Квартирне питання, чи де ми живемо?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kira Nessis, 21 Березень 2009.

?

будинок за містом чи помешкання в місті?

1. помешкання в місті

30,3%
  2. кількаповерхове помешкання в місті

11,8%
  3. будинок у місті

22,4%
  4. будиночок за містом

33,5%
  5. ваш варіянт

1,9%
  1. mirishka

mirishka Well-Known Member

Відповідь: Квартирне питання, чи де ми живемо?

Ще й як треба працювати, щоб будиночок і ділянка біля нього мала гарний вигляд, я наприклад маю будинок 70 км. від Львова, щоб щодня не добиратись до Львова, зімаю ще у Львові квартиру. Тиждень тут, а на вихідні їзджу за місто. На вихідні постійно працюю біля будинку, бо хочеться щоб в будинку було гарно, і біля будинку, постійно треба робити ремонт, то одне то інше, звичайно це час, гроші, але це такі приємні клопоти і я це все роблю із задоволеням. Постійно жити у квартиру ніколи б не переїхала. Найбільше, з чим не можу змиритись з життям в квартирі це сусіди, які грюкають і стукають то з однієї сторони, то з другої, то зверху, то знизу і виходить круглодобово.

2. cream

cream New Member

Ми переїхали в будинок (обміняли на квартиру) зовсім недавно, і роботи справді багато зробили, щоб можна було жити ("хіжина" 1932 року народження), а залишилось зробити ще більше. Важливо, щоб були гроші і машина, бо як нема, то, мабуть, дуууже важко, хіба що сили багато і моторчик в одному місці, тоді можна вижити і, навіть, "приторчати". Працювати, справді, треба як коневі.
    Р.С. необхідно утеплити фасад і зробити гідроізоляцію фундаменту, може хтось знає розцінки, буду вдячна

3. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Будинок за містом чи квартира у Львові?

Цікаво взнати думки форумлян щодо того, де ви хотіли б жити: в особняку недалеко за містом чи в львівській квартирі?
    Які плюси і мінуси ви бачите у цих двох варіянтів?

4. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Відповідь: Будинок за містом чи квартира у Львові?

Я хочу і те і інше і губозакаточну машинку впридачу. Виросла я в особняку, тому міська квартира мені не дуже до душі.

5. Donner

Donner Member

Щоби не створювати окремої теми, поставлю питання форумчанам: хто живе в дачному будинку? Цікавлять правові й побутові аспекти. Дачні ділянки й будинки на них досить недорогі, і багато з них збудовані з метою проживання (є комунікації, утеплення). Більшість із них від звичайних будинків відрізняються тільки статусом. Знаю, що за законом такий будинок не реєструють, отже офіційно там прописатися не можна, він без номера, і т.п. Але я собі так міркую, що більшість молодих сімей й так знімає квартиру й прав у нас, як орендарів, не набагато більше:) Отже, "дачники", як вам живеться?

6. Halina

Halina Well-Known Member

Вирішила зайнятись квартирним питанням. Голова від того всього болить постійно, постійно стоїш перед вибором. Прошу допомогти порадами :girl_in_dreams:. На даний момент маю два варіанти. Перший - це р-н Привокзальної, старий фонд (польський будинок), маленька площа. Другий - це р-н Наукова, малосімейка, маленька площа (але трішки більша, ніж перший варіант). Про р-н першого варіанту взагалі нічого незнаю (школа, садік, поліклініка), то просвітіть трохи :girl_blush2:.

7. Seppy

Seppy Active Member

Після приватного будинку і величезного подвір\я для мене малосімейка була шуфлядкою. Перший рік вовком вила бо вийти не було куди. Ні своєї цибульки, ні курочок. Для повноцінної квартири площа малувата. Головне курочок не заводити і правильно організований простір дозволяє звикнути до 30 метрового житла. На Науковій все ж таки будинки новіші і район ЗНАЧНО кращий за Привокзальну . Якщо правильно спроектувати кухню і санвузол то місця вистачить. У мене в такій малесенькій ванні помістилася пральна машина, унітаз, умивальник, душова кабіна та ще й кошик для брудної білизни. В кімнаті однозначно треба шафу-купе на всю стіну. І кімната стане квадратнішої форми і всі речі матимуть своє місце. Це було перше власне житло і гарний початок.

