Мистецтво бути дружиною (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Мистецтво бути дружиною (2)

аналогічно. Я не знаю, як би це у мене все виглядало, якби я була "без п яти хвилин мамою 3-х" , і наскільки би такий розклад у сім ї не вибивав мене з колії, але , будучи мамою лише одненького і дружиною теж одненького вже скоро майже 20 років, все решта- мені абсолютно зрозуміле і близьке. І я абсолютно не бачу у тому чогось шокуючого чи надзвичайного. Скоріше- норма. Бо у кожного у сім ї є чіткий поділ обов язків і кожен з членів сім ї знає, за що він несе відповідальність. Я, реально, за усі роки спільного життя жодного разу навіть лампочки не змінила ( не тому, що не можу, а тому, що немає потреби-є той, хто це зробить краще за мене). Аналогічно, мій чоловік ні разу не варив борщу- і теж не тому, що не хоче, а тому, що знає. що вдома є людина, яка зробить це для сім ї краще. Звичайно, що якби "приперло", то кожен би зробив "непритаманні" йому обов язки. Але у звичному режимі- кожен знає, що він хоче і може робити для сім ї, а тому і робить. Якби відноситися тільки з позиції, " а сьогодні зроблю макарони, а завтра- мені влом щось робити ( грубо кажучи), тому я і не робитиму, а ти- перебивайся тим чим є,тоді і чоловік має право принести додому тих же "... надцять" грн завтра , а післязавтра - сказати, що "наступного місяця мені влом працювати- тому перебивайся тим, чим є". Аналогічно і з іншими банально-побутовими речами.Нічого поганого у такому розкладі немає. Бо кожен у такій сім ї робить те, що буде кращим власне для його сім ї. І від цього сам отримує задоволення.

п.с. а стосовно перукарень-манікюрів-педикюрів і т.п. З 16 років маю довгі манікюри ( в пологовому якась санітарка грозилася ті манікюри мені пообрізати, бо "поцарапаю дитину" :) . Чудово за цим всім вмію доглядати сама і це не забирає багато часу, тим більше, що зараз купа усіляких засобів є. На манікюрі реально була разів 5 за своє життя. В перукарні буваю 1-2 рази на рік: маю довге волосся, фарбуюся чудово сама і навіть рівняти кінчики навчилася сама.
    теж вірно, бо чоловік тоді має бажання і натхнення щось робити для сім ї, коли відчуває, що тут його тили- надійно захищені. І тоді це бажання у нього виникає самостійно, а не тому, що дружина вручила йому увечері дітей і сказала ними зайнятися

2. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

О, бачили б Ви мене голодну...Нi, не так - чули б Ви мене, коли я голодна))) Бурчу-ворчу-кричу))

3. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Я не про то, нашо його годувати...а чому чоловікам "простітєльно" матюкнутись, накричати, нахамити і то всьо простити бо він голодний був....

4. AilataN

AilataN жива

а якщо продовжити : дати в писок...
    Простітєльно?
    Хамство не простітєльно в будь-якому стані.

---------- Додано в 00:22 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:47 ----------

Останнє редагування: 24 Липень 2013
  5. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Та кому пробачається, тому й "простітєльно".

6. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

чому простітельно? Незадоволеність і легка надутість з приводу того, що в холодильнику порожньо - то одне, а хамство - то зовсім інше, ну а матюки - не знаю, як в кого, у нас в сім'ї вони не водяться.

---------- Додано в 09:02 ---------- Попередній допис був написаний в 08:53 ----------

хі, то точно. Правда, потім хльопсі раз два - і повний с*ач.
    все залежить від того, як до того самого прибирання поставитись. Колись особисто я думала, що підлогу мити - то щось таке страшне, прям у-лю-лю. Раз на тиждень ледь могла себе заставити. А потім подумала. Стоп. Засікла час - в нашому помешканні то мегамиття займає 15 хв, 20 - максимум. Тоді стала собі казати: так, от зараз 15 хв - і хата блищить, і приємно ходити босоніж. Та і все. А зараз мушу мити або щодня, або щодругого дня точно - бо ж лялюхи.
    Ну, от підлогу я мию для себе.
    Булки печу для себе (не сама їх зжераю всі, але саме бажання спекти - моє).
    Організовую гарну подачу їжі і дрібні домашні свята - теж для себе. Слава Богу, час від часу можу прикупити посуду і тішитись тим, як виглядає стіл.
    Про *красу ногтєй*, волосся, всього іншого - мовчу, бо ж то і так ясно, що для любимої себе.
    Тому в якомусь сенсі те, що чоловік насолоджується результатами того, що я роблю для себе; те, що тої смачної красивої на вигляд їжі варю не на свою порцію, а хлопське банячище; те, що йому приємно на мене подивитись і до мене доторкнутись - такий собі приємний побічний ефект.
    Во так закрутила.

7. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

А якби чоловіку не подобалось те, що дружина робить "для себе"? Тоді як?

8. cjomcjomka

не знаю, думаю, таким парам варто про це поговорити :)

9. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Наприклад, мій чоловік вважає, що мої випікання/закрутки - то зайва робота, все можна купити в магазині, а мені подобається. Власне, заборонити мені, звичайно, не можна, але трохи "бурчить", що зайву роботу собі знаходжу.

10. cjomcjomka

Так любить же. Хоче, щоб Ви відпочили.
    Мій бурчить за випічку, особливо зараз, коли я сама росту, як на дріжджах :) Але потім 1) їсть 2) хвалить 3) бере шматок на роботу до кави 4) телефонує мені і переказує компліменти співробітників моїй майстерності :)

11. ckorpionsha

Ви просто ідеальна жінка..мрія всіх поетів і любитєлів "красивого і ніжного"...Все вдома впорядку,чисто,наварено, діти слухняні до приходу мужа...Вам треба нам давати поради...Чесно...у мене так не виходить, напевно від характеру залежить.
    Маю питання: а бувають у Вас зриви??? ну набридло, не хочу, не буду, хочу цілий день лежати і просто спати-читати і таке сяке????і нехай чоловік сам собі готує і дітям теж і причом після роботи...

---------- Додано в 10:20 ---------- Попередній допис був написаний в 10:18 ----------

а я навпаки, вважаю, що те все можна купити, а чоловік бурчить, чого не кручу...ну не люблю я того робити, а без бажання смачно не виходить)))) Печу теж при бажанні

12. cjomcjomka

да ладно :) нормальні у мене діти, не тре про них так :)
    хм... не знаю. Стараюсь все ж готувати раз на 2 дні, чи сьогодні - перше, завтра - друге. А для дітей воно все якось саме робиться, не знаю. Що ж я, для дітей наварю, а для чоловіка - ні? Якось би було дивно...
    Чоловік мій готувати не вміє, і я не хочу, щоб він вмів. Я от теж не вмію глушник в машині міняти - і якось, думаю, без того проживу.

---------- Додано в 11:00 ---------- Попередній допис був написаний в 10:57 ----------

думаю, в нас зараз легкий період в житті - період натхненної співтворчості у народженнні і вихованні дітей. Постійного яскравого щастя. Тому все і так легко.
    А колись діти підростуть, буде час попридиратись один до одного... от тоді і будуть випробування, напевно..

13. ckorpionsha

я проти Ваших дітей нічого не маю, що Ви...це стандартна фраза...діти слухняні, наготовано,поприбирано..яка пішла з поконвіків, таке собі порівняння...Молодець, Ви, одним словом...

14. Orman

Orman Модератор-бомба

тут все просто - чим більш розуміючий чоловік тим рідше в жінки поганий настрій :)

я бурчу. Тобто на мене ця штука з нагодуванням дуже теж діє.
    не знаю, в мене таке непростітєльно

---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:11 ----------

ви окремо готуєте для дітей?

15. ckorpionsha

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

От мені цікаво, а якщо дружина має більше роботи, як жінка приходить додому вже після чоловіка, то чоловік має приготувати їсти своїй дружині і зробити затишок в домі, чи то тільки мистецтво жінки? От у нас так якось прийнято, що то справа жінки, а я з вересня буду мати більше роботи, ще й їздитиму досить далеко, а одже чоловік буде сам вдома. Я маю вимагати, чекати, чи навіть не сподіватися допомоги, бо ж я жінка? І до речі я також злюся, коли голодна, тільки мене ніхто не старається придобрити, чого тоді я маю? :)

17. ckorpionsha

вчора виводила формулу:виходить так, жінка-робота по хаті,з дітьми,парка,варка,готовка,закрутка-прийшов чоловік,нагодувати,втихомирити дітей, покупати їх, вкласти , чоловіка приспати у кого 15 хв, у кого 2 год і починаючи з 12-1 ночі або самій лягати або на себе час найти
    чоловік-робота-прийшов,нагодували,помогати не може бо втомлений,але має бути все зроблено, завалюсь відпочину бо змучений-сон і прошу не будити бо я працюю.
    Звісно не у всіх така формула порядку, але де справедливість????жінка працює й далі після рівномірного закінчення робочого дня(коли й муж в хаті), відповідно після того обоє мають вкладати рівноправно, і чому він не має вставати у ночі до дитини????
    Короче..то таке думки в голос

18. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

це все можна з чоловіком обговорити і домовитись:)

більше напевно жінки, але як в якій сім'ї поведеться.
    Може вже десь писала, нам на курсах пояснили так: домашня робота колись вважалась жіночою, бо вона легша, чоловік робив працював поза домом: дрова і таке всяке, за худобою доглядав, словом брав на себе роботу важчу, а жінка на себе легшу - їсти приготувати, поприбирати. Зараз реалії життя трохи інакші, не всі чоловіки тяжко гарують, але робота в офісі теж може виснажити, як не фізично, то морально. Тому логічно, щоб кожна сім'я встановлювала певні правила для себе сама, хто що буде робити. Чи має готувати їсти тільки жінка, чи може раз в тиждень це буде робити чоловік, чи навпаки.
    Нам ще таку вправу давали на курсах, ми мали написати в різних колонках хто що може робити і хоче робити, що може робити, але не хоче і що робити категорично не буде (чи не вміє, я вже не пригадую). І потім я читала листок чоловіка із "можу і хочу", а він мій. Таким чином можна розділити обов'язки в сім'ї.

---------- Додано в 11:42 ---------- Попередній допис був написаний в 11:39 ----------

бо не вміє домовитись з чоловіком. Якщо обоє працюють, то і хатню роботу можна робити вдвох, головне домовитись. Спокійно і гарно поговорити.

19. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

власне в тому і сенс, вміти говорити, висловлювати свої емоції, чи переживання. А в нас часто жінка бере на себе все, ну бо так прийнято і так було завжди. Не той вже час дівчата, все змінилося...

20. Orman

Orman Модератор-бомба

ну так в формулі і справа. В такій як ви описали справедливості нема. Варто іншу вивести.
    має-має. Я от в шоці і далі перебуваю. Як це можна до дитини не вставати. Мій чоловік часом і по 12 годин працює, але в нього (зауважте не в мене) такого нема, що його квіточка плаче (пісяти хоче, хвора, зуби, нічні чування), а він дрихне. І вночі тільки він висаджував, бо вдень на роботі, і так мало дитину бачить.

Статус теми:
Закрита.