Квартирне питання, чи де ми живемо?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kira Nessis, 21 Березень 2009.

?

будинок за містом чи помешкання в місті?

1. помешкання в місті

30,3%
  2. кількаповерхове помешкання в місті

11,8%
  3. будинок у місті

22,4%
  4. будиночок за містом

33,5%
  5. ваш варіянт

1,9%
  1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Квартирне питання, чи де ми живемо?

Я як жила на Окуневського(700-річчя Львова), то комарів у нас було набагато більше ніж зараз тут, в Брюховичах.
    Для мене в житті за містом один плюс поки що-повітря, я лиш заїжджаю сюди і одразу то відчуваю, у Львові нема чим дихати, повітря загазоване, постійно душне. Я колись ніяк не могла провітрити хату, протяг робила,все що завгодно і нічого. А на 700-річчі ще дуже часто такі запашки бували... Тепер з тим нема проблем.
    Найбільша проблема з транспортом, але вона зникає, якщо мати своє авто. Аптек у нас 2 в Брюховичах, але то мені ще добре, бо я типу у центрі живу, мені все близько-аптеки, магазини,базарчик, але Брюховичі великі і не знаю, як ти людям, що дальше живуть

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

нам пропонували досить пристойну квартиру у Винниках, в новобудові, і я так розумію ще була центральна частина міста. Поїхали, подивились, і..... відмовились.
    Причому якби ми були без малої - то може ми б там і оселились. Але з дитиною категорично НІ.

3. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

ну в Винниках не найгірша інфрастуктура. Якщо б мені запропонували особняк у Винниках або 3 кімнатну квартиру уЛьвові, я б вибрала особняк у Винниках.
    А міняти квартиру в районі з кращою інфраструктурою на квартиру в районі з гіршою не бачу сенсу.

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

нууу, я скажу так. Що коли мибули без малої. То основна масса наших днів виглядала так: проснулись, поснідали по шухеру, поїхали на роботу - тобто мене завезли, потім привезли. Якщо чоловік затримувався, то щоб не ловити кайф в маршрутках я чоловіка декала на роботі. Приїхали, по дорозі заїхали в супермаркет щось підкупили, приїхали додому, повечеряли, трішки хатніх справ і відпочиваєм.
    З дитиною..... то так здається що ніби то все дуже подібно. Але от в мене насправді постійно потреба або в магазинчик з малою заїхати щось купити їй, або в аптеку, або аналіз якісь здати, або просто погуляти, з іншими дітками, з іншими мамочками. Піде в садочок - то забрати дитину треба до певного часу, або і скорше, зі школою аналогічно. А в садки в таких приміських селах або відсутні або переповнені, зі школами ще гірше ( бо нам наприклад підходять лише кілька шкіл львівських, і виключно вони)
    Том життя за містом з дитиною і без дитини це дві великі різниці, особисто для мене.

---------- Додано в 12:11 ---------- Попередній допис був написаний в 12:06 ----------

а я вибрала 3-кімнатну квартиру у Львові, з шикарним і дуже зручним розташуванням будинку, з розвиненою інфрастуктурою навкруги.

А у Винниках в мене живе добра знайома. І особисто вона казала що садочок там один лише і той переповнений, і не надто він хороший - себто возитиму я дитину в садок до львова. Школа винниківська нам не підходить однозначно. Наприклад якщо тут я можу піти погуляти по торг.центрах чи в супермаркет, чи просто по району - то там так погуляти немає де. ну бо є центральна вулиця і є вулички між будинками. То я образно, ну але то десь так є.
    Знаю багатьох хто живе атм і кому це підходить. Ну але для нас такий варіант не підійшов.

П.с. памьятаю нашу зиму, коли чоловік був за 500 км від нас, і приїзжав лише на неділю. Так от я собі як уявлю - що застрягти у винниках протягом тижня і не мати змоги виїхати ( а маршрутками я старюсь не їздити) і не хочу я такого.
    Також от наприклад прошу я маму приїхати побути з малою - 15 хвилин і мама в мене, а там.... щоб туди доїхати то треб аїй буде вбити мінммум півтори години...
    Короче не наше це.

---------- Додано в 12:13 ---------- Попередній допис був написаний в 12:11 ----------

правильніше сказати якщо мати два авто - чоловікові і жінці.
    Аптек 2? а цілодоборво проацюють? А якщо там чогось потрібного немає що робити? Бо в мене в радіусі 1 км 10 аптек ( і так траплялось що чоловік серед ночі зимою мусив шукати певний препарат) погодьтесь, різниця зрозуміла.... і аналогічно з магазинчиками, банками/ощадкасами, дитсадками, школами і т.д. :)

Я не кажу що за містом погано жити. В деяких аспектах навіть дуже добре. Але є певні нюански. Хтось до них пристосовується. Комусь вони ізначально не створюють незручностей. А нам ці нюанси творили б незручність, і не одну.

---------- Додано в 12:30 ---------- Попередній допис був написаний в 12:13 ----------

Останнє редагування: 24 Червень 2011
  5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

нє, ну якщо жити за містом, то хіба в будинку, бо який тоді сенс?

