Квартирне питання, чи де ми живемо?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kira Nessis, 21 Березень 2009.

?

будинок за містом чи помешкання в місті?

1. помешкання в місті

30,3%
  2. кількаповерхове помешкання в місті

11,8%
  3. будинок у місті

22,4%
  4. будиночок за містом

33,5%
  5. ваш варіянт

1,9%
  1. sonyafortuna

sonyafortuna Sonya Fortuna

Відповідь: Квартирне питання, чи де ми живемо?

Теж довший час так думала. Живу за Галицьким Перехрестям не далечко, коли за дівки їздила на роботу в центр, пізніше кінець Городоцької, то частково хотілось жити в цивілізації, щоб меньше на дорогу часу тратити і не цінила того що на вихідні не потрібно шукати природи на шашличок. Коліжанки постійно напрошувались до мене в гості, а мене дратувало те село. Тепер не за які долари-єври. Діти-гуляй не хочу, самі в магазин ходять, по району на роликах катаються, садок під носом(день коштує 3,90гр. а на Чигиринській вже 8гр), школа 100м, першачки самі вже бігають, захотіли гурток, воджу старшого три рази на карате,в спортзал 15хв маршруткою, звичайно без машини важче,чи то ми вже так звикли, але бачу багато людей і без неї всюди встигають, а подружки тим часом у Львові дітей вигулюють за руку,а ті що двох мають до частіше дома сидять, бо з дітьми,калясками і роверками з № поверха самій важко злізти
    А сестра з чоловіком, особнячок побудували і озерце біля хати зробили,ми там частенько відпочиваєм, красота неписана,з однієї сторони поле,квіти,а з другої сторони 50м до кін маршрутки.
    Але то як кажеться кожному своє, в місті люди налаштовують свій побут і не звертають уваги на повітря, особливо коли діти вже підросли і всіх все влаштовує.
    А ще скажу, що дуууже сильно люблю Львів і коли приїжджаєш з Києва і їдеш старою частиною Львова, то з приємністю відмічаю ,що Львів то велике село і тим воно мені подобається:girl_in_love:

2. olerusya

olerusya sweet candy ;)

підписуюсь під кожним словом:girl_curtsey: навіть не знаю що ще додати.
    найбільше що мені допекло за 20 з лишком років - це сусіди! тобто сам факт їх існування за/під/над моїми стінами:girl_devil:
    і хоч в нас в будинку зараз продовжується ще ремонт, але як приємно слухати звуки свого, а не чужого ремонту:girl_smile:
    ну і гази-гази :bad:
    я однозначно за власний будинок в околицях міста!

3. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

те ж саме усвідомлення після переїзду в свій будинок)

4. kraplynka

kraplynka реалістка

Живемо хоч і в новобудові, але чути сусідів пречудово. Забудовник явно зекономив на звукоізоляції, комини не гільзовані - відповідно в квартирі часто чути аромати від сусідів. Вже мовчу про те, що діти смітять, двері постійно в під'їзд не закривають. Коли запропонували ми поставити підтягувач вхідних дверей - то у двох квартирах (всього 11 квартир) відмовляються здавати гроші - мовляв, їх (грошей) немає (відмазка 100:wacko: - а вже раз бомжа виганяли (під дверима спав), і велосипеди 3 вкрали, і нагадили колись. Зверху живе жіночка з дівчинкою-підлітком, які раніше щовечора сварилися з 3-поверховими, зараз мала закордон поїхала вчитися, та на канікули приїжджає. Аж страшно подумати про "веселе" літо попереду. Тому теж маю таку мрію про свій будинок, але то ще дуже недозріла мрія :)

5. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Ми 2 тижні тому переїхали за місто. Що можу сказати- трохи мені бракує цивілізації , з селом ніколи нічого спільного не мала, тому може трохи важкувато. Хоча село розвинуте, садок, школа, амбулаторія, магазини, але все ж основні закупи треба робити у Львові, зате нема нічого кращого прокинутись зранку від співу пташок, а не від трамваю на Привокзальній, повітря для нашої малечі супер ,і це мабуть найголовніше, тому надіюсь що звикнусь ,знайдуться хороші сусіди, мамочки.Хоча коли гуляю з малою, не бачу жодної коляски, мабуть в селах дітки сплять на дворі біля хати , а мами в той час на городі.

6. olerusya

olerusya sweet candy ;)

о, я теж так думала, що буду одна як біла ворона по вулицях з візком ходити(ну бо не сидиться мені просто на подвірї), але виявилось що досить багато мам гуляє.
    тут ще залежить в якому р-ні живете, якщо це р-н новобудов, то там дуже мало корінних жителів села мешкає, переважно такі ж втікачі з міста, як і ми, і на городі вони не порпаються, хіба грядки-квітники. тому маєте шанс познайомитись з кимось і подружитись)

---------- Додано в 20:04 ---------- Попередній допис був написаний в 19:57 ----------

і я тим насолоджуюсь щоранку, переважно в 5 год - ми довго не спимо:girl_wink:

7. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

В нашому селі такі каляски гуляють, у Львові стільки не було, з сусідніх котеджів приїжджають, бо в нашому дворі є майданчик. Особливо класно для старшоі-територія закрита, є дитячий, спортивний майданчик. дітей багато, при вході охоронець, якщо що- не випустить, повертається додому, як засвічують ліхтарі, і нетреба заглядати, де вона, це тааакий плюс.

