Маклер - помічник чи нахлібник?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Ritamadonna, 13 Липень 2012.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Квартирне питання, чи де ми живемо?

якого посередника? ви ж пишете

вам просто надали послугу, перевірили.

2. Just me

Just me Member

Юрист із помічниками на ВАШЕ ПРОХАННЯ проводять усі процедури, що і ріелтор. Але це ВАШ юрист, а не поплічник "того хлопця".

---------- Додано в 01:47 ---------- Попередній допис був написаний в 01:44 ----------

Все зводиться до того, що у ланцюжку продавець-ріелтор-юрист-покупець ріелтор - четвертий зайвий. Усунення зайвого на 5 відсотків здешевшує житло і час його продажу.

3. KAPUCHINKA

а ви знаєте що нотаріуса без проблем може вибирати або покупець або продавець? якщо покупецю скаже що хоче переоформляти у свого, то ніхто перечити не буде. маклерам все одно по великому рахунку. так що про якого поплічника мова?

---------- Додано в 22:53 ---------- Попередній допис був написаний в 22:52 ----------

якщо він вас привів на ту ділянку чи квартиру - то аж ніяк

4. Just me

Just me Member

Та без проблем. Саме переоформлення може відбуватися будь-де. Але за присутності ВАШОГО юриста. Дешевше, якщо ВАШ ЮРИСТ працює на вас без "допомоги" ріелтора, якого ви не наймали, але змушені заплатити.

5. KAPUCHINKA

ну як не наймали, ви ж з ним договір підписуєте. він вам що, заяву на прийняття на роботу має написати, чи як, щоб нарешті ви визнали що він найнятий?

6. Just me

Just me Member

Капучінко, якщо завтра я домовлюся з виробниками хліба, що кожен, хто купує хліб, має мені перед тим, як купувати, віддати 5 відсотків, бо я допускатиму вас в магазин, то хіба ви не скажете мені не стояти на дверях, а дати людям пройти без моєї згоди, бо я тільки те і роблю, що гроші збираю? Чому ж тоді не зробити посередника посередника посередника і один вестиме до іншого, той ще до одного і так далі - без останнього не потрапиш до першого - і всі матимуть по 5 відсотків, то нащо воно людям взагалі?

---------- Додано в 02:07 ---------- Попередній допис був написаний в 02:01 ----------

Капучінко, ЯКИЙ ДОГОВІР? Я подзвонила на номер такий-то, бо мені сподобалося оголошення. Підняв ріелтор слухавку, сказав, що він не власник, а ріелтор, зустрілися ви через 20 хвилин, поїхали ви разом подивитися квартиру, ви там зустріли власника, обговорили деталі, погодилися купити. Їдете додому, берете гроші, їдете до юриста. Для чого вам той договір? В житті такого не мала, ніяких договорів з ріелторами.

7. KAPUCHINKA

а у нас що, зараз інакше? зрештою і у цілому світі так.

---------- Додано в 23:15 ---------- Попередній допис був написаний в 23:10 ----------

ну а ріелтор за що жити буде? він сидить на телефоні, веде вас до власника, ви берете гроші і до юриста, а він що? в прольоті? в нього теж діти їсти хочуть
    і якби він не сидів на тому телефоні і не завів вас на ту квартиру, то не бачити вам її
    ну і він ж вам сказав що він посередник, не волонтер, а саме посередник а далі вже ви вирішуєте чи користуватися його послугами чи ні
    ну і вони взагалі то без підписаного договору і не показують, хіба в господареві впевнені.

8. Just me

Just me Member

Ясно, ріелтори існують, щоб мати за що жити... А в нас дороги неремонтовані. Ви платите людині тільки за те, що вона клином вбилася між вами і продавцем. Логіка присутня.
    Ріелтор - це штучно створена "професія", щоб "створити нові робочі місця". І без їх присутності, повірте, квартири купувалися б і продавалися.

9. Artemida

Artemida Well-Known Member

Воно може і так, але брати 3-4 тисячі за те, що маклер завів тебе на квартиру по-моєму дуууже круто:girl_cool:

Особисто я ходила дивитися на квартири з багатьма маклерами. І лише один чи два говорили щось про договір (це навіть не договір, а акт виконаних робіт. Маклер має мати цей документ для звітності в агенстві - кого куди і скільки разів він водив). Договір про відсотки підписується вже при оформленні завдатку.

---------- Додано в 09:20 ---------- Попередній допис був написаний в 09:15 ----------

А взагалі, я також вважаю, що кожна праця має бути оплачена. Але ціна на маклерські послуги, на мою думку, дуже завищена. Саме "ціна питання", думаю, і викликає таке обурення у покупців. Хотіли б вони менше, ситуація була б зовсім іншою.

10. KAPUCHINKA

100% коли купуєш то не то що кожна сотня доларів на рахунку, а кожна сотня гривень рахується, на морозиво собі зажимаєш. але якщо вже користуєшся послугами тих маклерів то вже треба якось з ними домовитися, як правило, суму можна переполовинити без проблема, або можна домовитися що трохи спустить власник, трохи маклер, та варіанти є, було б бажання вийти гідно із ситуації.

---------- Додано в 06:53 ---------- Попередній допис був написаний в 06:43 ----------

о так, всі біди через посередників. отже, від сьогодні ніякий посередників, все купуємо безпосередньо у заводів виробників. для чого ж ходити в магазин, на базар чи ще кудись, за м*ясом відразу на ферму, за буд матеріалами до виробника, за одягом до виробника. нащо ж ті "штучно створені робочі місця"

вони існують, бо на них є попит. не було б, не користувалися б їхніми послугами, то їх і не існувало б.

