Квартирне питання, чи де ми живемо?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kira Nessis, 21 Березень 2009.

?

будинок за містом чи помешкання в місті?

1. помешкання в місті

30,3%
  2. кількаповерхове помешкання в місті

11,8%
  3. будинок у місті

22,4%
  4. будиночок за містом

33,5%
  5. ваш варіянт

1,9%
  1. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Відповідь: Квартирне питання, чи де ми живемо?

Мої куми страждають наразі від звуків з усіх поверхів. Живучи у напівзаселеному (вже 2 роки!) будинку, таке ехо чути!

І ще одна проблема - обігрів будинку, поки він до кінця не заселений (опалення є, але все швиденько втікає у всі боки, коли по сусідству є порожні квартири). Звичайно, це все минається, але таки кілька років потерпіти треба. До речі, є така штука на ринку нерухомості, коли хтось інвестує в купівлю нового житла, а потім перепродує, тому часом той процес може затягнутися.

2. Bonita

Bonita Member

Якщо порахувати скільки недоліків є в новобудовах, то невідомо за що ми маємо платити ТАКІ гроші за квадратні метри. Знайомі купляли квартиру, коли тільки почалася забудова житлового масиву. Вони попередньо узгодили внутрішнє планування, їм пообіцяли, що саме їхній будинок буде останнім і їхні вікна будуть виходити на поля і ще багато чого наобіцяли, але не прописали в договорі. В результаті замість того, щоб вселитися через 1-2 (точно не пам'ятаю) вони змогли тільки через 3,5р. розпочати ремонт, бо райончик збудували, но довго не могли отримати дозвіл на підключення каналізації, планування вийшло не таке як вони хотіли, ще й по квадратурі менше чим мало бути, стіни криві, вікна вони міняли, і головне, що з вікон вони прекрасно бачать що роблять сусіди, а не поле як обіцяли. В іншому районі на власні очі бачила, як під час будування будинку обвалилося перекриття між поверхами, чи то від економії матеріалів чи від браку кфаліфікованого персоналу і якісного проекту-погодження будівництва? Тому сучасні новобудови не є вже аж настільки кращими чим вторинний ринок. Ну і в ремонт-облаштування нової квартири треба суму практично рівнозначну купівлі.

3. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ну та, однозначно що жити в приватному будинку краще. але де їх стільки взяти...?:girl_in_dreams:
    до речі, чи є такі люди, які живучи в особняку десь в передмісті(але зовсім близько до міста) де звичайно більше тиші і менше людей на вулицях, хотіли б вернутись в місто в багатоповерхівку без власного подвіря, зате з магазинами/кіосками/маршрутками на кожному кроці??

4. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Єдине, чого мені не вистачає:girl_haha: Але то тільки в нас така проблемка є. В сусідніх селах маршруток вистачає:girl_wink:

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

І то теж єдине, що часом заставляло мене думати-а як було класно жити в центрі. До того ми мали квартиру на Окуневського (700-річчя Львова), близько до всього -це класно. Але спокій за містом і свіже повітря, направду замітно. Я все як з роботи поверталася, ще в лісі до Брюхович раптово в маршрутці з'Являлося повітря свіже, так відчутно!
    А щодо магазинів-то вони і замістом є. В мене з цим проблем ніколи не було був поряд маленький базарчик, кілька великих продуктових магазинів, ще й бабці зранку продавали молоко, сир , яйця домашні і фрукти та ягоди, коли сезон.

6. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Все дитинство прожила в Сокільниках, до автовокзалу 10-15 хв пішки. Потім кілька років в місті. Якби мала можливість вибирати - вибрала б передмістя. У всьому плюси, якщо є ще машина :) Після міста вдома я морально відпочивала, тиша, спокій, по городу пробігся - поскубав якихось ягід, зелені; є де розвернутися, дітям бавитися.

7. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Якщо не мати власної машини, то велика проблема. Але інколи хочеться і без машини гульнути - тоді, або таксі, або пораніше виходити, бо в передмістя маршрутки ввечері ой як непередбачувано їздять.
    Все дитинство жили на проспекті Свободи: можна пішечки добратися до більшості "стратегічно важливих" пунктів. Тому, коли переселилися у власний будинок в передмістя (15-20 хв до центру), часто уявляла, як то встати на пари і за 5 хв попасти в універ або коли якесь вікно зайти додому, і не мати проблем з добиранням по вечорам після посиденьок в центрі. Це єдине за чим можу сумувати.
    А так то свіже повітря, тишина, свіжозірвані вишні/малина/трускавки/зелень, багато простору, де можна поплавати і позагаряти топлес, не до порівняння з життям у квартирі. Тому не знаю, як мені тепер піде переїзд на квартиру на першому поверсі (це ж і зверху, і по бокам будуть товктися сусіди:). Мабуть буду почастіше до батьків втікати:)

8. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Можливо і є, але тільки не я)))
    До 17 років прожила в особняку за містом , потім 5 років в багатоповерхівці ( і хоча це були безтурботні студенські роки, але цей шум-гам зверху- знизу - збоку - це явно не для мене було навіть і тоді, а зараз коли мала дитина, то навіть і мови немає..). Вже чотири роки орендуємо частину старого особняка у Львові ( перший рік мені було дууууже важко звикнути, що туалет на вулиці і до зупинки маршруток 15хв топати), але зараз не проміняла б цю халупку на квартиру із євроремонтом, вигодами і т.д. нехай не власне, нехай невелике подвір"я, декілька дерев, кущів, зелену травичку, квітник, грядочки, пісочок, качельку, лавочку+столик, мангал, гараж)))

9. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

думаю, люди є різні :) Я народилась і жила до заміжжя в передмісті, і однозначно прихильник приватного будинку. Але за двох умов: 1. власне авто; 2. недалеко від міста
    Ну, якщо вже гульнути, то і в місті не завжди громадський транспорт так пізно ходить.

10. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Ну, я не мала на увазі загуляти до ночі:) Так ввечері прогулятися по центру, на вино/пиво сходити. Тому, коли живеш у передмісті, або надієшся на таксі, або з запасом мусиш розраховувати свій час, щоб встигнути на маршрутку + не можеш просто пішки, не поспішаючи, повернутися додому. А я так обожнюю прогулянки по вечірньому Львову! Отак просто вийти з дому, посидіти на площі Ринок і в такому ж романтичному настрої повернутися додому. Без всяких машин, маршруток, таксі. Ехх, ностальгія за нашою квартирою)

11. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

В сусідньому селі кожних 15хв маршрутка, яка їде майже через все місто. Якщо пройтися 10хв по нашому селу і 5хв по трасі - купа маршруток в усі кінці міста:girl_claping: Мені те ходіння навіть дуже подобається. Особливо літом:connie_pull-pigtail Ну але в мене є своє авто, тому проблема добирання взагалі відсутня. Інколи їдемо разом з чоловіком, то можу собі дозволити випити вина з подружками. Але за цих 2 роки за кермом зрозуміла, що алкоголь - це не головний атрибут посиденьок. Можна і з склянкою соку мати чудовий вечір. Головне - компанія:girl_wink:
    А от
    - я вже так звикла. Позавчора була в центрі вдень, то я просто задихалась. Посиділа 20хв з сестричкою і бігом подальше..До заміжжя жила на Сихові під лісом. Певно, одне з найкращих розташувань там. Зліва ліс, прохолода і свіже повітря. За 3хв ходьби - Шувар і купа маршруток. Єдиний галас був через п’яних сусідів і гопніків. Зараз мені так класно живеться за містом - в нас не село з коровами і свинями, а саме спокійне передмістя. Півник в нас один і то далеко. За 10 хв ходьби - лісова посадка. Для прогулянок саме те! Раніше мене трішки нервувало, що до маршрутки треба пройтися, але зараз розумію, що жити знов в багатоповерхівці я вже не хочу:connie_pull-pigtail

12. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

це дивлячись що робити. якщо простий ремонт без прибамбасів і позолочених унітазів, то це зовсім не так.

