Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. mirishka

mirishka Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Така гарна і листочки такі ідеальні без будь-яких плямочок, а я свою одну розсадила і щось листочки пожовтіли, не знаю що з нею робити, може щось не то зробила.

---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

Доречі я сьогодні знайшла мох сфагнум, в попередніх темах писали, що його важко купити, на вулиці Куліша є такий магазин "Засоби захисту рослин", маленький кульочок 5 гривень.

2. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

розміщайте фото, подивимся що з нею сталося). Причин може бути безліч

3. shchojno odrugena

shchojno odrugena New Member

Дівчата підкажіть: маю два лимона обидва вирощені з кісточок і висотою десь біля 25см вже :girl_in_love:але на одному з них з нижньої сторони листків якісь цяточки не то бежеві не то темно коричневі, на нижніх листках більше ніж на середніх, на верхніх взагалі нема..на другому такого нема тому і зробила висновок що так не має бути хоч рослинка росте і випускає нові пагона тобто інших ознак хвороби нема... Сьогодні пішла в магазин щоб купити щось від того але всі ознаки шкідників не співпадали, продавець сказала що то може і зовсім не шкідник, а якась хвороба, бо я пробувала ті цятки нігтем пошкрябати - не знімаються..... Підкажіть про що можуть говорити чорні-коричневі цятки з нижньої сторони листка....

4. likeangel

likeangel Member

свекруха має таке чудо , воно має плоди схожі на малюсінькі помідорки і щось воно здихає((( хто знає що це за рослинка?
    [​IMG][​IMG]

5. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

недавно купила гіпеаструм.і от він відцвів. квітки я обрізала. а що робити з тою ніжкою,на якій вони росли? теж зрізати? і як далі поводитись з вазонком?
    підкажіть будь ласка

6. cream

cream New Member

я до кімнатних рослин взагалі не пхаюся, але мама моя любить і дуже піклується, ось її дитя[​IMG]
    довжина стебла з китицею понад 40 см

7. Florena

Florena Member

Це у вашої мами така гарна МЕДІНІЛА

8. iriwa

iriwa Особлива мама

Ааааа, замовила собі шепочку Венериного Черевичка "Король АРТУР" і щепочку Dendrobium Kingianum. Вже неможу дочекатися п"ятниці коли приїде посилка :girl_crazy:
    Вже думаю куди поставлю і в що посадити :) Чоловік каже що я здурала трохи, але мені байдуже :girl_in_dreams:

9. likeangel

likeangel Member

здайте точку пліііііііііззззззззз!!! Де замовляли?

10. iriwa

iriwa Особлива мама

Замовляла через один форум у дівчат з рук.

11. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

iriwa, а як Ви будете забезпечувати їй постійну вологість? бо я теж хотіла купувати, але почитала про догляд і передумала. крім того в мене й так ціле літо всі вікна сонячні і спекотні

12. iriwa

iriwa Особлива мама

Мій гігрометр показує в квартирі вологість 50 відсотків, а інколи і вищу, ще й до того маю зволожувач повітря. Дендрики мають здатність добре адаптовуватися до умов, тим більше що вікна у мене на схід, і попереду є будинок то сонечко десь до 11-12 год впирає, і я трошки жалюзями притіняю ті вікна, а після обіду то взагалі супер, і світло і не "сковорідка". Черевичок думаю теж адаптується.Поставлю його чуть чуть далі від вікна і все. Моя Мільтонія хоч теж любить вологу за різними джерелами, почуває себе супер. Тому думаю теж нематиму проблем і з іншими орхами. Фаленопсиси теж ніби по джерелам любить високу вологість, але пристосувалися до мене, живуть на сквозняку бо постійно привідкриті вікна, і ще й квітнуть по повній програмі.

13. Roxie

Roxie Галицька панянка

А в мене є насіння Венериної мухоловки ))) може хтось має досвід вирощування і догляду? багато інфи перечитала в неті, але цікаво чи на Посиденьках хтось має таке чудо вдома?

14. iriwa

iriwa Особлива мама

Я б не ризикнула таке в хаті тримати. так думаю що та Мухоловка має неприємний запах , на щось же вона має приманювати ті мухи...

15. Roxie

Roxie Галицька панянка

та кажуть, що не має... тобто може й має, але мабуть дуже слабкий
    отакі фото мухоловок на вікні знайшла в неті.. красотаааа!!...

щось ніяк не виходить завантажити..

Останнє редагування модератором: 15 Травень 2011
  16. iriwa

iriwa Особлива мама

Для мене особисто щось ця квітка вже надто екзотична :girl_crazy:

17. mirishka

А де Ви вз'яли насіння?

18. likeangel

likeangel Member

Моя кала
    а ось і дітки. Обміняюсь на щось цікаве

Гузманія
    матимемо двійнят

А ще малюки диффенбахії, антуріума і еухаріса)))

Останнє редагування: 15 Травень 2011
  19. Adelaida

Adelaida Active Member

А я пожалітись прийшла. Думала за декілька тижнів показати фото моєї карликової орхідеї, яка вирішила стрілочку випустити. І тут раптом побачила, що на ній зявилась щитовка. Кожного року в травні мене ця щитовка переслідує. Але тепер вона в зовсім іншій кімнаті, на іншій рослинці. Перенесення її з одної кімнати в іншу не могло бути, бо квіти я не міняю місцями. Звідки воно, з вікна?
    Кожного разу, як вона зявляється, в мене виникає бажання повикидати ті заражені квіти, чи навіть усі. Але борюсь, борюсь... І не хочеться їх хімією поливати, бо ж дитинка в хаті. Сижу в розпачі, так мені шкода квіти :sad:
    ПиСи Здається, на антуріумі також є... :sad: А тут вже буде важко.

20. mirishka

Попробуйте обробити народними методами, наприклад водою з господарським милом або ще чимось, в інтернеті є багато натуральних рецептів від тлі.

---------- Додано в 17:46 ---------- Попередній допис був написаний в 17:39 ----------

Дівчата, а на вікна (на вулицю) або на балкон хтось купляв якісь квіти, які робили композиції? Я цього року вже не хотіла сульфіній купляти, хотілося щось нового, довго думала, і купила все одно майже сульфінії, не знаю як називаються правильно, квіти такі як в сульфінії тільки дрібненькі. Купила розові, оранжеві і білі. Будуть в мене такі кольорові підвіконники. Минулого року побачила такі кольорові композиції з цих квітів в готелі Леополісі і вкрала собі ідею.:girl_cool:

Статус теми:
Закрита.