не бачу зв*язку між маклерами і неремонтованими дорогами.

11. Just me

Just me Member

Він прямий. Замість того, щоб робити те, що можуть зробити без тебе, краще робити те, за що нікому взятися. Випереджаючи ваше питання, чому я не ремонтую дороги: я займаюся іншою діяльністю, за яку майже нікому взятися.
    Який попит? Люди переважно ВИМУШЕНІ на їх нагилені послуги погоджуватися, бо годі знайти шмат, на який вони не наклали лапу.

Бо існує поняття роздрібної і оптової торгівлі. Оптовикам дають знижку за те, що беруть велику партію, а потім продають поштучно. Ріелтора це НІЯКИМ ЧИНОМ не стосується. Він не бере квартиру, а розпродає по кімнатах.

12. Nanaya

Nanaya Well-Known Member

Я так розумію, що Just me говорить про ріелторів, які самі в газеті знаходять квартиру, яку продає власник, дзвонять туди і кажуть, що вони хочуть її купити, дізнаються адресу, а потім подають своє оголошення на продаж той квартири і приводять туди людей. Часто вони приходять в квартиру і самі не знають як вона виглядає і що там де знаходиться. То за що мають люди йому платити? Що він обдурив власника квартири, подав своє оголошення і привів туди людей?

13. KAPUCHINKA

не фантазуйте. а дороги є кому робити, можете не сумніватися, просто на це не виділяють грошей.

якщо власник відразу звертається до маклера, або маклер пропонує свої послуги власнику, навіть просто подзвонивши по телефону і власник погоджується, то це по вашому що не попит. а що це?

якщо покупець звертається сам до маклера і той шукає йому підходящі варіанти, а коли знаходить, та ще й, дуже часто, шукає власникам квартири яку ви хочете купити заміну, бо вони інакше не продають, а покупець при цьому особливо не дуже напрягається. він поставив завдання - маклер виконує. то це що по вашому?

та яка різниця, вартість товару все одно збільшується. у виробника дешевше.
    просто не кожен виробник хоче працювати з кінцевим споживачем, і ми якось без притензій.
    а от власник хоче працювати з маклером і не заморочуватися - то тут вже гвалт, шакали, наклали на все лапи.

до речі, за послуги і того і того посередника платить покупець, але у першому випадку це вважається нормальним, а в другому чомусь злочином.

14. Lilutka

Lilutka Member

KAPUCHINKA і Just me, своїм діалогом ви лишній раз доказуєте - скільки людей стільки думок.

15. KAPUCHINKA

а в чому обман полягає? він же не через вікно в хату лізе, без відома господарів? подзвонив до власника, сказав що ріелтер, попросив дозволу привести людей, господарі дозволили. Кого обдурили?

16. Nanaya

Nanaya Well-Known Member

читайте уважніше:
    ніякого дозволу вони у власників не беруть, приходять нагло, але є ще такі що роблять вигляд що вони ніби разом з покупцями, бо ж нічого в тій хаті не знають, але людям потім доказують, що це вони їх туди привели, і що ті мусять йому заплатити відсоток.

17. Artemida

Artemida Well-Known Member

Та перестаньте. Дозвіл власника мусить бути. Треба ж елементарно знати коли господарі вдома і можуть показати квартиру. Нас маклери кожного разу попереджували.

18. Nanaya

Nanaya Well-Known Member

Я ж писала, що вони дзвонять власнику і представляються самі покупцями і потім приводять туди людей, щоб продавати квартиру, яку вони самі вперше бачать.

19. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

нечесні люди є у всіх професіях.
    нам як зроблять нікудишній манікюр, ми ж не кричимо що от, зайві робочі місця, нема кому дороги робити? Ні, ми просто кажемо - от там і там - нездари, а не професіонали. І оминаємо їх десятою дорогою. Проте ж не перестаємо робити манікюр в салоні.
    Хоча й вдома теж самій його можна зробити..

20. klen

klen Well-Known Member

Бо те що платить за послуги рієлтора покупець, не означає що для продавця немає різниці. Якби покупець прийшов без рієлтора то міг би гроші витрачені на рієлтора витратити на купівлю квартири (тобто продавець міг би дорожче продати)
    Я багато мала справу з купівлею-продажем квартир. То віс квартири які мені пропонували рієлтери - це був жах. Щось нормальне можна знайти тільки самим по газеті(але рієлтери звичайно там будуть свої). І свою квартиру я продавала сама на "послуги" не погоджувалася. Хоча з людми працювати з дебільшого вони вміють, можуть так підійти що й сам не помітиш як він вже буде продавати твою квартиру. Доводилося дуже ретельно пояснювати, шо меня того не треба, бо не всі розуміли.
    Але все одно всі покупці приходили зі своїм рієлтером(зазвичай тим що їх квартиру продавав) І у чому полягають оті "послуги" я так і не зрозуміла. Хіба інформаційна підтримка з приводу документів, але всю ту інформацію можна і у неті безкоштовно знайти.
    Тому з чого випливають такі космічні розцінки на подібні "послуги" мені не зрозуміло.
    Непотрібних професій вистачає але саме рієлтери викликають найбільше обурення саме через не помірні "апетити".

---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ----------

Нездалих манікюрниць легше відслідкувати і зробити їм "рекламу" таку що вони без клієнтів і без грошей лишаться.
    Та й дійсно манікюр можна в дома зробити. А якби у магазині лак продавали тільки якщо манікюр будеш у них робити? Причому ВЕСЬ лак і у ВСІХ магазаних.
    І зновуж таки ціни на послуги маникюрниць здебільшого адекватні, інакще просто до них ніхто не піде.