Квартирне питання, чи де ми живемо?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Kira Nessis, 21 Березень 2009.

?

будинок за містом чи помешкання в місті?

1. помешкання в місті

30,3%
  2. кількаповерхове помешкання в місті

11,8%
  3. будинок у місті

22,4%
  4. будиночок за містом

33,5%
  5. ваш варіянт

1,9%
  1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Квартирне питання, чи де ми живемо?

Якщо мати машини, то можна і будиночок. Тим більше,з дітками - їм там рай! Звичайно, добиратися на роботу важкувато, але не сильно важче, ніж з одного кінця Львова в інший.

• Подобається Подобається x 5
  2. kati

kati Well-Known Member

Як би сказав мій чоловік:)- будинок потрібен тоді коли ти вже на пенсіі, бо біля будинку є щодня робота.А як перестати за ним доглядати. то буде вже не будинок а хата.
    Я з ним в принципі погоджуюсь.Я б вибрала хорошу квартиру у місті

• Подобається Подобається x 11
  3. Анута

Анута Well-Known Member

в моєї мами аргументи проти це відсутність магазину, поліклініки, садка, школи тощо. І аргумент, що всюди можна доїхати машиною не сприймається.
    Як ви до того ставитесь?

• Подобається Подобається x 1
  4. Nata

Nata Well-Known Member

Будинок за містом (а краще в місті), бажано недалеко. Якщо більше 15 км, то ще бажано й квартиру місті :)

• Подобається Подобається x 4
  5. natka75

natka75 Well-Known Member

як мені сказала моя знайома маклер, що в такому випадку, коли є діти шкільного віку - краще мати квартиру в місті, щоб все було близько, а вже коли діти виростуть, можна подумати про будиночок.А от мій директор добирається щодня на авто з Рудно, розвозить дітей до школи, потім їх забирає(коли були менші, бо зараз і самі їздять), поруч ліс, чисте повітря.Переваги будиночка як на мене є більші, а доглядати треба як за квартирою, так і за будинком, може тільки коло будинку більше роботи, зате все своє домашнє!

• Подобається Подобається x 7
  6. Kasia

Kasia Well-Known Member

:girl_smile:я думку не змінила

7. Анута

Анута Well-Known Member

кожне захоче власне авто ;) а ще краще до нього ще й окремий будиночок :)

• Подобається Подобається x 3
  8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ми наразі обрали квартиру..... хоча обмеження в фінансах в певній мірі є, і машина є, і скажімо дача аку можна під будиночок переобладнити і добудувати теж є. Це все свекруха долбить мого чоловіка мол продавайте квартиру і добудовуйте дачу і живіть там...... так там є цегляний 2,5 поверховий будинок, з гаражом, з 6 сотками, з водопроводом але без каналізації наразі, з газом який можна прям в будинок провести при бажанні, і це практично межа львова - при кільцевій дорозі дачний кооператив в р-ні Гранд резорту. Але ми наразі обрали 1-кімнатну квартиру в місті. Бо я не можу собі уявити проживання в туй глуші. Ні магазина, на аптеки, ні цивілізації. Хоча там і до МЕТРО недалеко да і всюди здавалось би недалко.... але я на практиці бачу що під боком маючи супермаркети, ринок, аптеки, ту ж поліклініку, дит.садок, школу, вдале транспортне сполучення для дрзів, родичів дуже зручною. І поки дитина маленька ми про той особняк навіть не думаєм.

так, як на мене це аргумент коли в сімьї 2 машини - в чоловіка і жінки. А в нас одна , мій чоловік на роботу їде в 8 ранку і вертається в 8 вечора і робота в нього така що практично не дозволяє відлучень... а ще багато різних нюансів..... тому для мене теж наразі такі доводи свекрухи важкі до сприйняття.
    А от як я буд як вона на пенсії - тоді цілком можливо

Останнє редагування: 13 Жовтень 2009
  9. natka75

natka75 Well-Known Member

Ануто, може і так!!!
    Я виросла в квартирі, а чоловік - у будинку, тільки зараз можу порівняти, що це таке, коли моя дитина у свекрухи бавиться на подвір"ї, а поруч ліс, а там річечка, а в саді всі фрукти,починаючи від весни якась малина, трускавка, смородина, суничка лісова, виноград))))
    п.с.але мені зараз навіть 1-кімнатна квартира в віддаленому районі би підійшла, якби не фінансове питання)))

• Подобається Подобається x 6
  10. isachka

isachka Well-Known Member

а я мрію пор будиночок квададратів на 120, квартира є батьківська, а будинок, садочок, квітничок і мохнатий собака - мрія

• Подобається Подобається x 6
  11. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

В нас недавно стояло питання такого вибору, але ми одноголосно вибраликвартиру, ще й в центрі. Ну звикли ми тут! Ну добре нам тут! Хоч багато хто нас відмовляв і не розумів. Але це наш вибір! Ануто, не слухай нікого, вирішуй з чоловіком.

12. Анута

Анута Well-Known Member

ну це зрозуміло ;) Просто цікаво які в кого аргументи, мотиви :) Можливо ми чогось не бачимо.

