Мистецтво бути дружиною

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liona

Liona Well-Known Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

А щодо яких саме пунктів? Бо навіть в мені ніц не збунтувалося :girl_haha: Все логічно і правильно ніби )

2. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

фінансами керує він, бо я 5 років була вдома, розподіл грошей у нас присутній. Але не про це я, а про це:
    Не задевать его чувствительную мужскую гордость. (типу всьому потакати чи шо?)
    Проявлять благожелательность и понимание. (а коли я його ніпонімаю?шо робити?)
    Восхищаться его мужественностью.(ну весь час восхищаться то трохи занадто)

3. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

а мене завжди цікавило - як в такій сім'ї змінюється ситуація з появою дітей? Я собі не уявляю як жінка з малою дитиною, не залежно як спала вночі, прокидатиметься раніше щоб навести марафет. Діти ж і хворіють, і зубки ріжуться, і коліки можуть бути, і обпісяти можуть, і ригнути... і як тоді бути "чічою"? Чи такі жінки заводять дітей з умовою найму цілодобової няньки? Чи з появою дитини ранковий марафет закінчується? І чи не звідти "ростуть ноги" чоловічих обвинувачень типу "вона себе запустила", "не приділяє мені уваги, вся увага дитині" і т.д. Він же звик що вона завжди казкова принцеса, а тут раптово вривається реальність... І хто винен - жінка що призвичаїла чоловіка до ідеальності, чи чоловік, що не хоче від тої ідеальності відвикати?

4. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

то шо так і ходити весь день запісяною?
    дівчата, ви мене дивуєте... мені приємно бути чистою, охайною і доглянутою, в будь-якому місці і будь-який час доби. з появою дитини нічого не помінялось. я завжди мала вранці 15 хв часу на душ і мінімальний марафет.
    я, чесно, не розумію, про що ви...
    яка реальність? типу жінка без туші на жабу перетворюється, чи як?

5. Tequila

Tequila Well-Known Member

це без сумніву! головне, щоб жінка мала таку внутрішню потребу.
    За моїми спостереженнями, це мрія не всіх чоловіків, і не у всіх випадках. Був період часу, коли я в таке бавилась (самій цікаво було як то), і по реакції зрозуміла, що мій коханий любить мене більш природню (казав, що без макіжу я йому ближча і рідніша, і макіяж краще пасує на виходи поза межі дому), щодо одягу теж схожа ситуаця. Але завжди звертає увагу на мій вигляд, одяг, тому я роблю висновок, що зрозуміла його думку правильно (і, головне, мені теж так більше подобається) :)
    А ще я постійно відчуваю, що мій настрій дуже сильно впливає на його настрій, і чомусь досі дивуюся з цього) В кого ще є подібні спостереження?

6. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Ви мене не зрозуміли. Я маю на увазі "клінічні" випадки коли показатись чоловікові без макіяжу - зась. Раніше в котрійсь іншій темі хтось наводив приклад старшої жінки, що її навіть власний син ніколи без макіяжу не бачив. То ж як їм це вдається?

прикиньте, мені теж ;)

7. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

НМД думати над тим, ЩО кажете: формулювати, враховуючи його "болючі точки" - і ЯК кажете: підбирати інтонацію.

НМД не припускати гіршого/поганого - припускати щось позитивне або НІЧОГО не припускати - і перепитати нейтральним тоном: я щось не можу зрозуміти, може поясниш? о_о, чоловіки люблять бути мудрішими, дозвольте йому так думати або й бути мудрішим - адже ж кайф мати мудрого чоловіка?

а "весь час" - він у Вас МЧСник? щодня людей рятує? НМД мужність аж ніяк не виходить проявити щодня у ХХІ ст. - татари не нападають, город орати не треба...тому прояви мужності стали потрібні інакші... та от коли щось зробив - ну от торбу з базару приніс - " от бач, що то значить мужчина! ...мені би вже руки повідлітали а тобі завиграшки! та я б не мала вже сил щось по кухні, а так зараз приготую... "не маю сили в руках, викрути будь ласка - скорше висохне... ой дякую! я так в житті не викручу!" варіантів море...