8. napoleona

napoleona Well-Known Member

а де можна реально знайти оголошення про здачу в оренду будинку у ближніх селах біля Львова? цікавить напрямок на Городок

9. Анута

Анута Well-Known Member

в нас цілу ніч пташки співають дуетом із жабами. Я, наївна. думала, що вони роблять перерву десь між 1 та 5 год. Ага, всю ніч щебечуть!
    Але саме красиве це небо! Ніколи в місті не побачиш ТАКОГО неба! Зірок неймовірна кількість і таке враження що простягнеш руку і дістанеш!

10. Lambada

Lambada Member

насправді в містобудівному проекті, який зараз в процесі розробки має відбутися розширення меж Львова, і відповідно - кільцева дорога, якою можна об'їхати Львів довкола. Зараз об'їзна якраз між Малеховом і Рясне переривається... тому рано чи пізно десь в тих напрямках і буде об'їзна... може... після того, коли до Львова приєднають прилеглі села...

11. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

і ми прокидаємося від співу пташок, хоч і в багатоповерхівці ))) якось так добре вона стоїть, від дороги, ніби і близько, але дороги не чути, а ще під вікнами самі особнячки, так що півні нам співають, чуємо як курка яйце знесла ))) ну і неймовірний пташиний спів + прекрасний краєвид, бо особняки нічого не закривають )))

12. Annyuta

Annyuta Well-Known Member

І ми в багатоповерхівці таке чуємо... чесно навіть якось дратують ті півні...особливо вони мають властивість зранку шуміти , то останнім часом закриваю вікна від півнів і пташок :) Але загалом переважно потішають... я просто люблю довго поспати. В будинку в селі то по-іншому сприймається, навіть уваги не звертаю

13. Smith Wesson

Smith Wesson New Member

Так і є, потроху в тому напрямку вже є рух, буду мати більше вільного часу, шматок генплану відсканую та викладу.

14. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

просвітіть для чого це робиться?

---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:39 ----------

Дівчата, напишіть де саме за містом мешкаєте, бо таааак гарно звучать Ваші описи...
    Я поки за мініособняк у Львові, бо поняття немаю нічого про околиці та зручність доїзду звідти...

---------- Додано в 18:12 ---------- Попередній допис був написаний в 17:42 ----------

Поділіться, будь-ласка, досвідом яким чином знаходили для купівлі свої особнячки за містом? бо у ВМ одні ріелтори(((
    Також цікавить - як це проживати у спарених котеджах? - плюси та мінуси? чи є якась власна прибудинкова територія- газон?

15. Svjatkova

Комусь щось відомо про к-в "гудок" вул.Авіаційна?

16. sanches

sanches Well-Known Member

В чоловіка біля нього дача. Що саме цікавить?

Отправлено с моего PMP5570C через Tapatalk

17. Smith Wesson

Smith Wesson New Member

Там здається газу немає, але обіцяють підвести, дуже давно обіцяють...

---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:25 ----------

Я би радив не шукати готового особняка, а самому будувати, бо я вже надивився з чого там набудовано, пальцем стіни ковиряються. Хіба власник надасть фотогалерею процесу будівництва.

18. Svjatkova

Ну це мабудь потрібно в цьому всьому "техпроцесі" розумітися, щоб все робити правильно)))

Чи можна збудувати та офіційно оформити всі дакументи на власність будинку, що збудований на дачній ділянці в межах Львова?
    де дізнатися про такі дачі ( наявність комунікацій)?

19. Lambada

Lambada Member

такі дачі - з комунікаціями точно є в районі кінець Рудно, де кінцева автобуса. " роки тому була одна за 45 тис з водою, газом, світлом.
    Там можна жити, але не на дачу не можна прописатися.

---------- Додано в 12:08 ---------- Попередній допис був написаний в 12:00 ----------

Міста розростаються, і більше площ треба. Сихів теж колись був селом в районі. Брюховичі - селище, давно йдеться про приєднання до Львова.
    А об'їзну роблять щоби вивільнити місто і сам центр від машин. Ну наприклад зараз з Дублян до Рясне 2 треба їхати через місто, стояти на всіх світлофорах, і то займе мінімум 40 хв. А от з Дублян на Сихів можна по об'їзній - зараз хвилин 20 по об'їзній трасі.
    Для того і планується обїзна довкола Львова, щоби з одного кінця міста в другий їхати не через центр. І має вона бути по колу довкола міста, а зараз це коло переривається:girl_smile:

20. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

так Брюховичі давно вже приєднані до Львова, пригадую ми мера Львова обирали, значить приєднані.