проростало..

відповідаю на питання в кармі від Ascorbinka "ух ти, супер!!! то дворова троянда? а яких умовах ви її в будинку виростили?" біля місяця часу тримала в воді саджанець (немала часу посадити):girl_flirt: потім посадила в звичайний грунт в великий горшок і поливала. Десь за тиждень повилазили гілячки з листочками....

13. Coshitce

Coshitce Member

Колись робила так: в землю глечика встромлювала 4 прутики так, щоб виступали над грунтом на 10 см, і накривала прозорим поліетиленовим мішечком відповідного розміру. Тепер використовую обрізану пластикову пляшку (5 літрову). На денці товстою голкою роблю декілька дирочок і накриваю глечик пляшкою денцем доверху. (Підібрала глечик трохи меншого ніж у пляшки діаметру, обрізаним краєм пляшка спирається на піддон глечика і накриває глечик)

14. simona

simona Well-Known Member

Дівчата підкажіть, що може таке бути - маю шефлер, виростила його з маленької гілочки про яку в смці забула на 3 дні вона пролежала без води, але вижиа, виросло велике дерево, стояла на вікні, сонеячна сторона, горшочок не міняла йому. Я поставила його в темну кімнату і тут він почав скидувати листочки, маленькі відрросточки не ростуть, а листочки покриваються темними плямами, що це таке?

15. Skaliaria

Skaliaria Well-Known Member

Я також парнички використовую, щоб не сіяла. Я посто натягую на посудину куди висіяла насіння і рясно полила. поліетиленовий пакетик і за"язую. Через декілька днів коли з"являються сходи відразу знімаю.

Читала в попередніх дописах, може це вже не надто актуально. про трояндочки, що в вазонах продають. В мене така пропадала і я щоб не викидати прикопала її в квітник. Через деякий час вона віджила і другий рік радує нас рясним цвітінням і кущ виріс до розміру звичайних троянд.

---------- Додано в 11:10 ---------- Попередній допис був написаний в 11:06 ----------

Хто полюбляє висівати різні прянощі, рекомендую грибну траву, це неймовірна пряність! Підходить до всього, смак і запах неперевершений. Насінням її є пажитнік(фенугрек) той що продають з іншими спеціями. Я цого теж використовую, але травичка ще краща. Доречі її смакові властивості підсилюються, якщо її висушити.

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:10 ----------

Зараз маю на вікні руколу, специфічна салатка, але смачна і дуже корисна!

16. iriwa

iriwa Особлива мама

Купила сьогодні на розпродажі в Практікері орхідею :girl_dance: не сподівалася що на розпродажі ці квіти досить дешево коштують фіолетового кольору, здорова, велика квітка, ще й цвіт на ній був. Тішуся. Вже маю їх 3 :girl_crazy: ще хочу орхідею з червоними квітами! Знаю що такі бувають, але дорого коштують :girl_sad:

17. Florena

Florena Member

Мій квітучий абітулон, зацвів на моє Д/Н

18. veronka

veronka зла друзя

привіт, навмання втикнула у грунт насіння з хурми, а воно взяло й проросло - тепер маю 3 штуки))) і що з тим щастям робити???

19. Florena

Florena Member

Я теж маю дві пророслі насінинки, чекаю щоб більше підросли та розсаджу у два невеличких горщики й буду спостерігати, що з того вийде.

20. atma

atma New Member

В Ялті хурма росте та дуже добре плодоносить. Чоловік мене возив на дачу до одного дядечка який працюе в Ялті в інституті виноградарства, дійсний член академії наук, в нього на участку стільки сортів хурми що він з кожного сорту цілу корзину нам назбирав, ще ківі росте як виноград. В Лівадії цілі плантації я думала це виноградник.
    Сама вирощую банани в знайомих в оренжареї 80-ть кг. за рік дають.
    Ваша хурма плодоносити у Львові на жаль не буде. Хіба в оронжареї повинна. Деревце мертра три-чотири з округлою кроною.

Останнє редагування: 3 Квітень 2011
Статус теми:
Закрита.