6. Юстина

Юстина Well-Known Member

Маючи досвід життя у міських квартирах з "цивілізацією" (батьківська, зйомна, власна) і сільських будинках без неї (в прабабусі, на дачах), роблю вибір за невеличким будиночком з невеличким клаптиком землі у гарному зеленому і тихому районі міста. Розумію, що дешевопродающихся одноповерхових австрійських/польських розвалюх на всіх, як і принців, не вистарчить, але якщо комусь у пошуках житла трапиться, як варіант - щиро раджу/рекомендую/настоюю на купівлі.
    Ми реконструювали свою квартиру (мешкаємо у одноповерховому будинку на 3 сім"ї, у кожного окремий вхід, ), зробивши на горищі другий поверх, де є невеликі 2 кімнати, коридор, ванна+туалет, перший поверх - вітальня, кухня, коридор, туалет. Небагато, не розженешся, але мені з головою вистарчає то все прибирати і... оплачувати. Є клаптик прибудинкової землі, де я маю маленький газон, квіточки, пісочницю, басейник, городець (два на три), альтанку, можна навіть авто втиснути, трошки прим"явши квітки, все мініатюрне, тіснувато, але на дитині на ровері кататися є де Так що це ідеальний варіант для сімей, де плануються чи підростають дітки. Два кроки і дитина вже на вулиці, за сприятливої погоди - протягом усього дня. Ну а від зовнішніх впливів нас захищає мощна величезна сталінка, дай їй Боже простояти довго-довго, і п"ятиповерхівки навколо. Тихо, спокійно і Скриня з привокзальним поряд.

7. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ну от такий варіант є справді кращий, ми доречі шукали щось таке, але поки чогось вартісного не зустріли.

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Олесь, власне ваш варіант це така рідкість, що очікуючи на нього можна кілька років чекати, і не факт що дочекаєшся. А так щоб не на окраїні а посеред цивілізації - то взагалі унікальний випадок.

9. Mazerati

10. Юстина

Юстина Well-Known Member

Не сперечаюся, Віка. Ще й ціна була в три рази меншою, аніж на тодішньому ринку, бо люди терміново потребували грошей. На сьогодні не впевнена, що ми би могли собі щось побідне дозволити: купити, відремонтувати, оформити нові документи. Але ж є люди з різним достатком, тому якщо комусь трапиться щось подібне, не прогадаєте. Але спочатку добре познойомтеся з сусідами... Дуже добре.

11. kati

kati Well-Known Member

Я також наразі бачу своє життя тільки у Львові...і тільки на сихові:)
    Хоч чоловік дужеее хотів починати будову за містом...недалечко, дуже недалечко( особливо від сихова) і в обжитому районі...але я категорично проти поки що. От виростуть діти, непотрібно буде возитии в садки/школи/гуртки...от тоді і можна буде за місто.
    Окрім оцих всіх незручностей ,пов"язаних з дітьма, добиранням, інфраструктурою, для мене є ще один момент- в будинку і біля будинку дуже багато роботи.Це і газони, і прибирання територіі,квітники, тощо....реально цим всім треба мати час займатись, щоб будинок виглядава будинком... в нас зараз немає того часу.А сихів мені страшенно рідний...крім того тут живуть наші батьки, коли шукали житло і їздили дивитись квартиру біля макдональдса на чорновола, то перше про що я уявила,це картина, як мені потрібно лишити мамі дітей, а це треба було б проїхати 50 км...чорновола-сихів-центр-сихів-чорновола....і я тоді точно вирішила що буду жити на сихові.
    Про що зараз вже мрію, так це про наступне літо- до того часу сподіваюсь ми добудуємо дачу, в дуже гарному місці, недалеко від львова...і тоді можна буде там влітку жити. Бо справді дуже хочеться інколи десь вирватись з загазованого міста, поближче до природи.

12. Galicija

Galicija Well-Known Member

Ви мене так підбадьорили!!!... Всі ці питання збираємось вирішувати так, як Ви....:girl_smile:

13. nataliya

nataliya nti

дівчата не знаю чи в цю тему пишу, але може хтось стикався з такою проблемою як покупка квартири в новобудові,фірма яка будує каже шо мають свій жек, а як приходиться до здачі будинку, то реально немає кому здавати і кажуть людям створюйте осбб.тому хочу запитати чи таке є якшо хтось купував незавершені новобудови, і що краще жек чи оссбб.

14. Mazerati

а яка фірма?

15. nataliya

nataliya nti

Сьгодні знайома розказала шо вони так купували ,фірма "еко-дім", тому маю трохи побоювання бо ми купили незавершену новобудову в "Галбуду" нам сказали шо в них є свій жек, здача має бути десь в серпні-вересні, боюсь шоб не була така ситуація кажуть одне а насправді інше,тому може тут хтось є з тих які купили квартири в новобудовах, шоб не переживати.

16. Mazerati

17. nataliya

nataliya nti

дуже вам дякую ви мене заспокоїли.

18. Natalya

Natalya Well-Known Member

Сестра купила в "Квартал+"... Здачу обіцяли в 2008 і досі глухо :sad:

19. StarKa

StarKa Member

МИ купували також незавершену новобудову Галбуду. Здачу обіцяли на кінець 2 кварталу 2010 року. В грудні ми чекали поповнення і також переживали щоб встигнути заселитися. Всі комунікації провели і підключили до будинку вже після нового року. Хоч формально здача відбулася здається раніше (залежно що вважати здачею.) Скільки нервів мені то коштувало опалення - себто газ обіцяли підключити в жовтні, а включили аж в грудні. І це при тому що я вагітною там всі пороги оббила..
    Документів на квартиру немає ще і досі. Але загалом можу сказати що мати з ними справу не так аж критично і впринципі говорити з ними можна (не факт правда що почують і виконають :) ) Якщо є якісь питання стосовно Галбуду звертайтеся в пп.

20. madchen

madchen Member

Аналогічно! І мої, і чоловікові батьки живуть за містом. ТОму все вище перераховане мені відомо на всі 100% !!!
    Ми обрали з чоловіком квартиру від ЕКО-ДОМу на Червоної Калини(інфраструктура району досить таки непогана:) ) Наразі темпами будівництва задоволені. Перший внесок 30% вартості квартири, далі внески частинами за графіком.
    хіба є тут така "фішка"- час від часу піднімають ціну за кв.м. на 50грн.