---------- Додано в 07:23 ---------- Попередній допис був написаний в 07:15 ----------

а що вони там роблять стільки часу, та ще й кожен день? яка ж там у них площа? та й по великому рахунку шумних робіт не так вже й багато.

мій чоловік теж практично все робив сам. і тільки по вихідних (по великому рахунку у суботу, бо неділя св*ято) то ми дали раду десь за три роки ))). От тому і неуявляю, що можна робити в хаті 20 років, і при цьому КОЖЕН день. у них що, п*ятиповерховий будинок?

13. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

14. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

не у кожного є така можливість
    ми також робимо частково і своїми силами
    4 місяці тому купили двері, поставили їх на протязі 1 дня. Звісно пошуміли, але 1 день то не так страшно)
    Туалет робили рік тому, шуміли 2 чи 3 дні а потім знов тишина
    це вже щось нереальне. як можна так довго робити щодня?

15. terezka

terezka котяка-вишивака

16. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

а в нас інакшого виходу не було, бо купили "бомжатню"..ні вікон,ні дверей, сечею так смерділо, що важко було 5 хв. вистояти, щоб все оглянути, коли вперше туди зайшли....

ми теж зараз щось доробляємо/переробляємо, але то "тихі" роботи, на які тоді не було грошей, а тепер поступово "марафетимо" квартирку...ще маємо 2 завдання-вітальня і лоджія для посиденьок з кавою((((
    ага і головне-загальний коридор..він в нас так і залишився "бомжатнею"..плануємо з сусідами навпіл робити цього року...

17. Bonita

Bonita Member

Так я і простий ремонт мала на увазі. Ми зараз будемо починати ремонт в ванній (як згадаю скільки потім прибирати зле стає) - площа трошки більше 2квадратів. Міняти будемо все - підлогу, каналізацію, всі труби, опалення, докупляти меблі, в принципі стандартний набір. Так при купівлі одних сантехнічних матеріалів сума набігає не маленька, а якщо порахувати все разом то виходить досить пристойна ціна. Це без вигібонів і понтів, але все-таки стараємся якісніше-надійніше, а воно значно дорожче чим китайський ширпотреб.

18. Багіра

Багіра Well-Known Member

як добре
    наш нормальний, але зі старим ремонтом і завалений
    ми певно готові самі зробити, тільки би сусіди повиносили своє барахло

19. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Коли жили в багатоповерхівці, то теж мали таку проблему. Квартиру куплити після малолітніх злочинців і їхніх батьків. Сусіди у всьому будинку нами тішились.
    Ми ремонт зробили на пару з сусідами, але не змінювали загальні двері. Просто помалювали. Хотіли ставити кращі, але подумали, що не варто приваблювати злодюжок. Так що з поверху виглядає зовсім непривабливо, зате спокійніше:girl_haha:

20. olerusya

olerusya sweet candy ;)

дівчата, потребую вашої допомоги і поради:
    зявилася можливість поміняти квартиру на Сихові на будинок дуже близько до міста(9 км до Оперного), до кільцевої дороги ще 3 км в сторону міста... ну будинок в р-ні новобудов в селі, до маршрутки в центрі села 5-7 хв пішки, але село практично не відділене від Львова, ще не до кінця облаштований, ремонт частково тільки, територія теж не облагороджена, паркан недороблений, але будинок окремо стоячий, 10 сотих землі, всі комунікації, сусідні будинки заселені... ну тобто плюсів багато, але є ж звичайно і мінуси.
    і от тепер я в роздумах. по-перше, велику квартиру дуже важко продати(вже переконалась), ну і сусіди мене так дістали вже, що я б вже де-небудь жила, аби не слухати нікого за стінами.