Ліки та грудне вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Katrin, 22 Березень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Katrin

Katrin Well-Known Member

Перевіряти сумісність лікарського препарату з ГВ за назвою діючого препарату латиною (є в інструкції).

Ще один сайт для перевірки сумісності ліків з грудним вигодовуванням, уркаїнською MamaPharma

сайт німецькою мовою: Embryotox - Arzneimittelsicherheit in Schwangerschaft und Stillzeit: Datenbank Medikamente und Wirkstoffe: Wirkstoffe (Auswahl)

Дарма смієтесь, сьогодні якраз купила парацетамол, так там в протипоказах і є "вагітність та годування груддю"

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: повышенная чувствительность к препарату, нарушения функции печени и почек, сахарный диабет, заболевания крови, период беременности и кормления грудью.

Останнє редагування модератором: 7 Лютий 2018
    • Подобається Подобається x 2
  2. Almariel

Almariel Well-Known Member

А причина зуду яка?

3. Женічка

Женічка Well-Known Member

не уявляю. можливо, пітниця. на харчування грішити не можу, бо й так "на дієті" через малечу. вошей нема,ттт.
    як не перейде, в понеділок до лікаря піду.

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

Лупа не зявилась?

5. Женічка

Женічка Well-Known Member

ні. лупи нема. але є якийсь висип. чоловік при огляді каже, що дуже мало того висипу. тепер ще й шия ззаді почала чесатись. чи то у мене щось психічне.

6. Марта2

Марта2 Well-Known Member

О, я така "красуня" вже два дні. Маю таку токсикодермію, що то п....ц, вибачте.:suicide: Мія мордаліца така червона і набрякша, що я стараюсь повз зеркала не ходити, зсипало мене по тілу нагло, такі червоні, донеможливості сверблячі плями.:girl_devil: Я знову на "Іглі":crazy:

Останнє редагування: 13 Липень 2015
  7. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

O, sister! Вам ще відлучати не нарадили? Чим рятуєтесь?

• Подобається Подобається x 1
  8. Марта2

Марта2 Well-Known Member

За відлучення мова не йшла. Посадили мена на сухарі і воду, рано - Зодак, на вечір -Супрастин, ну і вколотися сьогодні-завтра, бо вже на слизову пішло + я відчуваю нбряк.

9. preciosa

preciosa Well-Known Member

А у мене просто шкіра суха... прищики трохи були і шкіра суха... Таке ороговіння чи що. Короче нехватає жіночих гормонів, видно...

10. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

Дівчата, чи комусь призначали антибіотик Цефімек (діюча речовина цефепім) при ГВ? Дивилася на http://www.e-lactancia.org - дуже низький ризик. Але лікар, який мені його призначив, категорично наказав припинити ГВ на час лікування (10 днів). Хоча я вже приймала раніше антибіотики групи цефалоспоринів, не припиняючи ГВ.
    Може порадите якогось доброго інфекціоніста чи іншого лікаря, який зміг би призначити антибіотик, сумісний з ГВ? Бо мені якось страшно самій приймати таке відповідальне рішення: годувати дитину під час прийому антибіотиків, якщо лікар проти.
    І ще питання: чим може загрожувати малятку прийом антибіотиків мамою, крім дисбактеріозу? Чи може бути якийсь вплив на розвиток дитинки, тобто щось таке, чого одразу не помітиш? (Маю на увазі відносно безпечні антибіотики цефалоспоринового чи пеніцилінового ряду).
    Буду дуже вдячна за ваші відповіді і роздуми.

11. Raven

Raven Мама малятка

Алегрічний висип. Якщо це цефалочпоринові то можна годувати, лише пробіотики приймайте разом з дитиною.

• Подобається Подобається x 2
  12. Багіра

Багіра Well-Known Member

Дівчата, маю лікувати зуби, анестезія мусить бути, в деяких випадках сильна.. Але крім сумісності Гв потрібно підібрати якнайменш алергічну, хтось має досвід в такому?

Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk

13. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Щодо алпргічності не скажу, а щодо сильна+сумісна то я раніше тут писала що мені різали ясну і виривали 8-ку під ультракоїн-форте (якось так, може пошукай тут, бо мені з телефону незручно). Болю я не відчувала під його дією.

14. Багіра

Багіра Well-Known Member

Дякую, я читала за неі, як за таку що не має або мінімум сульфітів і парабенів, узгоджу з лікарем
    Мені теж треба робити подібне

15. fantazerka

Лікар призначив мені приймати пивні дріжджі (живі). Чи не зашкодить то дитинці, яка на ГВ? Бо мені здається, що ефект буде такий же, якби я щодня двічі на день пила по 100 г пива.

16. Mansikat

Що маєте на увазі під "ефектом"?

17. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

@fantazerka молока буде більше) набагато. в мене така гіперлактація була, що ледь справилась. мусіла відмінити дріжджі. але то може тільки на мене так подіяло. на мене і пиво так діє.

• Інформативно Інформативно x 1
  18. fantazerka

Неправильно висловилася. Мала на увазі, що хвилююся, що шкода для дитинки буде така ж, як і від регулярного вживання пива. (Дитині 3 місяці).

19. Raven

Raven Мама малятка

Є таке. Фонтаном йшло. В дріжджах нема зброджених речовин, то типу лінекса, корисні бактерії.

20. Mansikat

Шкода від пива, то ж від алкоголю, а тут же ви суто дріжджі будете вживати - як джерело вітамінів і інших корисностей, те, що воно може бродити в кишечнику, то, думаю, алкоголю там буде не більше, ніж від кефіру, здобної булки чи інших продуктів, які природньо зброджуються в організмі.

• Подобається Подобається x 1
  21. рижик

рижик Well-Known Member

дівчата, вибачте, не маю як перечитувати тему - сьогодні вирвала зуб, щока спухла, казала лікарю, що годую - то виписав ампіцилін, порадьте - чи можна при ГВ , бо щось сайт (е - лактація)не працює.