Ми, не бідні, але й не багаті

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Un.Known, 4 Травень 2010.

1. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Відповідь: Ми, не бідні, але й не багаті

Ну чого так категорично? Я, наприклад, рада, коли люди вміють та хочуть заробити на своє життя. В даний момент собі не можу дозволити багато речей, бо практично основна чатина грошей йде на дітей (хочеться, щоб не почували ебе гіршими від інших), але намагаюсь якось економно розподілити ці кошти. На рахунок того, чи не соромлюсь, що не багата, ну чого тут соромитись? Щось собі зайвого не купиш, для мене багатство - то діти, а особливо, коли вони здорові. Свій матеріальний стан намагаюсь обговорювати взагалі лише з чоловіком (для чого сусідам знати), а якщо щось дуже хочеться нам чи малим, то можна деякий час зачекати та назбирати грошей. Бідність не завжди виражається браком грошей, а є набагато гірші критерії бідності.

2. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

та то не в бідності чи багатстві, а в цінностях. Комусь машина дорожча за здоровя власної дитини- ну що поробиш.:girl_sad:
    Мені теж колись було важко сказати, що я не можу собі цього дозволити, але із віком та розумінням життя це перейшло. Навіть як грошей кури не клюють-все одно буде те, чого не можеш собі дозволити. Це нормально.
    Судити про нерозумність трати іншої людини я теж не вправі - мої покупки теж комусь можуть видаватись смішними чи непотрібними. Ані вміст гаманця, ані сам гаманець не робить людину людиною. От як вона буде розпоряджатись цим вмістом - по тому вже можна робити якісь висновки для себе.
    Маю думку, що людина яка живе у достатку і сама до цього достатку досягла - не буде мати пусто-порожніх і відверто нерозумних витрат - бо власне ціну грошам вона знає добре і знає що чого вартує.
    І вислів один дуже люблю: "Гроші заради грошей - щастя не додадуть"
    Бажаю усім достатку і усвідомлення того навіщо він вам.

3. Siania

Siania Love Life

я так не думаю. Є різні характери, є бідні скупі люди, які стають багатими, як ви описали, знаючі ціну грошам, але далі скупляться на все, жінці, дітям...
    А є котрі не вміють рахувати гроші...тому не вміють ними користуватись ні коли їх дуже мало, ні коли їх дуже багато...

4. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Я про таких не писала:girl_crazy:
    Скупий багатим ніколи не буде.
    І не про багатство йшла мова, а про достаток - він до грошей ще й включає відповідне і правильне ставлення до них.
    І між людьми які стали багатими і заробили достаток - різниця велика.

5. Siania

Siania Love Life

Чому? Всі люди різні, немає шаблону (правил) окремо достатку, і окремо багатства. Якщо ви таких людей не зустрічали, це не означає що їх немає...
    розкажіть

6. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Ми напевно різне - у поняття багатства вкладаємо. Якщо йдеться тільки про гроші і їх кількість - то багатим є кожен який має гроші і без різниці де і за що вони у тої людини взялися.
    А на скупого завжди можна подивитись як на економного, а на економного як на скупого - то все залежить від вашого особистого ставлення до людини.:girl_smile:

Ті хто багатими стали - не знають що із грошима робити - не знають куди їх подіти чи на що потратити і не вміють отримати задоволення з цих грошей (скупі у тому числі - бо гроші заради грошей)
    А ті хто заробили достаток - мають чітку мету чи інтерес чи бажання чи мрію - у якій гроші виступають лише засобом для їх самореалізації.
    Я назву багатим скоріше того, хто має злагоду у сімї, справу яку він любить, інтелект та людянсть (перелік не вичерпний)без значних капіталів, а ніж дядька з мільйоном у кишені, але із пустим серцем.

7. Siania

Siania Love Life

я знаю людину котра є багата, має ціль, багато цілей, але тим не менше розкидається грошима.
    То ця людина достатку не має?

8. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

то на ваш угляд і на вашу думку-вона тими грошима розкидається. Бо можливо Ви б потратили ці суми інакше. Я ж не знаю про що саме йдеться? І
    що саме ви маєте на увазі під розкиданням грошима?
    Гроші нам даються так як і хвороби не за щось, а для чогось.
    Я не хочу дискутувати - бо знову тема перейде в інше русло і до чужого гаманця теж лізти не хочу тим паче його аналізувати.
    Ліпше буду давати раду своєму.:girl_curtsey:

9. Siania

Siania Love Life

Відповім вашими словами. То на вашу думку вони пусто-порожні і відверто нерозумних витрати...
    Я думаю що все індивідуально і залежить від характеру. Вміти правильно витрачати кошти - це організованість і дисципліна, але це не щастя. І люди котрі не на 100% організовані мають щасливі сім"ї, цілі та достаток.

10. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

а хіба я щось подібне стверджувала? Між подібними поняттми знак дорівнює ніде не ставила.Ви напевно щось не вірно мене зрозуміли.
    Щастя до грошей немає ніякого відношення як і 100% організованість- до достатку.
    ну та ясно що на мою думку - я ж про своє сприймання теми пишу і виходжу із своїх потреб та цінностей.:girl_curtsey: Чого ви до тих витрат причепились...

11. Siania

Siania Love Life

Я веду дискусію...
    Просто не згідна з цим, і все:) так як все індивідуально...і достаток не дає гарантію що людина

12. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Я й не чекаю, що всі зі мною погодяться. І не виключаю, а навіть підтримую, що все індивідуально.
    Кожен дивиться через себе, виходячи із власного досвіду та цінностей. Ви ж власне із якогось конкретного випадку і виходите.
    Пусто -порожня трата для мене - трата яка немає логічного пояснення і не мого чи вашого, а самого купця. Купив, потратив - а потім думаєм нашо?
    Достаток - аж ніяк не сума грошей - навіть більше - до грошей має доста опосередковане відношення - це сукупність моральних, соціальних, сімейних якостей, якостей самореалізації (не вичерпно).
    Жити в достатку - жити щасливо у гармонії із собою та оточенням, жити вдумливо, а не просто купаючись у грошах і маючи купу цілей.

Чесно - простору для диспуту не бачу.

13. kryvulia

kryvulia Well-Known Member

Є якийсь такий вислів:
    Багатий готовий віддати всі гроші, щоб бути здоровим, а бідний підірве здоров'я, щоб стати багатим. В кожного свої проблеми, і в багатих , і в бідних. З боку чужа сім'я може і виглядає досконалою чи там багатою, але в кожного свої проблеми.

14. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

я дуже багата- бо в мені багато сонця подарованого батьками і я з радістю дарую його рідним і близьким мені людям!

15. olevitska

olevitska New Member

а я і бідна і багата...просто все залежить в мене від мого настрою. гарний настрій, сонечко світить, мир в хаті, діточки здорові, пару гривень є в кошильку от і чудово!!!а як тільки-но хандра прийде, тоді все йде нетак і грошей мало і машини нема і тд. а треба просто любити своє життя, не чуже , не сусідове, а своє тоді і заздрості не буде, і не соромно буде сказати комусь, "я не можу собі цього дозволити". я відпочивала, як багато хто і в турції і в єгипті, але не тому що хотіла чи гроші зайві були, а лише щоб не виглядати бідніше тих з ким їхала....але щасливішою від того не стала...просто зрозуміла що не в тому щастя. щастя живе у кожного всередині і у кожного воно своє, а гроші це лише гроші і бувають миті коли і вони "не милі"

16. xsanka

xsanka New Member

А я багата...хоча ніколи не була ані в Эгипті, ані в Турції, і одяг мій аж ніяк не брендовий. Все моє багатство - це здорові діти (немає нічого страшнішого в цьому світі як хвора дитина). Для мене це найцініше в житті, бо гроші сьогодні є, а завтра їх немає...життя примхливе. Мама завжди вчила не рівнятися до багатих чи бідних, а бути по середині. Головне вважаю цінити те що маєш , бо без стількох речей можна обійтися.

17. Harmony

Harmony Member

Правильно! Ну ХТО сказав що багацтво це гроші!!!!!
    В кожного з нас є своє багацтво, той талант що Бог дав!

18. Siania

Siania Love Life

Багáтство (майнó) – чиста вартість матеріальних і фінансових засобів (усі активи мінус пасиви), якими володіє нація, особа чи підприємство у певний проміжок часу.
    БАГАТСТВО, -а, с. 1. Велике майно, цінності, гроші. // Достаток усього, розкіш; прот. бідність. 2. перев. мн. Сукупність матеріальних цінностей (про надра землі, тваринний і рослинний світ). 3. чого. Велика кількість, багатоманітність. 4. перен. Про щось дуже цінне, важливе, значне.

І чому щасливу сім"ю вносити у багаство? Все має своє значення.

19. Orman

Orman Модератор-бомба

20. Consuelo

Consuelo Well-Known Member