Квартирне питання, чи де ми живемо?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kira Nessis, 21 Березень 2009.

?

будинок за містом чи помешкання в місті?

1. помешкання в місті

30,3%
  2. кількаповерхове помешкання в місті

11,8%
  3. будинок у місті

22,4%
  4. будиночок за містом

33,5%
  5. ваш варіянт

1,9%
  1. Юстина

Юстина Well-Known Member

Відповідь: Квартирне питання, чи де ми живемо?

ЖЕК чи ОСББ?

2. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

воно саме, просто по старій звичці називаю це ЖЕКом :)

3. Юстина

Юстина Well-Known Member

4. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

5. Halina

Halina Well-Known Member

То є дуже добре коли двері закриваються і ще краще коли чистий той коридорчик. Коли я зайшла в коридок в якому стоять шафи і по ту сторону і по іншу, і якісь деревяні прибудовки для картоплі то була вражена.

Дякую за пораду, я обовязково подивлюсь і такий варіант, щоб хоч мати уявлення про такі квартири.

Дякую всім, хто відгукнувся, хто дав поради і зробив дописи! Ви навіть собі не уявляєте, як допомагаєте зрозуміти і оцінювати реально ситуацію.
    Зробила я висновок, що треба подивитись ще і шукати далі...Продовження буде...

6. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Класна тема: де ми живемо? Думаю, багато хто живе в жахливих панельних будинках, в яких літом спекотно до неможливості, і так само до неможливості холодно восени та весною без опалення...а який жахливий вигляд мають такі будинки? ну, хто придумав обкладати їх плиткою...

7. Редвумен

Редвумен Active Member

плитка - то не найважливіша проблема таких будинків...

8. Анута

Анута Well-Known Member

Ага, а чого варті щілини між плитами куди дощ затікає прямо в квартиру...

9. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

А як все чути .... сусідів... ніби це десь все в твоїй шафі відбувається...

10. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

найважливішою стає тоді, коли ненароком падає комусь на голову...

11. Seppy

Seppy Active Member

Ці будинки ніколи не були гуртожитками. Вони називаються "малосімейками" через те, що будувалися для "доїжджєючих" молодих спеціалістів, які закінчивши ВУЗи залишалися працювати в місті і майже всі будинки були відомчими. А від однокімнатних "хрущовок" вони відрізняються двома речами: відсутність балкону (хоча новіші є і з балконом, як на Симоненка 5-ти поверхова) і час побудови (хрущовкам вже за 50 років, а малосімейкам до 30)

12. Bonka

Bonka Well-Known Member

Ну і сходовою кліткою. В хрущівці-4 квартири на поверсі , а в малосімейці-багато.

13. Seppy

Seppy Active Member

Там просто під’їздів 4-6, а в малосімейці всі квартири в одному, десь виходить по 200 на будинок.:connie_pull-pigtail

---------- Додано в 14:34 ---------- Попередній допис був написаний в 14:32 ----------

І в малосімейках Є ліфт! (у всіх будинках, що я відвідувала, він навіть працює)

14. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ой, а я в розпачі.
    Житла власного немає. Зараз, поки я в декреті, живемо в батьків в Червонограді. Виходити на роботу хотіла коли малому рік мине (фінансова сторона "шкребе"), але просто не знаю, як то буде. Знімати квартиру трохи грошей виносить, тим більше, що є дитинка. Так хочеться власне житло, хоча б одну кімнатку, але можливості немає - навіть не знаю скільки нам треба працювати, щоб власними силами купити житло, працюючи в Україні, батьки нічим не допоможуть.
    Може хтось знає вихід???:) Може якісь молодіжні програми, якісь "ходіки"?? Може десь хтось продає житло в "безвідсотковий кредит":) (мріяти не шкідливо:)). Не знаю, просто руки опускаються...так набридло вже жити з батьками....так хочеться окремо, жити, так як сам знаєш, виховувати свою дитину як знаєш....Порадьте щось, якщо є на то якась рада....

15. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Забудовники продають житло в безвідсотковий кредит. Але треба його купляти ще коли будинок на стадії "ями" і тоді можна виплачувати частинами, доки не буде збудований повністю.

16. Лідочка

Та власне, що дивлячись скільки людей "попали" на такому, то просто страшно, бо ніхто їм грошей не поверне і житло не отримають, хіба може хто знає перевірену фірму-забудовника?

17. napoleona

napoleona Well-Known Member

але треба бути дуже обережним із такими забудовниками, бо наш знайомий так собі купив квартиру. але через рік застав те, що було і тоді, а тої фірми длизько не стало, і навіть тягання по судах нічо не дало!!

18. Лідочка

От і я про теж. І ще, то не є кредит, то просто виплата по частинах, тобто треба мати вже певні суми. А в нас ні копійки за душею (хіба як продамо машину і гараж то будем мати аааааж 3 тис. дол:),дуже багато)

19. napoleona

napoleona Well-Known Member

ой ми теж щось хочемо, але не квартиру, бо ті сусіди... і місця мало
    думали купляти землю і будуватися але це довго і ціла купа мороки
    а будинки готові такі дорогі:wacko1::eek::eek::khomyak::khomyak:
    потім думали котедж....
    ех вирішили покищо не думати, бо замучилися, маєм покищо небагато грошей. але складаєм...
    якби ж то ми жили у нормальній державі, а то кредит страшно брати:sad:

20. Лідочка

От і ми. Якби хоч мали одну кімнатку, то вже можна щось думати, продати, докласти і вже щось краще. А так, з нуля...нереально, принаймні тут, на тій....."цензура"...Україні (я просто вже зла).Якби мені хтось сказав зараз, що можна виїхати до Америки чи Канади (але без грошей, ну хоча б до 5 тис.:)), то я би вже спакувала свої манатки і все.