Кімнатні рослинки: догляд, поради

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kasia, 22 Серпень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Відповідь: Кімнатні рослинки: догляд, поради

Таня! Моя вам порада! Розслабтеся і поменше їх "балуйте увагою". Деякі вазони у вас гарно виглядають, просто вони ще маленькі, їм треба вирости. Я поки вдома з малим сиділа, мої вазонки мені теж бідними здавалися. Я їх часто пересаджувала, поливала. Їм це не подобалося. Потім пішла на роботу, стало їм менше уваги і маніпуляцій - віджили.
    А ще краще - заведіть Тещин язик. Це "вдячна" і непримхлива рослинка. Можете подивтися по цьому посиланні, які вазони підходять вашому знакові.
    http://nature-home.ru/astro11.html

2. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

я маю в селі. Не дуже вона мені подобається. А от мама мене обрадувала недавно. Дзвоню їй і кажу, мама, а де наша ВЕЛИКА агава, яка дісталась нам у подарунок(спадщину) від тітки. А агава в зимі замерзла((((((((((((вони невстигли її занести, прихватив мороз і в хаті вона вже не віджила. Дівчата, це просто шок для мене. Яка вона була шикарна!!! А ще маю в селі власний лавровий лист, веливе дерево. Хай росте далі гарно. Ще мама розводить аспарагуси, один плану привести сюди.
    це тільки 3 з ще декількох штук

3. Jupiter

Щось я призабула, як додавати фотки...

---------- Додано в 18:53 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ----------

Ну отакі язички в мене. Хіба негарно?

---------- Додано в 18:53 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ----------

---------- Додано в 18:55 ---------- Попередній допис був написаний в 18:53 ----------

Аспарагус я не люблю, бо з нього багато сипеться голочок.
    Ще можете кімнатний виноградик завести. Росте швидко, особливого догляду не вимагає.

4. Samanesvoya

Samanesvoya Active Member

Підкажіть шо мені робити. Маю молочай. Ріс він мені шикарно, листочки не оппадали. А от на днях листочки всі пожовтіли і в один прекрасний вечір всі зразу поопадали, а цвіт лишився. Шо то за біда? Мені його так шкода. Я як прийшла в невістки то то був один патик. За рік життя в невістках всі охкали і айкали за таку красу, шо я виростила. А тепер не знаю шо сталось, і шо робити?:girl_cray:

5. Vitutu

Vitutu New Member

Білий нальот, це від води (багато вапна). Спробуйте поливати вазони відстояною водою, а в ідеалі - це дощова вода.

---------- Додано в 20:13 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ----------

Якщо це фаленопсис, то обріжте цвітонос (палички) там, де була сама нижня квітка. Через деякий час орхідея з бруньки може випустити бокову гілочку з квітами.

6. likeangel

likeangel Member

теж їх маю, та не люблю чомусь.......може через назву?)))

і в мене зараз таке......може просто на осінь?

7. Oddly

Oddly Well-Known Member

не підкажете, де у Львові можна купити кавове дерево?

8. Jupiter

ну то можна називати Щучий хвіст, або по-науковому Сансивієра (по-моєму "гонорова" назва :) )

9. fotynasop

fotynasop New Member

Я свою почала обрізати, коли цвітонос почав трохи сохнути. Чому? Просто маю досвід, коли всі квітки відпали, а з кінчиків цвітоносів нові квіти розвились. Тому я б радила трохи зачекати і подивитись: якщо почне кінчик цвітоноса підсихати (спочатку стає таким червонуватим), то обрізати на 2 см вище останньої сплячої почки, а якщо не сохне, то продовжуйте підливати і оприскувати листя і напевне на цих самих цвітоносах підуть нові квіти.

10. Samanesvoya

Samanesvoya Active Member

Я чомусь так теж подумала.

11. likeangel

likeangel Member

буваюсь на епіцентрі, практикер, нова лінія....

12. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

мій спатіфілум бідака мучиться, привезла від мами - а там оте маленьке біле по землі скаче..ууу..я їм влаштую:girl_devil:

13. marry carrie

marry carrie Member

Я на нижньому Шуварі купувала, але то швидше кущик арабіки, а не дерево, і добре поки-що росте, тьху-тьху.

14. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Це Юка??? вроді так нашла в неті. Мушу все таки знов пересадити бо скручує мені листки. ніколи такого не була за 4 роки. Шо скажете.

15. Steba

Steba Member

Дівчата, моя юка зовсім капець. 4 роки росла добре. А тут зненацька все поопадало. Один голий стовбур лишився. Не знаю що із ним зробити, чи ще щось із того виросте? Ось зроблю світлину пізніше.

16. Roxie

Roxie Галицька панянка

мені здається, що це не юка, а один з видів драцени.. так думаю, тому що нижні листки мають білу кайму по краях, верхні не мають (мабуть стояли в тіні коли росли, тому не мають або вона дуже маленька).. а юка не має білої кайми..

якщо пересаджували недавно (менше ніж півроку) я б не радила робити це знову - пересадка то сильний стрес для рослини, для її корінців.. вже навесні пересадите.. зараз просто оприскуйте.. а те, що нижні листки жовтіють - ніц страшного - то нормально, основне, щоб то не було дуже стрімко і щоб жовтіли тільки нижні.. те, що скручуються листки - теж норма, якщо то є той вид драцени про який я думаю, просто оприскуйте, поливайте потрошки, давайте грунту просохнути між поливами..
    щодо поливу.. я спочатку не знала коли треба поливати рослину - то пробувала грунт пальцем.. якщо на 3-5 см верхній шар сухий - можна поливати, якщо вологий - краще почекати з 2-3 дні коли підсохне (такий спосіб поливу стосується тільки драцени і тих рослин, які люблять помірний полив). стараюсь поливати по краях горщика, подалі від стебла, щоб часом не загнилось.. і так роблю зі всіма рослинами.. навіть деколи навколо стовбура нагорну більше землі, щоб не збиралась волога.. бо одна драцена в мене так і "здохла" - загнився стовбур і капці..

щодо пересадки
    .. пересаджувати рослину потрібно тільки у тому випадку, коли горщик для неї вже замалий (коріння повинно обплести земляний ком), або проблеми з корінням (гниє і т.д.).. щоб подивитись на корені я вміру поливаю грунт і легенько витягую все разом із горщика (якщо горщик маленький, з великим такий "номер" не пройде)

---------- Додано в 23:28 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ----------

якщо допоможе то скажу що №6 мені нагадує пахіподіум, №10 молочай біложилковий (в мене такий є, він мені не подобається, можу віддати хто хоче) я вже його так мучу, а він не здається... №12 подібний на спатіфілум, як і говорили дівчата (його краще не перелити!! я довго свій відрощувала, посадила у завеликий горщик і постійно підгнивали корінці бо він не встигав вбирати всю вологу, а поливала я його тоді щедро).. спатифілум в мене почав нормально рости у місці, де справді мало світла (без лампи я б не змогла там читати)..

ще одне - ніколи не купую універсальну землю.. для квітучих - окремо, для інших беру "для пальм".. можливо то й не правильно і тут мені зараз розкажуть чому неправильно, але я собі так попрактикувала і задоволена.. вона добре пропускає повітря, поживна для листя і мене цілком влаштовує.. але в мене більшість рослин таку і потребують, хоч і не всі пальми..

забула сказати про дренаж.. та що тут казати - якщо рослині шкодить зайва волога - він обовязковий.. насипаю від 1/5 до 1/3 обєму горщика.. тобто не шкодую..

і ще одне.. коли перестала "трястись" і "скакати з бубенцями" біля моїх рослин - повідростали і спокійно живуть.. на спатифілум я взагалі крикнула і сказала що викину якщо не почне нормально рости - і не повірите! він повипускав діток і зараз цвіте!!

Останнє редагування: 28 Жовтень 2011
  17. mirishka

mirishka Well-Known Member

Дівчата, чи хтось пробував мити фіалку, знаю, що не можна щоб при поливі вода попадала на листочки, але одночасно з цим, читала в інтернеті, що час від часу можна мити фіалочки під краном. Вони в мене щось такі запилені, хочу сьогодні попробувати їх помити, але боюсь.

18. Florena

Florena Member

Я мила свої фіалочки і нічого страшного з ними не сталось, але після миття добре обсущила їх листочки та вимокала воду в основі розетки квіточки.

19. Roxie

Roxie Галицька панянка

я свої фіалки від пилюки чищу старою зубною щіткою

а от якщо воду вчасно не висушити з листочків - на них потім зявляються плямки, або світло-коричневі (мабуть коли сонце потрапляє то обпікає), або світло-зелені..

20. mirishka

mirishka Well-Known Member

Я свої таки вчора помила. Мила під краном невеликою струєю води, нахиляла вазон так, щоб вода по листочках зразу стікала в умивальник, після цього поставила в тепле місце (на підлогу з підігрівом) щоб висохли і не обпалились мокрі на сонці, а потім,коли підсохли на підвіконник, поки що виглядають свіжо і бадьоро, надіюсь всі виживуть.
    Декілька фото тих, що зараз цвітуть:

Статус теми:
Закрита.