Квартирне питання, чи де ми живемо?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kira Nessis, 21 Березень 2009.

?

будинок за містом чи помешкання в місті?

1. помешкання в місті

30,3%
  2. кількаповерхове помешкання в місті

11,8%
  3. будинок у місті

22,4%
  4. будиночок за містом

33,5%
  5. ваш варіянт

1,9%
  1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Відповідь: Квартирне питання, чи де ми живемо?

є варіант купити "заставну" квартиру, там багато нюансів, фактично-викуповуєте кредит
    для цього треба шукати виходи на знайомих, які займаються іпотеками в банках
    таких квартир мало, але вони є

купувати вже збудовані новобудови, "кредитує" забудовник
    почали будувати до кризи, коли квартири на розхват були, а тепер тиша
    гроші ліше мати хоч якість, тому дають в розстрочку, може вам "пощастить" знайти навіть без відсотків, а може з невеликим відсотком

тобто треба шукати варіанти "небанківського" кредитування, якого і немає, і дорого

2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Так, зараз не найкращий час брати кредит, але скоро мають бути кращі умови. Поки краще збирати перший внесок.

3. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

я таки впевнена (нехай то буде для когось теоретична голосна заява) - що кожна людина - власноруч кує своє щастя, робить свій вибір - чи буде вона "пахати" чи буде чекати манни небесної... але в кожному випадку - то її власний вибір...

кілька історій з життя...

мій приклад - до другого декрету працювала на 3 роботах (1 офіційна на повній ставці в іноземній фірмі зі всіма прелєстями відряджень, ненормованим графіком і т.д., 2 - по сумісництву в ГО (більш оказійна - від проекту до проекту але з оказійно високим доходом), 3 - вдома вела бухалтерію ПП. Інколи ще й як натхення не бракувало брала переклади (перекладала переважно документи, бо з ними мороки менше, а заробітку більше, тим більше маю право підпису нотаріального перекладу)
    щоб здобути освіту - багато вчилась в школі, поступила в університет без сторонньої допомоги (та й батьки не мали б змоги допомогти фінансово)

мій чоловік - у свої 35 пройшов усі щаблі своєї професії - від простого чорнового робочого з середньою спеціальною освітою до керівника (в процесі здобув вищу освіту) + має свою невелику справу - і то все тільки завдяки своїй наполегливій важкій щоденній праці...

з певних міркувань не буду описувати як витратили накопичене за 6 років спільної важкої праці, але, повірте, - непогане житло можна купити без кредитів...

моя мама - 11 років "протирала спідниці" будучи держслужбовцем, не хотіла вона мати зарплату вище середнього (хоча потенціал, вміння і досвід був ого-го...), свідомо вибрала низьку зарплату, спокійний нормований графік, офіційні лікарняні і т.д. тільки заради високої пенсії держслужбовця...

моя сестра - розлучена вже 8 років, працювала вчителькою, і так як мала 2 дітей на руках, не мала власного житла і жодної допомоги від чоловіка, позичила гроші - всього 1000 доларів, відкрила свою невелику справу у сфері громадського харчування - пахала чорно - від 5 ранку до 7 вечора щодня окрім неділі - 2 роки тому за зароблені гроші купила власне житло та зробила капітальний ремонт, позичивши всього 10000, які на сьогодні вже успішно повернула.

моя кума - розлучена, купила житло в кредит (на перший внесок заробила сама, невелику частину допомогла зібрати родина), віддає кредит самостійно, паше чорно - працює лікарем на основній роботі (не "рибне" місце), додатково відкрила приватний міні-кабінет, робить влансоруч масажі.

моя кузинка - бухгалтер зі знанням іноземної мови - працює у фірмі з іноземними інвестиціями, з/п - 15000 грн., власне житло взяла в кредит (на перший внесок заробила самостійно).

моя близька родичка - ходить на роботу на 800 грн. (які ще час від часу затримують або взагалі не виплачують). Робота не пильна - як працює - так і отримує... Ниє і чекає чогось...(навіть жодної спроби не робить щось змінити)...

і скажіть мені чи то не власний вибір кожного (особливо яскравим для мене є приклади моєї рідної сестри та куми - вони обоє розлучені).... якщо людина поставить мету, буде до неї йти і надіятись на свої сили (а не везіння і на вуйка з Гамерики), то вона до неї дійде!

так, але чи десь потрібно йти до цього менше? то хіба при комунізмі роздавали уявні-неуявні блага...

де б ви не були, вирішальним є бажання - освіта - самоосвіта - вміння... (Зорянівонька правильно написала - звертайте увагу на освіту!!! та само-освіту, бо завжди треба тримати руку на пульсі, не забувати вдосконалюватись)...

Досвід та навики то вже другорядне (на мою посаду мене взяли взагалі без досвіду, співбесіда в Києві була серед сотні бажаючих у 3 турах - іспит на логіку, мову, психологічний та 3 етапи усної співбесіди)...