• Подобається Подобається x 1
  13. odree

odree Well-Known Member

я б вибрала квартиру в місті, в зеленому районі, велику.
    зараз маємо і одне і друге. маю з чим порівняти. але квартира мені ближче до душі

14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Я мрію про будинок, про своє подвір*я. І на додаток про роботу з можливістю працювати вдома або за вільним графіком. Бо наразі основним, що стримує є добирання на роботу. Стояти годину в пробках замість 15 хв. прогулянки містом чоловік чомусь не хоче :) А щодо друзів, гостей і т.д. - може то в нас так, але навіть в місті бачимось не кожен день, бо кожен має свої справи, а коли вже їдуть, то всеодно машиною. Тому я думаю, 10 км раз в місяць суттєвої різниці не зіграють.

15. Златка

Златка Well-Known Member

Ми уже зробили вибір на користь будинку за містом :girl_smile: Звичайно, спочатку було важко привикати, особливо мені і особливо зважаючи на те, що останні роки у Львові я прожила як на мене в суперрайоні Наукова, де і Арсен за пару метрів, і Південний, і ЦУМ, і аквапарк за 5 хв. Але мрія таки була жити за містом, мати свою зелену територію і більше свіжого повітря :girl_smile: Для дитини це взагалі рай, бо влітку ми без будь-яких обмежень цілими днями були на вулиці (раніше я собі цього не могла дозволити). Шашлички на вихідних без виїзду кудись - це тепер правило, а так як я люблю гостей :girl_in_love:- то для мене кожні вихідні були святом от так і постродова депресія швидко пройшла Відсутність сусідів зверху-знизу-побоках - то взагалі позитив, який словами не описати; мене дуже добре зрозуміють ті, кому є що написати у гілочці про сусідів :girl_devil:

Плюсів багато одним словом :girl_in_love:

Для тих, хто задумується над таким переїздом, порада одна: переїжджати влітку, коли більш відчутні переваги :girl_smile: О, ні, ще одна порада: певно краще перед тим купити машину... а краще дві :girl_haha: Ось це тепер моя нова мрія - хочу свою машину, аби не напрягати чоловіка приїдь-привези-забери :girl_mad: Але попри те вибір свого дому - це для мене поза будь-якими сумнівами :girl_curtsey:!

Ну, це, Ануто, ще як сказати. В нас, наприклад, аптеки на кожному метрі так само, як у Львові; садок під боком, але я і так планую малу возити в садок до Львова; дитяча амбулаторія є, от до профільних дитячих лікарів треба їздити до Львова, але як якась, не дай Бог, біда, то і по Львову намотаєшся по лікарях від одного-другого :girl_mad:

То я, звичайно, не переконую. Вибір має бути усвідомлений, тоді він є правильний :girl_curtsey: Бо плюси і мінуси є у всьому :girl_smile:

Останнє редагування: 13 Жовтень 2009
  16. Анута

Анута Well-Known Member

Златко, ви описали всі наші мрії :)
    у нас жодної перспективи збільшити жилплощу в місті і єдина перспектива збільшення простору це будиночок за містом. Мама моя стверджує, що ми подуріли...
    Але разом з деякими незручностями і мінусами, ми бачимо і плюси. Самий великий плюс це подвір"я для діточок.

17. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

Як тільки в мене випала б можливість,я без вагань і роздумів вибрала б будинок за містом,з усіма плюсами і мінусами.
    Ще можна далі продовжувати......Я за!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

18. Златка

Златка Well-Known Member

Нам це і досі іноді навіть дуже близькі люди кажуть :girl_haha:

Особисто для мене це дійсно найбільший плюс :girl_curtsey:

• Подобається Подобається x 2
  19. GONE BABY GONE

GONE BABY GONE Well-Known Member

живу в двох поверховому особнячку приблизно в районі трамваю 2 з самого дитинства мені тут надзвичайно подобається(своє подвіря,собачка :girl_crazy:тихенько, машин немає,шашлички коли забажаєш і все це поруч - на подвірї:girl_claping:проте мені здається,що якби обирала то обрала б квартиру,можливо мені тільки зараз так здається,бо ніколи не жила в квартирі і тільки по розповідях чую про те (що хтось стукає в стіну,якщо в сусіда ремонт,то і в тебе також ,когось можна затопити і взагалі....адже в особняку таких проблем немає,Хоча є багато інщих)та й роботи біля будинку є набагато більше ніж в квартирі....:girl_spruce_up::8: але це так....правда переді мною ще зараз немає вибору обирання житла:girl_smile:,але подивлюсь чи з часом моя думка зміниться!:girl_flirt:

• Подобається Подобається x 2
  20. Анута

Анута Well-Known Member

бачу, що форумлянки обирають варіант "будиночок в місті". Звісно, якби були варіанти, то я теж не проти, але для цього треба фінанси значно більші аніж на квартиру чи будиночок за містом. А от по вартості Будиночок за містом і Велика квартира в місті - десь одинакові. Просто можливості можуть бути різні, наприклад наявність участка, а це не так мало...