Пропоную в цій темі постити майстер-класи (чи посилання на них) по різних видах рукокоділля. Китичка з бісером:
Відповідь: Майстер-класи Фартучки для винных бутылочек 1. Размер всей заготовки 10смх15см ( ширина- высота) , а верхней части 6см ширина и 4-4,5 см высота, лучше выкраивать не сильно вырезая угол, чтобы был плавный изгиб-легче будет обрабатывать косой бейкой 2. Сначала обшивается косой бейкой самый верх фартучка( ровная часть), потом одним куском обшиваются бока и низ ( до завязочек) 3.. И третья ленточка начинается с одной завязочки - прострачиваешь ее тоже сложив пополам, и потом подставляешь фартучек и обшиваешь все тем же одним куском бока верхней части передничка, горловинку -опять строчишь впустую ( без фартучка) , снова боковинка и следующая завязочка. Вот готовые изделия
Відповідь: Майстер-клас: книжка для голочок Ще раніше обіцяла, що перекладу, то тепер мені Хомка стимул дала. Матеріяли: - тканина з вишитим узором 20см х 11см (для лиця) - ще одна тканина такого ж розміру, як вишита, для внутрішнього боку "книжечки" - шматочок м*ягенької тканини для голочок (хто знає, як вона називається, підкажіть) - 7см х 15 см - 4мм стрічка - 2 шматки по 25 см Позначте на вивороті тканини лінію згину по центру. Двома-трьома стібками закріпіть тканину для голочок на тканині, що буде внутріньою стороною. Зшиваємо все докупи: Прикладаємо обидва шматки тканини лицевими сторонами досередини, просуваючи одну зі стрічок поміж тканинами, залишаючи видимим 1 см з того боку, де книжечка буде зачинятися. (коли вивернемо, решта стрічки буде на лиці) Зшиваємо три сторони: 2 довші й одну коротку по той бік, де більше вишито і де вистає 1см стрічки. Тепер вивертаємо нашу "книжечку" через інший незшитий бік. Ось і наша стрічка. Зшиваємо другий бік "книжечки", не забуваючи вкласти та пришити другу стрічку. Ця книжечка передбачає зав*язочку стрічками, але можна зробити й на ґудзика також. джерело
Відповідь: Майстер-класи Я думала, що це називається "пінкіп", але завдяки французькій назві зрозуміла, що англійською ці штучки, в які я давно залюблена, називаються "нідлбуками" (needlebook) або "нідлкейсами" (needlecase). Завдяки цьому я знайшла ще два уроки без вивертання на лице. Один із яких перекладати не буду, бо він не вишитий, а просто з тканини, а другий перекладу, бо вишитий власне. (я нині добра, бо роботи мало ) Крок перший: Виберіть і вишийте взори для обох сторін "книжечки". Авторка цієї залишила між половинками взорів 8 хрестиків, на згин. Добре пропрасуйте та спресуйте вишивку, аби не лишилося жодних слідів від п*ялець, ліній згину тощо. Крок другий: Залиште до двох сантиметрів тканини навколо взору, обшийте, аби тканина не поролася. Загніть краї досередини. У даному випадку тканина загнена попри край вишивки, але я бачила, що залишаються і поля навколо також, тому на ваш смак і розсуд. Закріпіть загнені краї шпильками. Крок третій: Гарно загніть кутики досередини, аби завершена книжечка краще виглядала в кінцевому результаті. Крок четвертий: Виріжте шматок фетру (так воно називається?) на кілька міліметрів менший за наш "перед". Можна також зробити заокруглені кутики (за бажанням). Насиліть на стрічку гарну намистину або ґудзик. І відріжте ще один шматок стрічки для петлі до ґудзика. Защіпку властиво можна зробити дуже різними способами. Наприклад, із пришиванням гачків, а навіть вшиванням магніта. Непомітним швом (оскільки вивертати ми нічого не будемо) пришийте фетр до канви, добре ховаючи хвостики нитки. Крок п*ятий: Пришиваючи фетр до канви, не забудьте додати ґудзика та петлю. Зав*яжіть кінці стрічок на вузлики, аби вони не висмикнулися під час частого відкривання й закривання. Саме через їх функцію й часте використання надійно пришивайте стрічки до "книжечки". Крок шостий: Тепер ви можете додати до книжечки кілька сторінок. Для цього можна взяти фетр іншого кольору, вирізати квадратики декоративними ножицями й пришити ці "сторінки" з одного боку (при лінії згину) красивим швом.
Відповідь: Майстер-класи а я ось знацшла як іграшку зробити зі шкарпеток майстер клас тут: http://hand-made-www.ucoz.ru/load/igrushki_iz_nosok_zebra/1-1-0-22
Відповідь: Майстер-класи Я вже на ту спідничку облизуюсь дня зо три!!! Дуже вже гарно на манюньках воно виглядає!! А оце от - взагалі красотишшша! Роботи небагато і нескладно, а як ефектно виглядає! Я вже "намилилась" таку робити!
Відповідь: Майстер-класи Натрапила на дуже цікавий польськомовний ресурс. Наприклад, тут розповідають, як зробити гольничок-капелюшок.
