Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. я_тут

я_тут Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

А я дуже хочу поділитись своєю радістю, в мене зацвів мій любимчик - кактус, він в мене вже давненько років 5, а зацвів вперше і така квіточка гарненька і до моєї кухні пасує)))))[​IMG]

2. Roxie

Roxie Галицька панянка

в мене таке саме.. мені не можна заходити в квіткові магазини і не можна бачити насіння квітів, бо я б відразу все садила, сіяла, пересаджувала.. а недавно чоловік сказав що скоро йому місця в хаті не буде, то я вирішила трохи стриматись.. хоча б покищо.. добре що зараз тепло надворі - частину виставила на балкон.. нині аж одній духмяній драцені підсмалила листки (де ж я думала, що на нашій північно-західній стороні таке сонце буде)..

3. Holly

Holly Moderator

А я сьогодні нарещті купила фітонію і горщик.
    Завтра гарненько пересаджу і похвалюсь

4. Roxie

Roxie Галицька панянка

якщо не секрет скільки коштує і де купували? дуже хочу фітонію :girl_blush2: можу поміняти на трьохмісячну пальму вашингтонію, коли Ваша фітонія трохи розростеться

5. Holly

Holly Moderator

Моя красунька. Довго вагалась чи зелене листя обрати, чи червоне
    не секрет :) Купляла в звичайному квітковому магазині біля себе, коштує 28грн.
    Коли розростеться з радістю поділюсь

6. likeangel

likeangel Member

не пам"ятаю чи писала...дякуючи iriwa я купила омріяну хойю, точніше дві Hoya Erythrostemma і Hoya Bella!:girl_in_love: тішусь як дитина, вже пересадила.
    iriwa з мене цукорок!)

7. iriwa

iriwa Особлива мама

Щось трошки не зрозуміла :girl_blush2: Ви на форумі мабуть купили?

8. likeangel

likeangel Member

так на тому що ви мені дали посилання))

9. natysy

natysy New Member

Всім привіт. В мене орхідея покрилася плямами, мабуть це опіки. що робити????

---------- Додано в 20:38 ---------- Попередній допис був написаний в 20:35 ----------

а ще я думаю, що вона підлисточком має щепку, я не дуже розбираюся, то може мені хтось допоможе. Я прикріплю фото, якщо получиться. Наперед вдячна

10. fotynasop

fotynasop New Member

На всіх листочках? Бо в мене переважно плями починаються на нижніх, які потім засихають, але 3-5 листочків завжди зелені.
    Але якщо орхідея стоїть там, де є прямі сонячні промені, то варто переставити в інше місце (на скільки знаю, то вона любить багато сонця, але не прямі промені, бо може згоріти).

11. iriwa

iriwa Особлива мама

Додайте будь-ласка фото щоб можна було краще зрозуміти про що ви говорите. Якщо опіки то плямки сухі мають бути. Надалі треба перенести квітку у інше місце з розсіяним світлом. Ваша орха квітне чи ні? Прикореневі щепки часто бувають якщо квітка процвіла з розетки.
    Одним словом додайте фото, ми глянем, і розповімо що побачемо :girl_in_dreams:

12. natysy

natysy New Member

http://s005.radikal.ru/i209/1106/d4/9555a821c875.jpg
    http://s54.radikal.ru/i146/1106/6a/736e10717184.jpg
    http://s004.radikal.ru/i205/1106/a5/3beb4ff77793.jpg
    http://s52.radikal.ru/i138/1106/79/e00baf0d9584.jpg
    це фото моєї орхідеї. Зараз вона не цвіте, але цвіла

---------- Додано в 21:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:02 ----------

в мене на цьому вікні стоїть дві орхідеї, то одній нічого, а от з іншою така ситуація

13. fotynasop

fotynasop New Member

Ой, щось мені не дуже подобається що з вашою квіточкою відбувається. Подивіться можливо тут дщо є про опіки орхідей. Як на мене, то є певна схожіть.

А може хтось знає, чи можна пересаджувати орхідею,якщо вона цвіте ще?

Останнє редагування: 10 Червень 2011
  14. likeangel

likeangel Member

думаю що не можна. я свою пересадила, бо кора чомусь цвіла пліснявою ( я таку купила - не помітила) і вона одразу зкинула цвіт і бутони...

natysy це справді опік. першим признаком завеликої кількості сонця є побагровілість листочків, а вже потім отаке як у вас((

Останнє редагування: 10 Червень 2011
  15. Gajka

Gajka Well-Known Member

А мені чоловік нині подарував таку красуню. Я давно мріяла про орхідеї, це поки моя перша, але сподіваюся будуть ще. Тому я новачок у всьому, трохи розпитала в магазині, трохи в неті начиталась і буду пробувати її доглядати.
    [​IMG][​IMG][​IMG]

16. natysy

natysy New Member

а на іншому фото -це щепка??

---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ----------

і дякую всім за допомогу

17. iriwa

iriwa Особлива мама

Угу, саме вона :girl_yes2:

18. likeangel

likeangel Member

дівчатка! може хтось знає чим боротись з білокрилкою

19. iriwa

iriwa Особлива мама

Ось що знайшла. Є ще правда хімічні засоби для боротьби з цим чудом, але думаю що варта для початку спробувати народні засоби

20. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Ось трошки моіх вазонів. Орхідеі так гарно цвітуть вже по 3 разу, але.........додивилася між корінням і на корі якась дрібнюча мошва, менша за мілімтр, і так бігає швиденько. Хто знає шо то таке і як з тим боротися???????????Хоча квіти свіжі і гарні?????Дивина тай годі.

Статус теми:
Закрита.