Кольоротип нашої зовнішності (зима-весна-літо-осінь)

Тема у розділі 'Дефіле', створена користувачем Akina, 20 Травень 2015.

1. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Akina мала на увазі темні тони моєї палітри, щоб їх використовувати для базового кольору. Але можна і "позичити" - то ж умовний поділ на типи, + в близьких типах багато кольорів тих самих або дуже близьких, + "дотягнути" можна макіяжем і аксесуарами.
    Ну і ще зверніть увагу, чи подобаються Вам, а чи пасують, бо тут легко заплутатись. Я колись писала вже, може й тут, про любов до терракоту, в мене було багато тих відтінків в одязі, і яким відкриттям було те, що мені в ньому насправді не дуже( Зате недавно я знайшла близький такий відтінок - коричнево-мідний, в якому мені дуже добре)
    Я ще маю підозру, що може і зі світлими така ж штука в мене, може то просто мій стереотип, що вони бляклі, тому і не подобаються, але може і пасують насправді. В мене був такий період захоплення яскравими тонами, здавалось, що вони мали би додавати виразності образу, а не тут то було (про кольоротипи я тоді знала "мінімум": 4 типи, поділ за кольором волосся, шкіри, очей, себе якось важко було визначити, я знала, що я точно не зима, а кольори всіх решти типів мені подобались)))

• Подобається Подобається x 3
  2. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Ну то мо кинься тої бази?
    Накупи з часом наборів та й по всьому.
    База- далеко не всім тре.

3. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

• Інформативно Інформативно x 1
  4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

@Akina , питання до тебе як до стиліста
    а хіба базовий одяг не формує стиль? Особисто мені видається, що, правильно сформувавши "базу", почінаєш чіткіше розуміти і бачити себе в одязі, і саме це - головне. А далі вже "притягуються" потрібні речі. З відтінками стилю, з поправками на пору року чи оказію, з акцентами кольором і аксесуарами тощо. Принцип певного "дерева" з галузками, чи не так?

• Подобається Подобається x 1
  6. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

@Akina по фото я б сказала що ви літо. Я чим більше читаю, тим все незрозуміліше, на разі знаю тільки що я не зима :girl_crazy: От очі сіро-зелені, натуральне волосся попелясте, але вигоряє і стає золотистим, шкіра загаряє добре, і загар теплого відтінку (то характеризує як теплий кольоротип), а разом з тим, якщо не загаряю, то шкіра має рожевий рум"янець і оливковий підтон, зауважила що тіні мені підхоять сірі, світло-ролжеві "стальні", румяна холодних відтінків
    --- дописи об"єднано, 22 Січень 2016 ---
    Ще мені пасує насичений "бурячковий" светр (явно не теплий), але також добре у светрі кольору начсиченої зелені, і бірюзовому добре, і замітила що мені пасують кольории "кислотні" - салатовий, рожевий (рожевий взагалі мені завжди пасує, як і кораловий) [​IMG] Ясно що такого в житті не часто одягнеш, ношу літом на пляж, деколи в аксесуарах, манікюр такий мені до шкіри йде. Але то кольори дуже складні, вони взагалі любому кольоротипу можуть пасувати. Просто я так зауважила що мене вони освіжають. То може я змішаний тип (все вагалась між літом і весною, і то навіть без уточнень "тепла, холодна, м"яка чи ще якась"). А недавно в перукарні мені скзали що "вам в рижому б було класно, ви трохи "осіння" (але колись міряла перуку рижу, то мені зовсім не йшло) бо брови більш попелясті.

Останнє редагування: 22 Січень 2016
  7. Akina

От що ні, то ні :) Я навіть колись дуже давно, коли знала тільки про той поділ на 4 сезони, все одно вирішила що я весна. А тепер підтвердила для себе. Літо завжди любить по-перше холодні, а по-друге такі дещо "припилені" барви - а то 100% не моє, а навіть навпаки один з найгірших варіантів які я могла б одягнути :girl_crazy:
    То всього-навсього назви кольорів, вони мають сотні відтінків
    і якийсь певний відтінок рожевого як і бірюзового є у палітрах всіх кольоротипів.
    То не правильний підхід визначати "сезон" а тоді характеристику. Треба обирати 1-2 домінуючих характеристики з пар "теплий-холодний", "темний-світлий", "яскравий-м"який" і вже залежно від них і визначається приналежність до певного кольоротипу. Ну то так, коротко - читайте теорію в т.ч. і першому дописі цієї теми є посилання :)

• Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  8. Supernatural

Однозначно мій типаж світлий, а от теплий чи холодний вже точно не можу визначити, можливо змішаний. І все-таки я не осінь. Залишається варіації літо-весна. По зовнішності мені здається що "не контрастна", але одяг пасує часто чистих відтінків, яскравих тонів. Схиляюсь що я якась з варіантів "весни":girl_yes2:. Або якесь "закручене" літо:girl_haha: З той таблиці попереднього допису: мені от помади лососево-рожеві підходять, і в одязі добре як є різні поєднання "тепле-холодне", напевно змішаний кольоротип у мене.

