Маклер - помічник чи нахлібник?

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Ritamadonna, 13 Липень 2012.

1. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Відповідь: Квартирне питання, чи де ми живемо?

та манікюрниці то лише приклад...
    у всіх нас є своя голова на плечах, і ніхто не каже, що раз вже бачив одну квартиру з одним рієлтором, то все, користуватися його послугами до смерті і ще внукам теж.
    Що заважає знайти нормального рієлтора, який бачив квартири і "дере" адекватно?
    Можна й самому знайти, але затрачаєш на це значно більше часу. Якщо його в тебе прірва - без питань.
    Зрештою, ніхто ж не силує.

2. Sankasan

Sankasan Руда мама

Відповідь: Маклер - помічник чи нахлібник?

Займаючись пошуком житла, зараз, вже в 2013 році, я не змогла самостійно знайти майже жодного власника з пропозицією продажу житла. Ні, це не означає що їх немає, вони є, але їх так мало на фоні тих, ким займаються рієлтори, що просто губляться. Я не знаю скільки витратила на телефонні дзвінки по всяких оголошеннях, щодо продажу житла, але зі 100% дзвінків я потрапила на хазяїна двічі. І я була змушена звернутися до рієлтора. Бісить більше за все мене те, що якщо знаходять житло, то платить за послуги рієлтора мусять покупці... тобто таке враження що продавцям це не вигідно? хоча я знаю, що закордоном, платить продавець... На сьогоднішній день таки послуги коштують 5-10% від вартості вашого об'єкта. За гарним скеруванням, можуть з вас взяти 3%... От і додається до суми житла, яка зараз і так не маленька, ще витрати на маклера, нотаріальні послуги, податки.... Тобто питання в даному випадку, хто маклер - помічник чи нахлібник... та напевно помічник, бо без нього вже щось знайти - просто нереально....ну нам не вдалось.

3. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Де Ви такі ціни знайшли?:shok::eek:
    Нормально це є 5% і
    , якщо по хорошому знайомству..

---------- Додано в 19:08 ---------- Попередній допис був написаний в 19:07 ----------

10% це вже нереально багато....

4. Sankasan

Sankasan Руда мама

Ну я з особистого досвіду цифри написала. Я трохи не зрозуміла, так які ціни знаєте ви? В Одесі, наприклад, беруть 10%, але можна сторгувати до 5%

5. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Останнім часом бачу багато маклерів, то 5% вважається багато і більшість торгується до 3%. Якби хтось сказав 10%, то я б, напевно, впала:girl_wink:

6. Almariel

Almariel Well-Known Member

В Німеччині, на жаль, також платить покупець або винаймач квартири.

7. didymos

didymos New Member

Я знаю агенство, де беруть 2% або 2.5%, якщо є 2 маклера(тобто маклер того хто купляє, і той хто продає)Там маклер моя знайома цілком нормальне агенство 10 років працюють.Коли я хотіла продати квартиру,то попали на таке агенство, які хотіли щоб ми продали свою квартиру по заниженій ціні і ще знас мали взяти 5% ,вони навіть документ такий підготували,щоб ми підписали(тому якщо ти цього не знаєш то думаєш що це нормально).А пізніше думаєш як ти міг на таке повестися, адже ти власник і продаєш сам,а якщо тобі привели реального покупця,то він платить лише 2%маклеру своєму,а так як я власник квартири,але ще не пройшло 3 роки ,то маю заплатити державі 20000грн.-отаке кіно.

8. Sankasan

Sankasan Руда мама

Так тож не відсоток маклеру, а державі податок, який дійсно має сплатити хазяїн нерухомості, якщо володієте менше 5 років...Тому і роблять зараз нижчу оцінку, яку закладають в договір купівлі - продажу, я з неї платять податки.1% Держмито, 1% до Пенсійного фонду ну і або 0% або 5% якщо володієте менше 5 років. А якщо продається земельна ділянка з домоволодінням, то же 1% держмита. Просто треба домовлятися, хто які відсотки платить, чи навпіл з покупцями, чи кожен свої. Бо ще ж послуги нотаріуса + послуги маклера.

9. lawyer

lawyer Member

податок спрацьовує, якщо нерухомість знаходиться у власності менше 3(!) років, а не 5-и. також, якщо продаж об'єкту нерухомості відбувається не вперше протягом звітного податкового року. 15% податку сплачують нерезиденти. податок сплачує продавець, оскільки він отримав прибуток, а ПФ - платить покупець

10. sribljanka

sribljanka миється в бані

Щось дууже дивно працюють маклери в нас. Вже рік намагаємось продати нерухомість. Давали заявки у всіх маклерських агенціях, що мають сайти, а також є оголошення у всіх газетах. Жодного разу в нас небуло відповіді на наші заявки. Хіба чекають щоб ходити до них. Щось я нерозумію такої роботи:girl_devil::girl_devil:

11. AilataN

AilataN жива

Зараз намагаюся здати в оренду нерухомість, то те саме. Хоча працюють маклери, нічого поганого сказати неможу. Навіть добре знайома маклерша, і то- руки розводить. Хоча ціна вже така, що аж страшно ( тобто мало).Таскаюся на показ тої нерухомості, як по святу воду. Але..
    Пропозиція перевищує попит, і то конкретно. зараз мало купляють/винаймають ( у мене комерційна нерухомість).
    Навіть якщо взяти ВМ, то картина одразу ясна.

