Маклер - помічник чи нахлібник?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Ritamadonna, 13 Липень 2012.

1. Just me

Just me Member

Відповідь: Квартирне питання, чи де ми живемо?

Ви хіба не розумієте простої істини, що він не зацікавлений викликати у Вас будь-які сумніви у тому, що це ідеальна для вас квартира? Це те саме, що своїм адвокатом для захисту в суді найняти найкращого друга позивача. Ну це ж і дитині ясно...
    А якщо квартиру, яку ви хочете купити, продають за посередництвом невідомого вам маклера (як це в 99% випадків буває)? То що?

2. Відповідь: Квартирне питання, чи де ми живемо?

Про маклерів. Теж вважаю, що без них можна було б обійтися. Заробляння грошей на рівному місці. Можливо, з часом у нас рівень послуг маклерів наблизиться до такого, за який не шкода грошей заплатити, але поки що :girl_nea: До слова, пригадайте, хто бачив, як у фільмі "Краса по-американськи" дружина головного героя вилизувала будинок, який дуже хотіла продати? Вона була саме маклером. А у нас маклери - це проводирі-гіди, на жаль. Я не проти платити гроші за такі "екскурсії", тим більше, що знайти зараз квартиру "без посередників" досить важко (ну бо ті посередники окуповують квартиру, що продається, деколи навіть без особливої згоди господарів). Але ж не ті гроші, які просять наші псевдо-маклери!

3. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

ні, там написано що вони дзвонять і пропонують свої послуги, або й приходять без дозволу, але ж власнику нічого не заважає виставити їх з їхніми клієнтами за двері. чи я не права?
    і те, що ті маклери ходять, аж ніяк не впливає на можливість власників подавати самим оголошення. як правило, маклера перестає цікавити квартира, господар якої регулярно подає оголошення.

якщо буде пропозиція - то звичайно, а якщо не буде то де ж вони вам то візьмуть
    ну і бажання мають бути адекватні, якщо грошей вистачає на сарай, а хочуть палац, або поміняти одну кімнату на першому поверсі (типу під бізнес) на дві докімнатні квартири без доплати. то самі розумієте, тут не запропонують взагалі нічого і ніколи.

ага, і буде вам адвокат бігати по всіх інстанціях, стояти в чергах, взнавати борги, хто прописаний, чи не арештована, підшуковувати вашим продавцям заміну. може й буде, але зовсім не факт, що його послуги обійдуться вам дешевше.

ви , особисто, мали справу з маклерами?

4. Just me

Just me Member

Ой, не згадуйте....

Все це буде, не сам він то помічник, але ВІН ПРАЦЮВАТИМЕ НА МЕНЕ, а на мого опонента. За 4 тисячі доларів і я побігаю, постою в чергах. Звертайтеся, якщо кому треба!

Так, і платив їй непевне не той, хто цю "красу" купував, а той, чий будинок вона вилизувала...

5. KAPUCHINKA

ну, взагалі то тут мова йшла про продавця.

а так, то вам має перевірити той, кому грошики будете платити, зрештою можете вимагати щоб зібрав вам всі документи про прописаних, власників, відсутність заборгованості.

нам, до речі, про один нюанс, про який ми ні сном ні духом, саме маклер сказав.

я не захищаю маклерів, дійсно, всякі є, але ж є люд,и які якісно виконують свою роботу. не розумію - чому вони мають бути ошуканими.

ви, таки, напевно, не мали справи з купівлею-продажем. мова не про трубу яка протікає, і не про рипучий паркет, а про набагато серйозніші речі, щоб не купити квартиру разом з людьми, чи фантастичними боргами і т.д. і т.п. от для того і є маклер.

---------- Додано в 21:26 ---------- Попередній допис був написаний в 21:25 ----------

а ще треба знати де бігати.

6. Just me

Just me Member

Так, але він танцює не під дудку покупця, ані продавця. Це не той випадок, що платиш гроші і музику замовляєш... Це той випадок, що купуєш кота в мішку. Навіть якщо там і квартира з людьми, і з боргами, то він вам про це не скаже, йому аби продати. За законом маклер у нас відповідальності не несе, отож і боятися йому нічого...

7. KAPUCHINKA

ну так, вартість послуг посередника, була закладена у ціну будинку :connie_pull-pigtail

8. Just me

Just me Member

Я за чотири штуки зелених це вивчу швидко.

9. KAPUCHINKA

це неправда. у мене коліжанка колись займалася нерухомістю, то вони за цим дуже слідкували.не сперечаюся, може і є інші варіанти, але ж не можна всіх під одну гребінку.

