Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Florena

Florena Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Ця екзотична рослинка називається пахіподіум.Спробуйте йому на верхівку щось одягнути схоже на шляпку, буде такий собі мексиканець і можливо він випустить нові пагінці.

Прищіпуйте йому верхівки і воно почне рости кущиком

2. likeangel

likeangel Member

ооо!!! в мете теж таке чудо є) свекор подарував)

3. Florena

Florena Member

Те чудо - пахіподіум, гарненько виглядає у композиції із кактусами (обсадити навколо нього), або посадити щось, що покриває землю (традесканція, солероє) та зверху на нього вчепити метелика чи якусь комашку )))

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Але я так розумію о той пахіподіум просто росте собі вверх і все. Сам по собі діток не пускає, розмножуватись черенками чи діленням його на куски також не може. Собто єдиний варіант давати йому рости вверх і при цьому пильнувати аби не завалився, і час від часу змінювати горшик на більший.
    До речі пересаджувала його пару місяців тому в його останній горшик - то кілька шарів рушників махрових намотала,інакше взяти було не можливо.

5. Florena

Florena Member

Пахіподіум дає діток, але не так часто як того хочеться, ви можете проексперементувати зрізавши його верхівку, у деяких випадках він зверху пускає череночки або зацвітає (це звичайно за вашим бажанням). Посадіть його у більший горщик і тоді будете тільки замінювати верхній шар грунту.

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

можу, читала про таке, але шкода його кромсати поки що. І діток він можливо пустить на місці зрізу, бо кудись йому рости таки буде треба, але верхня частина практично ніколи не вкореняється.
    А горшик наразі має досить великий, сподаваюсь на пору років буде добрий, бо наступний вже буде розміром з відро )))

7. likeangel

likeangel Member

:girl_haha::girl_haha::girl_haha: от і мені треба пересадити і незнала як, а тепер знатиму:girl_haha:

8. Fanta

Fanta New Member

Дівчата. Може хто хоче обмінятися листочками фіалок.Маю такі фіалки:
    Aca's Red Charmer
    Edna Fisher
    Music Box Dancer
    ЕК-Розовый Далматинец
    Морозная Вишня
    Ян-Менуэт
    Skagit Tiny Limelite
    Spring Promise

9. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Fanta, я би хотіла по листочку таких, але не маю що Вам на обмін запропонувати:-[

10. Roxie

Roxie Галицька панянка

Fanta, я б теж хотіла по листочку... маю білу і фіолетову, які вже проросли, а ще маю отаку Music Box Dancer, але чомусь листочки не вкорінюються, а гниють у воді.. в чому може бути справа? який секрет укорінення фіалок?

і ще маю фіолетову, в якої на двох пелюстках біла пляма, теж не вкорінюється у воді.. у Вас такої нема - можу дати листочок.. знайшла подібну до неї http://www.senpolia.ru/catalog/violets/foreign/n1085/ - тільки моя темно - фіолетова

11. Romanivna

Romanivna New Member

дівчатка підкажіть, чому наш дендробіум(різновид орхідеї) не цвіте? пересадили в прозорий горшик. прямих сонячних променів немає. а він все не цвіте :confused:

12. Fanta

Fanta New Member

Roxie я теж скоріше ставила листочки у воду і вони часто загнивали. Зараз я запихаю листочки прямо в землю і накриваю зверху кульочком. Через 2 тижні появляються корінці, а деякі фіалки за 3 тижні дають вже діток. Такий спосіб укорінення мені більше подобається.

---------- Додано в 19:58 ---------- Попередній допис був написаний в 19:39 ----------

Meriroma, можу продати по 3 гривні за листочок.

13. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Підходить, а буваєте у Львові? Як можна отримати?

14. La esposa

La esposa Moderator

а який саме дендробіум? д.нобіле чи д.фаленопсис?

підозрюю все-таки, що нобіле, а ви йому перепад температур робили?

витягла вам гарну цитату (http://forum.bestflowers.ru/viewtopic/t/551/):

15. Holly

Holly Moderator

А в мене поповнення :girl_tender:
    Ще хочу кактуса, але обов"язково такого, що цвіте. Що порадите?

16. Fanta

Fanta New Member

Meriroma та Roxie я написала вам ПП.

17. loreniya

loreniya Well-Known Member

дівчата, маю вкорінену і посаджену в тимчасовий горшочок таку драценку /весною треба буде пересадити/, може хтось би мені її поміняв на якусь цікаву щепку листочкового вазонка, а то я думала не приймуться, поставила аж 3 щепки в воду, і всі прийнялись, тепер і викинути шкода а виросте і нема де поставити! то одного хочу мамі дати а одного може хтось поміняє! пишіть в ПП!
    я живу в районі швидкої, можу зустрітись на балатоні, на липинського.

18. Glori

Glori New Member

loreniya, в мене теж відламалась в дорослої драцени одна гілочка, в воді вкоренилась,я її посадила. Що робити, щоб теж пішло розгалуження?

19. Florena

Florena Member

Знову зріжте верхівку, поставте на вкорінення, а із стовбурця, що залишився прокинуться сплячі пігінці, і буде у вас розгалуження.

20. Roxie

Roxie Галицька панянка

я так і зробила навесні, а виросла тільки одна гілочка.. і так несиметрично виглядає.. "прокинулось" дві, але одна так і не пішла в ріст, а завмерла.. що потрібно робити щоб виросли більше ніж одна?

Статус теми:
Закрита.