12. anyway

anyway New Member

дівчата, хто знає хороших маклерів дайте номер тел. потрібно здати квартиру в оренду. дякую

13. Alicia

Alicia Well-Known Member

ми навпаки ще не встигли подати на різних сайтах інформацію, вже нам дзвонили, щоб бути посередниками. Поки що без маклерів обходимося, але скажу так, ще не спрацював жоден український сайт з орендами, дійсно

14. Donner

Donner Member

З мого досвіду купівлі земельної ділянки і оренди комерційної нерухомості, впевнено можу сказати, що маклери - паразити! При чому всі, без винятку.
    Як це виглядало в моєму випадку? Знаходжу я ділянку, телефоную, потрапляю на маклера. Домовляємося їхати дивитися. Під'їжджаю до села, дзвонить маклер, каже, що він не може приїхати, а скерує мене по-телефону. Другим разом інший маклер поїхав зі мною, я розпитую його про ділянку, а він - ні бум-бум, під'їжджаємо, він дзонить до власника і півгодини його випитує, де знаходиться його ділянка. При чому, коли я дзвонив, він впевнено заявляв, що ця ділянка підходить за моїми параметрами.
    Мені не шкода заплатити за послугу посередникові, але за умови, що його послуги реально спрощують мені життя і гарантують якість і безпеку. З нашими маклерами на жаль так не є. Вони реально беруть гоші виключно за то, що перехопили інформацію і тепер мені дадуть "наводку". Але, перепрошую, "адресочок" не може коштувати 3-5% вартості нерухомості! Маклери не несуть жодної юридичної відповідальності, жодної! А нотаріус, який бере значно менше і завіряє правочин, несе реальну відповідальноість, прописану законом, якщо виявиться, що нерухомість була обтяжена і т.д. Маклери в Україні - це "дута" професія, вона не має жодного наповнення. Вони розплодилися тому, що є ненаситне бажаня халяви, а також тому, що, на відміну від цивілізованого світу, в нас не вирішене "квартирне питання". Відповідно, є багато людей, які орендують, купують, продають.
    Маклери - паразити, і відповідно, поводитися з ними треба як з паразитами. Може, хоч народний гнів їх чомусь навчить:)
    Ось тут одна формучанка активно настоювала, що за послугу треба платити. Треба, згоден. Але, адекватну ціну. І саме за послугу! Бо те, що маклери щось там перевіряють, уточнюють, убезпечують - все це байки і звичайні, ніц не варті папірці. Коли виявиться, що продана маклером нерухоміть "нечиста", маклер не понесе жодної відповідальності.

15. Antivirus

Antivirus Well-Known Member

А хто має оплачувати при купівлі нерухомості тих самих 5% агенству нерухомості - покупець чи продавець?

16. Artemida

Artemida Well-Known Member

Зазвичай покупець.

17. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Той, хто погодився на ці послуги.
    Я продаю свою квартиру і шукаю собі взамін іншу То в мене з маклером такий договір "Ти заробляєш на моїй хаті і я Тобі ніц не винна за то, шо шукаєш хату мені." Бо свою квартиру я і без маклера успішно продам, але от чи без тих нахлібників найду собі? Вони на все лапу наклалали.

18. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а яка зараз ситуація? ну бо таки курс, що 5%, то багато, знаю, що і на 3%домовляються, а дехто - називає суму (в грн, напевно) а от як її порахувати)))))

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

зараз маклери беруть з покупця. продавцям самі пропонують безкоштовні послуги. 5 чи ні відсоткв- не скажу ( не цікавилася), але суть у тому, що пропозицій житла мало, то маклери "не заганяються" як раніше. Можливо, можна домовитися і за менші відсотки.
    на сайтах ріелторів, коли пишуть вартість у валюті, то автоматично дублюється у грн. Система переводить у грн відповідно на курс кожного дня ( тобто зростає курс, автоматично система піднімає вартість у грн). Сьогодні, наприклад, система рахувала по 11. 242

20. sanches

sanches Well-Known Member

Літом 4% платили маклерам. Якщо квартира досить дорога, то вони можуть погодитись і на 3% (принаймі нам так казали).
    Продавали 2 квартири, купували 1, маклерам платили лише за пошук квартири, яку ми купляли.

Отправлено с моего PMP5570C через Tapatalk