якщо б мені особисто треба було зараз додатково підробляти - я б робила переклади, набрала б ПП - вела б бухгалтерію, організувала свій міні-бізнес (для старту потрібно не так вже й багато, тим більше оренда зараз суттєво подешевшала), організувала б спільні закупівлі, кінець кінцем...варіантів є безліч...

і ще одне спостереження - нам з чоловіком було б набагато важче йти до мети, якщо б не працювали двоє -
    проста арифметика - ми мали 2 офіційні зарплати, + мій офіційний підробіток, + його офіційний підробіток від ПП, жили на його зарплату, все решту накопичували, з часом заощаджена сума-депозит почала приносити додатковий прибуток.

хтось тут писав про 36 тисяч... мов що можна за них купити... - для початку 2-кімнатну цегляну хрущівку близько 40 кв.м., або трохи меншу однокімнатну квартиру... або використати як перший внесок для купівлі кращого житла одразу...
    таки старт...

4. Веснулька

Веснулька Well-Known Member

От з цього і треба починати,а не вчити людей як жити.Кожна людина хоче жити краще,але комусь це дається легше(просте везіння),а хтось "паше" чорно і ні до чого не може доробитись.

5. Furore

Furore New Member

6. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

О, з того і треба було починати:)
    перспективний хлоп - то вже "пощастило":)А ти кажеш...

Але говорити про те, що все реально і тд. можна лише тоді, коли це твій приклад, сама пройшла цю дорогу, сама впахувала і сама заробила собі на квартиру і тд. (маю на увазі сім"ю загалом).Така моя думка.
    Нічого в житті -нереального- небуває. І це правда. Тільки в кожного розуміння заробітку і фінансового "щастя" різні. І РЕАЛЬНІСТЬ, нажаль, різна.

7. Солнушко

Солнушко Well-Known Member

Перечитавши всі дописи,я гіпотетично зробила кошторис наших доходів+витрат на майбутнє відносно купівлі власної квартири (тобто уявила собі як ми це маємо зробити,врахувавши наші можливості),от що вийшло:

Допустимо,ми переїдемо знову до моєї мами жити(щоб оренду не платити),тоді вийде,що ми будемо платити за комунальні+тел 500грн,харчуватись будемо окремо+хімія(хоча я це важко уявляю,як інші мені будуть до рота заглядати),на продукти на місяць десь 1500грн(це так скромно дуже і приблизно,села не маємо,тому всі продукти нам приходиться купляти з нуля на базарах,гуртівнях,магазинах)+500грн-це на проїзд (на роботу мені,чоловіку,на поповнення мобільного+на незаплановані витрати-ліки,обстеження і т.д)....
    З того всього виходить,що в місяць нам прийдеться витрачати в середньому 300дол,а дохід маємо в 400дол+якщо я вийду на роботу,то ще 200-300дол,малого не знаю куди подіну:girl_in_dreams:...

Нам лишається 300дол в середньому,щоб відкласти,за рік виходить 3600дол...Щоб заробити на квартиру власними силами з таким розкладом,прийдеться збирати хоча би 7 років-вийде сума коло 25тис дол,але думаю,що за ці сім років ціни на квартири не будуть стояти на місці...Позичати нам немає в кого,хіба як варіант,то брати кредит...Але все рівно мені не виходить назбирати хоча би 25тис дол за 2-3роки без чиєїсь допомоги...:confused:
    Є варіант шукати додаткову роботу,але це ким треба працювати і де,щоб отримувати нормальну зарплатню+працювати не повний робочий день-якщо говорити про підробітки...:girl_in_dreams:

8. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

я думаю imel про хлопа пожартувала :)
    вона файний теоретик, а якщо маєш теоретичні прикладні знання та впевненість, на практиці у 99% випадків всьо гут!

надіятись тільки на хлопа... то далеко не виграшний варіант :)

9. Furore

Furore New Member

Ага. В мене сестра така ж розумна:girl_cool:. Тільки вона вибрала не перспективного, а вже реалізованого і успішного. :d23:
    А тепер всім розказує як їй теж нелегко живеться. :d23:

10. Імель

шкода, але я не вчу людей як жити (вас би повчила вибирати слова і не переходити на особистості), більше того-не всі піддаються навчанню :girl_haha:, не всі можуть заробляти багато (маса факторів-не хочуть, не вміють, не знають як, не вірять, не всі мають для цього здібності-навіть банально розумові, не всі хочуть чогось добиватися, комусь просто лінь, хтось не вірить в себе, а когось батьки не навчили) я тільки описую приклади-що це все реально

я не кажу, що для всіх (ні, читайте вище), але реально
    але навряд чи напишу про це тут, коли ми купимо свою квартиру :girl_haha:

Останнє редагування: 21 Жовтень 2010
  11. Ksusha

Ksusha Well-Known Member

Точно! (це якщо не буде не запланованих витрат (весілля, хрестини, хвороби, потопи і т.д.)) Тоді купите собі малосімейку з кімнатою площею АЖ 12 кв.м. (бо та, що має 19 кв.м коштує 30-32 тис.)

