Ми та екологія

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем dieSonne, 4 Червень 2009.

?

яке ваше ставлення до майбутнього нашої планети?

1. головне,що зараз все в порядку,а "после нас хоть потоп"

2,0%
  2. не задумувалася над цим питанням,наразі манікюр буду робити

3,9%
  3. дійсно сумно,що ми засмічуємо своє середовище.але най про те турбується влада

2,9%
  4. свідома,що все починається з малого і буду намагатися зробити планету чистішою.

91,2%
  1. Kofein

Kofein New Member

Відповідь: Ми та екологія

В моєму районі також такі клітки стоять. Хоч це радує.
    Ми теж так робимо вдома, потім на добриво піде.
    Тільки якби ж то всі цього дотримувались. А то на 1-ну людину, що таке робить знайдуться 2-є, що смітять всюди

2. Orman

Orman Модератор-бомба

то ще оптимістично :)
    але ми не здаємось

ух яка зла!
    щойно поазували по новому як зробили фотополювання на Волині. Голосними звуками лякали тварин івони вибігали зі сховків, а ті, Боже прости, "фотомистці" їх фотографували. Як можна створювати тваринам такий фактор неспокою?! Забилам би.

П.С. є Фотографи з великої букви які тижнямим сидять в сховку, відморожують зад. І фотографії тварин в них виходть в природному стані в природному оточенні і поведінці. Оце я розумію.

Останнє редагування: 24 Листопад 2010
  3. Ladunya

Ladunya New Member

А те що у майже у кожного у ванній кімнаті стоїть "Бомба сповільненої дії" у вигляді
    миючих засобів на основі фосфатів, лаурил сульфат натрію тощо?!
    Всі ми користуємось шампунями, пральними порошками, милами, а про те як вони впливають в першу чергу на наше здоровя та на довколишнє середовище?...

4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ви з початку читали(??)) тему?

5. Orman

Orman Модератор-бомба

тему ви все-одно не прочитаєте, ну то я вам розкажу.

не у кожного і не у всіх. Тут же на форумі (але то треба читати) є тема про природні миючі засоби.

Ну так от в мене в хаті є два миючо-чистячі засоби: мильні горішки і сода (використовую тільки для чищення раковини).

-------
    п.с. для тих хто не в танку, але ще не знайшов в собі сили відмовитись від пластикових пакетів для сміття, можу здати точку де продають такі, що розкладаються не 300 років, а 3 (хоча, це теж багато).

6. Tanita

Tanita New Member

Продайте цю точку. Я недавно придбала такі пакети, не пригадую від якої фірми, може то ті самі, а може і ні.

7. Orman

Orman Модератор-бомба

ціну не скажу, бо мені пакети такі не потрібні, я їх спитала, бо було цікаво, чи то вони їх з пластику роблять, чи ще може щось таке придумали, що мені би підійшло, але, ні пластик нам не підходить :nea:.

8. Suzi

То ті, що БІО Фрекен Бок? Чи якісь інші?

9. Orman

Orman Модератор-бомба

та точно, але там писало "біосфера", чи щось таке, але фіра одна. Я от тепер думаю чи вони дійсно розкладаються (я маю на увазі хімічно), чи просто розпадаються на маленькі шматочки (є така технологія). Бо якщо друге - то це вупше не екологічно, тільки окозамилювання.