Відповідь: Майстер-класи о, яка знайома штука в нас в хаті таких капелюшків штук з 15 лежить, колись сестра робила, з картону і оксамиту єдиний недолік - набирають на себе ворсу
Відповідь: Майстер-класи МК з виготовлення писанки: джерело Що нам потрібно: Писачок Анілінові фарби для вовни Віск Свічка (для нагрівання писачка і зняття воску) Оцет Простий олівець Анілінові фарби і писачок я купувала у тих, хто продає писанки. Фарби слід розводити дуже обережно. Фарба представляє собою такий дрібний порошок в пакетику, потрібно акуратно висипати вміст пакетика, наприклад, в півлітрову банку, якщо це зробити неакуратно, то потім потрібно буде дуже довго все відмивати з великою кількістю води . Один пакетик фарби розчиняється приблизно 0,5 л. гарячої води, можна трохи менше води. Чекаємо поки вода охолоне і добавляємо 2 ст. ложки оцту. Оцет не наливається лише в жовту та жовтогарячу (помаранчеву) фарбу. (Фарба цих кольорів від оцту звертається і перетворюється на кашу). В окрему ємність наливаємо оцет. Він нам буде потрібен пізніше Можна писати на повних і пустих яйцях, якщо ми видуваємо яйце, то перед написанням писанки слід ретельно заклеїти отвори воском, щоб при фарбуванні всередину не попала фарба. При написанні пісанки дуже важлива розмітка яйця. За допомогою розмітки ми можемо розташувати малюнок симетрично. Види розмітки яйця: Залежно від писанки ми обираємо тип розмітки. Наприклад, я обрала для написання таку писанку: Тому яйце я розмічаю так: Тут вже трохи почала наносити малюнок. Малюнок наношу простим олівцем, його не буде видно, він витреться разом з воском. Продовжую наносити малюнок Коли малюнок нанесено, потрібно продумати як будемо розписувати писанку, черговість кольорів. Фарбуємо яйце від самого світлого кольору до самого темного. Спочатку я покриваю воском ту лінію, що буде кольору яйця. Над свічкою розігріваю писачок, відколупую трохи воску, кладу в отвір писачка і добре нагріваю писачок. Спочатку може витекти велика крапля воску, тому ми її на щось капнемо, а лише потім починаємо розписувати яйце. Не потрібно розписувати яйце, “на весу”, краще спиратися тою рукою, що розписує об яйце. Під час розпису ми ведемо лінію в одну сторону і повертаємо в руках не писачок, а яйце. Я нанесла віск на ту частину, що я планувала зробити кольору яйця. Тепер я занурюю яйце в червону фарбу, але перед тим ненадовго опускаю яйце в оцет, для протравки, знежирення, щоб фарба краще бралася. Ось яйце в червоній фарбі. Потім я ложкою занурюю яйце в фарбу і притримую там, щоб не спливало і рівномірно профарбувалося. Обережно виймаю яйце, висушую паперовою серветкою і покриваю воском ті лінії або частини, що ми хочемо зберегти червоними Тепер кладемо яйце в чорну фарбу: Виймаємо, висушуємо серветкою. Тепер потрібно зняти віск. Для цього обережно підносимо яйце до вогню свічки, але не зверху над вогнем, а збоку ближче до фітіля, щоб яйце не закоптилося, витираємо паперовою серветкою віск: Ось і все
Відповідь: Майстер-класи яйця для прикрашення оселі на Великдень можна також пошити. МК на англійській тут. Шаблон
Відповідь: Майстер-класи Великодне яйце з бісеру Скоро світле свято Воскресіння, з яким можна привітати друзів таким оригінальним бісерним яєчком Навіть початківець може виготовити його за 1,5 години! Це простенький варіант, але по цьому принципу можна виготовляти й складніші, бавитись з кольорами та фантазувати по повній! Фотографувала майстер-клас сама, сподіваюся по фото буде все зрозуміло, але якщо будуть питання - з радістю відповім! Отже, необхідні матеріали: нитка для бісеру, бісер, стіклярус, деревяні заготовки у формі яйця, попередньо пофарбовані лаком та просушені. Починаємо! Завязуємо вузлика, продіваємо нитку в бісерину 2 рази в ту саму дірочку. Нанизуємо бісер точно в такій кількості та послідовності, як на фото.
Відповідь: Майстер-класи Як на мій погляд, найкращий урок про те, як зробити книжечку-гольничок. Я робила саме за ним. Майстер-клас тут З цієї сторінки також можна перейти на інші сторінки з уроками.
Відповідь: Майстер-класи Дівчата, пропоную вашій увазі варіант оформлення вишитого сердечка. Як я вже писала, тут нема нічого складного, тим не менше, трохи пофотографувала процес, може когось зацікавить. У цій роботі я використовувала тканину, нитки DMC, бісер, атласну стрічку, синтепон, фатін і клейовий пістолет (і головне- голка! ). Спершу я намалювала на картоні форму майбутнього сердечка, вирізала, потім на тканині відмалювала його з запасом десь в 2мм, щоб було зручно вишивати.Вибрала взір і процес пішов... Потім я зшила седечко, попередньо на задній стороні вишивки обвела олівцем чіткі контури сердечка. Я шию вручну, але тим в кого є машинка це буде набагато простіше і швидше! Важливо залишити отвір, щоб вивернути сердечко, найкраще його зробити саме в цьому місці, яке видно на фото. Потім акуратно вивернула сердечко, гарно розрівняла, попрасувала, набила синтепоном і зашила. А далі підбираю з усього, що маю як його прикрасити, це для мене досить довгий процес... Цього разу я зробила маленькі трояндочки з атласної стрічки і зібрала фатін (це все з допомогою клейового пістолету). Прикріпила шнурок і все решту. Ось так "народилось" нове сердечко [
Відповідь: Майстер-класи Майстер-клас по виготовленню [size=+1]Бискорню-пятиклинка[/size] майстер-клас тут