---------- Додано в 21:34 ---------- Попередній допис був написаний в 21:32 ----------

ага, а вам потім скажуть, ну і що вона там зробила, дармоїдка. хай йде інших дурних пошукає, а ми за ті гроші ремонт зробимо.

10. Just me

Just me Member

Чистісінька правда. Де ви чули про випадок притягнення маклера до кримінальної відповідальності? Хто тут є з юристів, підтвердіть, чи це така легка справа його засудити?

---------- Додано в 00:43 ---------- Попередній допис був написаний в 00:36 ----------

Люди добрі... Та це ж РИНОК! Тільки в нас він якийсь кособокий...
    В нормальній державі платить той, кому надають послуги і ЯКЩО їх надають. І той, хто надав послуги, якщо вони виявилися неякісні, має відшкодувати гроші і сісти за грати, щоб мав час подумати про вічне. Я, до прикладу, хочу продати квартиру. І я плачу, щоб її мені продали. Бо вони мені роблять послугу, а не покупцеві, покупець платить своєму юристу, який на його користь діє. Нехай я закладаю цю оплату роботи маклера в ціну. Квадратний метр мого помешкання стає автоматично дорожчий. Але я маю час і чекаю, може хтось заплатить більші гроші, тоді як сусід Іван сам все організовує, сам продає квартиру бо хоче щоб її ціну не обтяжували послуги посередника, вона була дешевша і він матиме змогу швидше її продати.
    При тому я нічим не займаюся, але моя квартира дорожча, відповідно мені складніше продати. В підсумку ми з Іваном отримаємо ті самі гроші, бо я заплачу маклеру за надані мені послуги. В принципі, Іван навіть виграє, бо квартиру продасть швидше, а я можу чекати так довго, що аж захочеться збити ціну і вже ну його.
    Справедливо?

11. KAPUCHINKA

якщо покупець звертається до посередника щоб той знайшов йому квартиру, то це посередник робить послугу покупцеві, і покупець за цю послугу мусить заплатити. ну зрозумійте ви це нарешті.
    не хочеш платити - не звертайся, скажи - перепрошую посередники мені не підходять, і шукай сам. це ж так просто.
    попросив про послугу- тобі її надали - мусиш заплатити
    відмовився від послуги ДО її надання - не платиш
    а юристи пошуком квартир не займаються, вони роблять дуже багато корисних речей, але пошук квартири то не їх парафія.

12. Just me

Just me Member

Так я і не хочу, щоб мені шукали. Я сама шукаю (і ті, хто платять маклерам, теж шукають САМІ). От Ніколь тут в деталях розповідала. Вона півроку шукала - дуже пізнавальна розповідь, пошукайте. Довірений юрист все перевірить і поставить свою печатку під документами купівлі-продажу. Те, що не зробить маклер.
    Маклери возять по квартирах, які зовсім не відповідають вашим початковим вимогам, марнують ваш час, а в кінцевому результаті пропонують вам за це заплатити...

13. KAPUCHINKA

ви про що? які печатки юриста на документах купівлі продажу :khomyak::khomyak::khomyak:

14. Just me

Just me Member

:eek: А Ви продавали квартиру і не знаєте? Ми купували землю нещодавно, маємо документ, де вказано, що все відбулося в присутності нотаріуса такого-то, печатка, всі справи.. В разі продавець виставить претензії, а в нас буде документ, що засвідчує всі підписи, все перевірено... От що з людьми роблять маклери...

15. KAPUCHINKA

перепрошую, нотаріус і свій юрист, адвокат, це зовсім різні речі

16. Just me

Just me Member

Наскільки пригадую, всі нотаріуси є юристами. Наш працював на нас, а не на "того хлопця" І помічники бігали по інстанціях, довідки збирали... 4 відсотки, як-не-як...

17. KAPUCHINKA

і ніяка купівля-продаж без нотаріуса не обходиться він присутній завжди. і тому говорити що він може поставити печатку просто смішно, бо це само собою.

18. Just me

Just me Member

Ні, бо не в печатці справа. Ми знайшли землю без "посередника", а всі справи залатвив нотаріус із помічниками. За гроші. Мало що менші, ніж ріелтор. В чому ви бачите проблему? В тому, що ми мали реального посередника, а не пародію на нього?

19. KAPUCHINKA

до речі, цікаво що ще, крім того чи квартира не під арештом і наданих йому документів може перевірити нотаріус? ви можете мені на це питання відповісти?

20. Just me

Just me Member

Ми самі собі знайшли посередника, якого хотіли (після того, як знайшли землю), а не змушені були "брати те, що дають". Бо тоді б заплатили ріелтору, якому нема довіри, і ще 4 відсотки юристу, якому ми довіряємо і який всю процедуру перевірки заново проведе. Відчутна економія?