10. WildWind

WildWind Member

Прочитала трішки теми. В мене в голові питання екологічності доходить до абсурду. Сама себе заганяю в кут. Наприклад оці нові лампочки, що споживають енергії як 40 (наприклад) а світять як 100. З графіками економії енергії і т.д. Але ж вони мають у собі ртуть! В нас така одна валяється вже рік, викинути на смітник не можна, їх потрібно утилізовувати спеціально, куди здавати? Знову ж таки бачу, що люди викидають. Енергію ніби економлять, але з іншого боку.. Хто зна від чого шкода більша. Те саме з виключанням світла наприклад, приладів. У момент включення прилади та лампочки горять найбільше. То не вимикати, бо згорить менше лампочок/телевізор, і менше піде на смітник, чи вимикати, і зекономи енергію.
    Знову ж таки про енергію. Про вітрові електростанції. Дуже класно. Енергія вітру. Але скільки прахів гине через ті вітряки! А щорічна міграція птахів? Читала, що птахи через ті вітряки мусять міняти тисячолітні шляхи перельоту. І таких абсурдів в моїй голові купа... Купуєш дорогі натуральні продукти, купа грошей іде на харчування, ще треба купу грошей на екологічний посуд, пакети... а жити за що?
    Я одного разу почала купляти екологічні миючи засоби. Пляшок від них назбиралось)) Вдвічі більше, бо вони таки гірше відмивають. Все думала, що їх можна якось здати, де купляла, ну по логіці. Не можна. На миття вікон оцтом в мене іде втричі більше часу. А згаяний час мушу десь надолужувати, замість домашніх вареників куплені в кульочку))) Де більше додала чи відняла?

11. Orman

Orman Модератор-бомба

триває суд з підприємством, яке їх виробляє, на предмет того що вони мали би їх приймати і утилізовувати. У нас є контора, яка їх приймає, але тільки від підприємств
    .
    це власне стосується енергощадних ламп, тобто якщо знаєте, що протягом 10 хв будете вмикати-вимикати, то краще не вимикати.

А техніка в режимі очікування ість 90% енергії від режиму роботи - варто вимикати повністю.

мудрі люди не будують вітряки будь де, але так, проблема існує. Просто відсоток загибелі птахів від вітроелектростанції і від викиду нафти в морі не на користь нафти.

---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ----------

а який такий екологічний посуд - купуєте звичайні керамічні тарілки, не дизайнерські коштують небагато зовсім. Лиш пальонку китайську не купуйте, вони свинець люблять замішати. А пакети нащо купувати? Я пошила з бязі мішечки і маю велику сумку на закупи - це копійки виходять, повірте. Ви за рік на пакети з супер-маркету потратите в рази більшу суму, а сумка в мене вже роки 4. приколи в нас в супер-маркеті - на полотняному мішечку для хліба я написала "хліб", що бне путати з тими в які кладем овочі не дуже чисті, а в магазині ми купуємо батон і касі все питають "що там у вас", то я вже казала, що треба виправити напис на"батон"

---------- Додано в 16:56 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

вікна я мию (увага!) - теплою водою і газетами, взагалі жодних миючих засобів (навіть горішків мильних) не даю - блищать капець як!
    тому ми перейшли на горішки - мінімум упаковки, а годяться на все

П.С. я не сильно господарна, тому щоб все встигати підписалася на систему FlyLady - не годна тепер натішитися.

Останнє редагування: 15 Грудень 2010
  12. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Ну якщо таке стверджувати, то давайте вже конкрентіше говорити.
    Хто не обслуговує? Тойота? БМВ? Лєхус? хто там ще гібриди продає?

Бо я от тільки що легенько пошуршала, то Лексус свої гібриби обслуговує-100%.
    Я впевнена на 99,99%, що "білі" гібриди обслуговуються на сертифікованих/гарантійних СТО.
    Тобто якщо імпортер офіційно ввозить автомобіль в Україну, дає на авто гарантію (а як без неї?), то МУСИТЬ і обслуговувати їх.

13. Редвумен

Редвумен Active Member

Може ситуація від цього мого допису (а то вже пройшло 4 місяці) змінилась.

14. Suzi

Ясно. Вони вже в супермаркетах є в продажі.

Останнє редагування: 15 Грудень 2010
  15. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

може і змінилася, а може такого і ніколи не було (поки не почали гібрити продавати на нашому ринку)
    Мені цікаво ЗВІДКИ така інформація :girl_in_dreams:?
    десь з перевірений джерел? хтось сказав? чи самі цікавилися?