12. Зорянівонька

ну взагалі-то підзаробіток, це коли приходиш з роботи додому і не сідаш за телевізор, не йдеш гуляти а до 2-3 ночі працюєш.

Взагалі, я не знаю, що краще. Може краще ми би всі ті роки жили багато, їздили щороку на моря, раділи життю... А жити на зйомній квартирі теж варіант, і багато людей так живе. Я не вважаю це поганим варіантом. За кордоном це теж поширене явище, нічого поганому в ньому нема. Кожна сімя повинна зробити цей вибір для себе. Бо справді важко кілька років гарувати, нічого собі не дозволяючи. Не всі сімї можуть таке витримати.
    Єдине, мене нервує, коли починають казати, що я і жити нормально хочу і квартира щоб з неба впала, бо чесно заробити неможливо. Бо всі хто на державному вчився - хабарі давали, всі хто чогось досяг - крали ітд.
    Шукайте свій варіант і будьте щасливі!

13. Імель

може варто пошукати дешевше житло?
    мені навіть стидно казати скільми ми платимо за 2-кімнатну квартиру :)
    чисто випадково серед знайомих попалася

шукайте варіанти

і ще додам-і нехай вам пощастить

14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

ППКС
    " Кто хочет - ищет возможности, кто не хочет - ищет причины"
    Все давно вже сказано :)

Є безліч можливостей. Не всі підходять. Але маючи чітку мету і сильне бажання вихід завжди знаходиться. Не завжди за один день, але.

В оточенні маю різні приклади - з моїх коліжанок більшість говорить про те, що нереально самому заробити на квартиру. З чоловікової компанії - майже всі мають своє помешкання. Більшість до 30-ти років, великі квартири в хороших районах. Майже - практично крім одного, якому квартира не потрібна , він весь свій заробіток витрачає на різні захцянки. Але заробляє стільки, що при бажанні за пару років теж міг би купити хорошу квартиру.
    Мій чоловік - заробив на квартиру сам, чесно, без відкатів. В 30. Підозрюю, що якби відчув потребу раніше, може і раніше би купив.
    Батько - поки сидів і казав, що нема як заробити - не заробляв. В голові щось змінилось, почав думати " а як же ж все-таки заробити??!". І заробив. Вірніше навіть не так - йому запропонували нову роботу. А гроші на квартиру дали у кредит без %, в рахунок майбутніх заробітків. За кілька років відробив.

Все, що навколо нас - є результатом наших думок і дій. Чим далі, тим більше в тому переконуюсь. Починаючи від настрю на день і до..... придумайте самі до чого :)

---------- Додано в 15:34 ---------- Попередній допис був написаний в 15:30 ----------

Я б сказала, що біля жінки такий чоловік, якого вона варта.
    Слово
    теж немало про що говорить.

15. Солнушко

Солнушко Well-Known Member

ооооооо,я про це просто мрію-вже два місяці шукаємо і нічого,то стан просто жах (а ми з дитиною),то співвідношення ціна-якість не підходить (дорогі халупи,та й вибору зараз щось мало)....серед знайомих поки глухо-всі розводять руками!:girl_in_dreams:

16. Зорянівонька

ну можна сами побілити-помалювати і якийсь час жити. Дитині головне, щоб чисто, а не євро. Знайомі так і зробили. Винайняли квартиру в поганому стані, підмалювали і живуть. Зато платять в 3 рази менше ніж платили за аналогічну з ремонтом...

17. Ksusha

Ksusha Well-Known Member

Скажіть про характер роботи чоловіка - я маю на увазі власний бізнес, робота на "дядю", на ставці, держслужбовець чи в приватній компанії..?
    І ще повторюся - ну не всі ж можуть бути бізнесменами. І багато людей працює дуже тяжко і крутяться і на двох роботах працюють і д**пцею рухають і не вдається чомусь. Не мають якогось такого підприємницького хисту.

18. mirishka

mirishka Well-Known Member

А якщо вам 5 тис ледве вистарчає, то ви добре живете, ми з дитиною тратимо набагато менше.[/quote]
    1 тисяча гривень - оренда квартири, 300 гривень комунальні послуги, 1500 гривень - продукти, 200 гривень - проїзд; 500 гривень - незаплановані витрати, + 100-200 євро відкладаю.

19. Імель

ну з цим ніхто не сперечається, бо це факт 100%

тоді треба працювати на "дядю" (в приватній фірмі-це ж те саме, хіба ні?, на дядю, що має ту фірму), на роботі на "дядю" теж можна добре заробляти, особливо, якщо фірма велика, з гучним ім"ям і впізнаваним брендом

можливо згодом буде і достатньо досвіду і вмінь, щоб відкрити щось своє, якщо буде бажання звичайно

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Кажу -
    Майже всі
    . Працюють в різних місцях :)

І я ще раз повторюся - не в хисті справа. Справа в тому, ЯК і про ЩО людина думає.
    "Нереально заробити" і " Як заробити". Різницю відчуваєте?