9. Materynka

Materynka Well-Known Member

Я в ютубі знайшла спрощену класифікацію, і по ній швидко визначилася з тим, що мені потрібно, хоча фактично я й сама це знала. Отже, 3 критерії: холодний-теплий, світлий-темний, блідий-насичений. Може комусь стане в нагоді:girl_spruce_up:

10. Akina

Ну та ми тут про таку ж класифікацію і говоримо, якраз на 2 дописи вище ще раз згадували про це. Назви з "сезонами" лише "для краси", а насправді "яскрава весна" - то яскравий (чи насичений) і теплий кольоротип, "темна зима" - темний і холодний і т.д :)

Останнє редагування: 22 Січень 2016
  11. Supernatural

Я ще натрапила на відео про кольоротипи, може комусь корисно буде, та всього воно не пояснює. Також цікаво, що дійсно всі кольори можуть бути як теплими, так і холодними, а виявляється оранжевий тільки теплим буває.

Останнє редагування: 23 Січень 2016
  12. Akina

Треба, певно, розписати щоб не було непорозумінь :)
    Отже, спочатку основна характеристика (грубо кажучи те на що першим звертаємо увагу), в дужках - додаткова:
    темний (холодний) - темна зима
    холодний (яскравий) - справжня (чи холодна) зима
    яскравий (холодний) - яскрава зима
    яскравий (теплий) - яскрава весна
    теплий (яскравий) - справжня (чи тепла) весна
    світлий (теплий) - світла весна
    світлий (холодний) - світле літо
    холодний (м"який) - справжнє (чи холодне) літо
    м"який (холодний) - м"яке літо
    м"який (теплий) - м"яка осінь
    теплий (м"який) - справжня осінь
    темний (теплий) - темна осінь

то Ви вже змішали все в купу. Так кольори умовно діляться на теплі і холодні отак
    Але майже кожен "чистий" колір має свої теплі і холодні відтінки
    (за вийнятком оранжевого який завжди є теплим)
    Наприклад, червоний
    "Теплішим" колір стає від додавання червоного, канарково-жовтого чи оранжевого.
    "Холоднішим" - білого, сірого, блакитного, синього, чорного, чи лимонно-жовтого.
    І от, так вже є, що гармонійними виглядають саме поєднання кольорів однієї "температури": тобто теплий жовтий+теплий зелений, холодний жовтий+холодний зелений.

• Зе бест! Зе бест! x 2
  13. Hexe

Hexe Well-Known Member

ну всьо,я патірявся назавжди. я раніше ніяк не могла визначити що я, а тепер ваще:hang1:

• Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  14. Akina

Та воно не так складно насправді як здається :) В інтернеті досить багато написано за якими кольорами можна визначити приналежність до теплого чи холодного кольоротипу, так само і по інших характеристиках. То можна робити драпінгом тканинами (найінформативніше), дивитися золото чи срібло личить більше, є навіть "драпінг" косметикою - малюються по черзі різними відтінками помади і румян (можна навіть спробувати в онлайн сервісах для підбору косметики) і порівнюють результат...

15. Hexe

Hexe Well-Known Member

я певно якась кольоротипна кашка-малашка або тормоз:) я вже стіко мучуся з тим - я то зима,то осінь.ну вроді точно не весна,що вже легше.

16. Supernatural

Варант "оптимальний" - носити нейтральні варіанти кольорів і всьо буде добре :girl_yes::d23: Жартую ))
    О навіть з золотом чи сріблом - мені вроді золото більше личить (і навіть оте світле "лимонне", але коли трохи засмагну то срібло прекрасно контрастує. Тобто знову ні те ні се:girl_cray: А може бути таке що кольротип не контрасний, а пасують чисті не "притрушені" кольори?

• Інформативно Інформативно x 1
  17. Akina

Значить основна характеристика у Вас не теплий чи холодний, а якась інша (м"який, яскравий, світлий, темний), а та "температура" - лише додаткова. Такі кольоротипи дійсно можуть досить спокійно носити і золото і срібло - навіть в палітрах це є (наприклад тих що в першому дописі) :)
    Може, наприклад світла весна.
    Ну але то вже "гадання по кавовій гущі" виходить :girl_crazy:

18. Meri Popins

Meri Popins New Member

А я не можу так одягатися відкривши оці таблиці та графіки:girl_spruce_up:, мені здається дуже багато залежить від настрою, та як яскраво сяє сонячко за вікном:girl_dance:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Akina

Ну в тому і суть - одразу купувати лише одяг правильних для себе кольорів. У всіх палітрах є ВСІ кольори спектру, лише різних відтінків. І тоді щоранку відкриваєте шафу і обираєте що душа забажає (бо всі кольори однієї палітри крім того, що 100% Вам пасують, ще й чудово і гармонійно поєднуються між собою). А коли подобається своє відображення в дзеркалі то настрій піднімається і сонечко сяятиме яскравіше за будь-якої погоди :girl_wink:

• Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

@Almariel, такий коротенький алгоритм:
    Якщо ви явно не бачите своєї температури, приміряйте золото-срібло, що більше пасує, тільки абстрагуйтеся від того, що любите/не любите, або прикладіть один і той самий колір у теплих і холодних відтінках (зразки кольорів є за посиланнями з першого поста)

• Подобається Подобається x 2