можу тільки 100% сказати, що на той час гібриди в Україні ВЖЕ обслуговувалися, навіть десь з початку 2010 року, якщо не раніше

16. WildWind

WildWind Member

Читала трохи тої пані, майже до половини додумалась без неї, або ще мама навчила, решта є лишнє в моєму житті. А ще тайм-менеджмент.. Саме тому вираховую час, за який я мию вікна..
    Не тільки. Лампи розжарювання також. Моя мама їх палить як сірники... Є навіть вимикачі, які поступово дають енергію, крутиш так, і лампа світиться все сильніше. Але з великою технікою та сама історія, з телевізорами наприклад.
    Особисто в мене це паперові мисочки для виїзду на природу замість пластикових. Або такі з фольги. Вони суттєво дорожчі.
    Газети мають багато свинцю. Все сварюсь з мамою, коли пляцки ними переложує. Я теж колись мила газетами. Як згадаю, аж бррр. В мене на одне вікно іде 1 хв. Побризкала чимось таким шкідливим, протягнула гумовою шваброю такою, як в машині вікна миють. І все.

На кожне "так" можна знайти "ні" і навпаки.
    "Єдине, що від нас іще залежить, – Принаймні вік прожити як належить." Л.Українка.
    От так і живу..

17. Orman

Orman Модератор-бомба

це питання пріоритетів.

ееее, це 100% застаріла інфа, ну і газети в хаті є полюбе, а засіб ще купити треба

яка "така сама" щось ви все в купу накидали. Чи ви телевізор дивитеся цілий день, чи вмикаєте на 5 хвилин, а потім вимикаєте? Ну напевно ввімкнули - подивились програму, та й вимкнули. І не дивитесь 2 години. Ну то при такому розкладі телевізор треба вимикати зовсім (не в режимі очікування). Бо за 2 голини роботи він з"їсть більше ніж за 5 хв. наступного розкочегарювання. І хороші лампочки не горять як сірники.

ви в іншій темі переживали за токсоплазмоз, шкода, що за хімію, якою дихаєте не переживаєте. Я одне вікно мию хвилин 20. Це мої пріоритети.

то залежить хто що шукає.

не хочете - не треба, не дуже розумію тоді посил ваших дописів.

---------- Додано в 20:17 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ----------

ну і важливе зауваження до всіх: не спішіть, бо будете мати вибух мозку :).
    До більш екологічного ведення домашнього господарства и з чоловіком йдемо маленькими кроками вже дуже давно. перше, що я перестала використовувати це освіжувачі повітря і дезодоранти в спреях (це ще до заміжжя) ... а потім пішла жара :)

в нас і зараз є можливості покращити "екологічність" нашого життя (нема межі досконалості), але до дечого ми просто ще не готові, а насилувати себе - справа невдячна. Йдемо маленькими кроками. Головне, що в правильному напрямку.

Ну і знову про пріоритети. Коли їх правильно визначити, то взагалі нема відчуття того, що вас чогось "позбавили" чи відібрали у вас комфорт.
    Ну і як вам небайдуже яку землю ви своїм дітям залишите, то визначення пріоритетів стає теж легкою справою.

18. Ladunya

Ladunya New Member

Дякую, що переказали початок теми, я дійсно не читала з початку. Я також користуюся мильними горіхами, недавно придбала в екологічній крамничці органічні миючі СОДА САН. Дуже ними задоволена ( доречі там і пакети Фрекен бок купила). А от мило варю сама. ТОчно знаю що екологічно!

19. Orman

Orman Модератор-бомба

20. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а я нашла як робити самому чистящі засоби для дому з підручних продуктів..
    було би добре,якби багато людей перейшли на такі способи,набагато би менше хімії виливалося б у каналізацію
    Многочисленные исследования бытовой химии говорят нам об одном – она вредна и для человека, и для природы. Например, пугающий факт – человек, который пользуется средством для мытья посуды, за год съедает 250 мл этого вещества. И если учесть количество вредных химикатов, то можно понять, отчего вдруг кожа стала хуже.

Такая информация не повод бежать в магазин за порцией дорогостоящих «натуральных» товаров, а сделать их самому. Самодельные моющие средства так же эффективны, имеют более приятный запах, безвредны для человека и для окружающей среды, и экономят средства.

Для изготовления моющих средств вам понадобятся следующие ингредиенты: