Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Florena

Florena Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Я зверху накривала обрізаною пластиковою пляшкою (тобто робила такий собі парничок), то у мене було на одній три відгалудження, а на іншій два.

2. Roxie

Roxie Галицька панянка

як просто! я зрізала ще раз і спробую теж так зробити... потім відзвітуюсь )))

3. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Дівчата, нещодавно в мене поселилися фіалки (звдячую Roxie), але листочки один за одним вкриваються плямками, хоч ніби доглядаю за ними як треба. Гляньте на фото, від чого це може бути і що робити?

4. Roxie

Roxie Галицька панянка

мені здається що їм сухо..

5. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

А я чомусь схильна думати, що вони "залиті". Від того на корінчиках пішла якась хвороба. Ну, або грунт не підходить. Одним словом, рослинка хворенька. :sad:

6. arushka

arushka завжди досягаю мети

Можливо на листки потрапила вода при поливі або фіалка стоїть на підвіконні з прямим сонячним промінням

7. Meriroma

Можливо на листки потрапила вода при поливі або фіалка стоїть на підвіконні з прямим сонячним промінням

вода точно не потрапляла, я за цим пильную, тай сонце світить у вікно вже після обіду, коли вже не таке палюче

Підливаю 2 рази в тиждень, стосовно грунту не знаю, бо отримала їх уже в такому грунті. Може вартує їх пересадити у інший грунт? Який їм потрібен?

8. Fanta

Fanta New Member

Продається спеціальна земля для фіалок, але в неї я додаю ще перліт і вермикуліт. Я б пересадила їх у менші горщики діаметром 5 см. Коли великі горщики росте коріння , а не рослина. Максимальний діаметр горщика для дорослої фіалки 10см.

9. Meriroma

А що це таке? продається в квіткових магазинах?

Коли пересаджуватиму, то землю з корінців обтрусити чи ні?

10. Fanta

Fanta New Member

Основною властивістю перліту та вермикуліту є розпушування землі, щоб повітря легко проникало до коренів. Їх можна купити в Новій лінії , Практікері можливо є і в квіткових магазинах. Землю з корінців краще обтрусити.

---------- Додано в 12:30 ---------- Попередній допис був написаний в 12:12 ----------

Хочу показати вам кілька своїх фіалочок.
    Ян Менует
    Aca's Red Charmer
    Морозна вишня

11. Meriroma

Краса неймовірна..........................і я такі хочу)):girl_wink:
    Всьо, зараз іду по горщики, суміші тощо.

12. ashe

ashe New Member

Моїй драцені дуже потрібна допомога!!!Ношу її вже по всій хаті, а вона всерівно скидає листя. Не встигне листочок вирости,як починає від кінця в’янути і відпадати.Стирчать одні стебла. Підкажіть, що з нею робити???

13. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

ото в мене таке теж було з нею, а в мене ще вікна всі на схід, і я згадала що в моєї подруги вона стоїть взагалі в коридорі де немає вікон і вся така класна, росте. Тоді я взяла і собі поставила її на шафу в самий темний куток, і тоді аж драцена перестала скидувати листя і навіть кінчики не обсихають(але їх бризкаю водою постійно) . А я вже навіть думала що їй капець буде.

14. Meriroma

В суботу по розпродажу купила собі фаленопсис квітучий білого кольору, всі вихідні вичитувала на форумах про догляд, сьогодні зранку вирішила полити методом занурення, воду використовувала кипячену, теплу
    Він правда по якості такий як на 50 грн - цвітонос один зламаний (помітила вже вдома), але квіти не завяли, коріння на тверду 3 (знизу з горшка висять такі висушені повністю), так і хочеться його пересадити і то все пообрізати, але мабуть ще не варто, як кажете? Фото поки не маю можливості додати
    Ще купила цикламен, такий красивий, запах на всю кімнату, ніжно-рожевим цвіте, поділіться особливостями догляду:)

15. fotynasop

fotynasop New Member

Моя дорогенька орхідея потішила мене через півтора року сну. Красуня вона в мене правда ж?
    Це - початок цвітіння

А це - всі бутончики в своїй красі

16. Roxie

Roxie Галицька панянка

я свій цикламен поливала в тарілочку практично кожен день, бо якщо поливати рідше - одразу опускає донизу квіти і листочки, то цвів він в мене з кінця вересня до початку лютого ))) крім поливу взагалі нічого більше йому не робила...

17. Meriroma

я вчора теж в тарілочку полила і бачу, що він відразу увібрав всю воду, треба сьогодні знову полити) і стільки ще має пупянків нерозкритих

18. fotynasop

fotynasop New Member

Якщо вчора підливали, то поки що не варто пересаджувати. Та й взагалі я прихильниця пересаджування квітів десь тижня за 2 після купівлі (ну, що акліматизацію вазонок пройшов). А там, якщо є гниле коріння, тоді варто пообрізати все і пересадити, але після пересадки в новий грунт з півтора-два тижні не підливати. Словом, мусите спостерігати за квіткою і тоді побачите що й до чого. Нехай ваша орхідея вас тішить!

19. Meriroma

та я б сказала, що воно навпаки висушене - тільки плівка, всередині корінці порожні, але є і багато зелених здорових коренів

20. Nimfa

Nimfa Well-Known Member

Ой, шо правда то правда!!! :girl_yes2:

Статус теми:
Закрита.