---------- Додано в 23:44 ---------- Попередній допис був написаний в 23:09 ----------

З цим на Науковій проблем точно немає. Тільки в районі Нового ЦУМу 6 шкіл і 5 садочків, а поліклініка поруч, на Симоненка.

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

і до речі, я не те щоб хвалила малосімейки, але вони всі з цегли, на відміну від панельних будинків яких в тому районі валом.
    І взагалі мені дивно що тут можна обирати, в першому випадку маленька квартирка, старий будинок, нехай мене вибачать мешканці того району, але сусідство з привокзальним ринком та вокзалами, йому краси та чистоти не додає, садіків небагато, школ наскільки я знаю також.
    В другому варіанті нехай трішки, але більша площа, новіший будинок, в районі валом садіків, школи якщо я не помиляюсь лише в районі симоненка-наукової - 85, 83, 45. Поліклініка під боком, поруч сільпо, арсен, Н.цум, прод. та пром. базарчик, той самий південний та аквапарк. Скільки переваг !
    Я за себе може сказати що все життя до 23 років прожила на Новому Львові, в чудовому цегляному будинку, біля парку і тоді мені район Наукова-В.Великого здавався чимось жахливим. І от я вже 7-й рік живу в цьому районі - довольна як слон, все під рукою, все зручно, і нову більшу квартиру ми збираємось підшуковувати також в цьому районі.

9. Seppy

Seppy Active Member

а ще 46, 66, 2, 31, 36

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

точно, під будинком 66 і 46 а я про них забула )))

11. Halina

Halina Well-Known Member

До 30 м житла трохи невистачає метрів що в першому, що другому варіанті.

Я з вами згідна про район на 100%.

З одної сторони може і дивно, а з другої стан квартир заставляє задумуватись.
    Перший варіант - тільки одні сусіди, стан такий що можна заїхати, лічильники, своє опалення (пічне), поверх середній.
    Другий варіант - коридор на 8 сусідів (які заставили той коридор своїми шафами так, що то треба добре то все обминати, а як щось заносити то я незнаю), стан теж такий що можна заїхати, лічильників немає (тільки на електоенегрію), поверх середній.

12. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Хто до чого звик)))
    Коли мені випадає їхати в нові райони, в мене починається агорафобія - широоооооооооооокі простори, височезні будинки, широчезні вулиці, море транспорту, шум, гам... По 20-30 хвилин намотую кола, перш ніж знайду потрібний будинок і під"їзд, а так як усі будинки до болю подібні, то і всі 40 хвилин. Вибачте, мешканці тих районів (знаю, на ДП таких більшість), але ніц не можу з собою зробити - топографічний кретинізм нападає)))
    А в районі Привокзальної я, можна сказати, виросла - ближній центр, близько вокзал, базари, 2 садки, 3 школи, 2 церкви, цирк, театр, Політех і універ Франка недалеко, секонди))), поліклініки доросла і дитяча, і головне - нікуди не треба їхати, до всього можна добратися пішки максимум за півгодини. Якщо справді житло біля самого базару або вокзалів - тут згідна, не надто приємно. А якщо трохи далі по Городоцькій в бік цирку - то цілком нормально. І будинки польські добротні - на вєка будували)))
    Пиши мені в ПП, як є конкретна адреса - може, чим допоможу)))

13. Bonka

Bonka Well-Known Member

я один раз була в малосімейці. не хочу нікого образити але це просто жах,як в гуртожитку.
    Halina, може ви розгляньте варіант однокімнотної хрущівки, вони по площі десь приблизно 30 метрів, і ціна така ж сама як на малосімейку. Але мені здається це в 100 разів краще.

14. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

ух...перечитала всю тему, бо дуже цікаво. Насправді, я колись належала до прихильників життя в центральній частині міста, романтик я. Але скажу чесно, з часом почала полюбляти нашу "Богом забуту" Левандівку. В студентські роки, багато ходила до друзів та одногрупників, які жили у центрі (Дорошенка, братів Рогатинців, Ужгородська, Чупринки) і вже тоді мені попри романтику не подобалися, вибачте за слова, запісяні під'їзди, собачі купки на бруківці, облуплені стелі і запах старого прогнилого дерева. Я розумію, що з сучасними матеріалами і з цивілізованим підходом все це змінюється, і вже навіть зараз гуляючи по площі Ринок приємно дивитися на оновлені фасади, відремонтовані коридори, і знову починаю мріяти про маленьку квартиру в самому серці міста. Але, обзавівшись сім'єю, розумієш наскільки спокійно і затишно жити у спальному районі, далеко від транспортних роз'язок, базарів, барів і інших речей, до яких спокійно за 5-10 хв. повільної ходи можна догуляти. І незважаючи на це, ми хотіли ще повного штілю, тому купили собі У Солонці дачу, яка за нашим задумом має перетворитися на заміський будинок для проведення вихідних і відпусток, а з часом, коли діти підростуть і не захочуть жити з батьками і для нашого життя.

15. Юстина

Юстина Well-Known Member

Звичайно, що вибачаємо. Але в нас також є школи (№5 і №51), тільки на одній вул. Антоновича - 2 дитячих садочки, на ген. Чупринки - поліклініка окрема дитяча (!), привокзальний (найдешевший) ринок, Скриня (таке як Новий ЦУМ помножити на 2), а на рахунок якості польських-австійських будинків і наших радянських-новобудов готова сперечатися (в мене ширина стіни має 1 м, влітку - прохолодно, взимку - тримає літнє тепло). Вокзали життя не псують, бо живучи в 5 хв. ходьби від привокзального, не відчуваю їх присутності.

16. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ви в якійсь дивній малосімейці були:girl_wink:
    Вже 5 років живу в такій квартирі, ніяких аналогій з гуртожитком не виникає ні в мене, ні в моїх гостей. Багато залежить від сусідів: в нас на поверсі завжди чистенько, загальний коридор кожен прибирає біля своєї квартири, меблів теж не виносять. Словом, набагато приємніше виглядає, ніж в багатьох "хрущовках", які я бачила.

Ну і якщо вже тут пишуть про переваги того чи іншого житла, то вставлю свої 5 копійок. Для сім'ї без дітей (як для нашої), то далеко не найгірший варіант. Площа невелика, зате прибирання менше:) Кухня за площею на квадратний метр менша, ніж в стандартній однокімнатній квартирі, чогось великого і гарного не поставиш, але необхідне поміщається. Пральну машинку пристроїли в комірці(вона примикає до ванної). Площа кімнати (18м.кв.) така ж, як в хрущовці. Нам того достатньо для комфортного життя, в хрущовку я би не переїхала (жила трохи в тітки в такій квартирі). Через рік-два будемо переїжджати в особняк, і мені тяжко змиритися з думкою, що до кухні треба буде топати більше як 3 метри :xaxa:
    Щодо району, то ні Привокзальна, ні Наукова не подобається (то тільки моє власне вподобання), але швидше вибрала би Наукову. І ще згадували про пічне опалення. Для мене то був би останній аргумент на користь малосімейки.

17. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ну і я сюди. Щодо опалення - пічне то звичайно добре, але... Пічки нові? Бо з старими купа мороки, може виникнути потреба переставляти. Опалити квартиру з високою стелею (думаю на привокзальній саме така) не дешево. Правда, можуть бути як варіант дрова. Тут ви звичайно ж менше залежите від комунальників.
    Ну і щодо району. Я десь пів року працювала напроти Прикво, а потім перейшла працювати на Наукову. Після Городоцької було враження, що переїхала в село - значно тихіше, спакійніше, дерева ростуть))) Живу біля Аквапарку. Районом дуже задоволена.

18. Bonka

Bonka Well-Known Member

19. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

20. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

в нас будинок збудований вже за роки незалежності, то також влітку прохолода, а взимку тепленько, особливо зараз це відчутно, вже на дворі холод собачий, а в нас хоч і перший поверх ще тепленько. І планування краще ніж у хрущовках, маємо велику кухню і не менш просторі 4-ри кімнати і довжелезнийййййййййй коридор:) А ще у нас дуже класний ЖЕК, який обслуговує лише наші 3 будинки але то вже певно у вихвалялки :)