8. GIS

GIS Well-Known Member

Хм... злість то з точки зору Вед то вияв егоїзму. Злитесь з якого приводу?
    Та ! То так і є ! На 100 % і завше)
    і так має бути вдома принаймні. Бо кажуть жіноча психіка і енергетика в домі заполоняє все і чоловік її тонко відчуває)

9. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ви ж розумієте, що то залежить від комфортного стану жінки, якщо в неї є внутрішній бар"єр щодо цього, якщо вона сама собі не подобається "помитою", то і перед чоловіком вона буде себе почувати ніяково і невпевнено. а чоловіки то дуже швидко "пронюхують".
    але то вже інша тема))))

10. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

мда..учіться, учіться, еще раз учіться...і притихомирити своє Я...спробую.

11. Kerzenlicht

ой, є...
    на початку року була в депресії... роботи нема, шукати не хочеться... нічого не хочеться... реально відчуваю - сиджу в глибокій ямі, сама не вилізу, драбини нема, а він там ходить нагорі і нєодобрітєльно так поглядує... через силу прала-варила-прибирала і вважала, що 1000:0 на мою користь , бо ж через силу роблю для них, для мене не треба (навіть їсти не хотілося)! дійшло до відкритого конфлікту. описала йому про ту яму - як я себе бачу, відповідь (моя реакція :khomyak:) : я то бачу, що ти так себе почуваєш! а я от боюся, що ти мене в ту яму стягнеш!
    це мене досить протверезило і змусило подивитися іншими очима))

12. veronka

veronka зла друзя

маю приклад коліжанки, я дещо "здивувалась" коли побачила без макіяжу перший і єдиний раз за 15 років)))

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вже більше 30 років товаришую із своєю сусідкою. Ще будучи дітьми мене завжди вражало, як виглядає її мама: як би вона себе не почувала, яка би погода не була, з якої ноги б вона не встала- завжди мала бути зачіска. манікюр, макіяж. При цьому жінка працювала ( і зараз працює у свої 64), і всю роботу по хаті виконувала. Коли підросла моя коліжанка, вона почала робити усе те саме: підйом- ранкова гігієна і далі- макіяж. зачіска і т.п. Зараз їй 39. І день в день вона дотримується цього. Тобто навіть поява дітей на це не впливає. Просто вона виросла із поняттям, що так має бути і не інакше. І мала приклад своєї мами. Це увійшло у звичку. І робиться уже на автоматі.Можу сказати, що і сьогодні її мама у свої 64 кожен ранок починає із зачіски-макіяжу. І манікюр для неї раз на тиждень- це "святе".

Якщо чесно, то для мене- це нормально. Ні, звісно, у нашому подружньому житті чоловік мене бачив і без макіяжу,і без зачіски ( ну не буду ж я на пляж , наприклад, іти з косметикою ). Але це скоріше вийняток.І суть не в тому, що жінка без цього почувається невпевненою і чоловік це "пронюхує" і т.д. і т.п. Просто направду, певні речі входять у звичку і ти вже сам не помічаєш, як робиш їх на автоматі. Навіть не задумуючись. Це як почистити зуби.
    у вищеописаному випадку саме так і є- там жінки встають щоранку о 6, і коли чоловік прокидається- вже і сніданок є і вони "при параді". Ну ось так заведено у них вже поколіннями ( бо от пригадую ще бабусю коліжанки, то та до останнього свого дня була із тих бабусь, які з "халою" на голові і намальованими губами)

14. GIS

GIS Well-Known Member

Нарушевич про відносини: цікаво і як завжди з гумором)
    http://www.youtube.com/watch?v=J_YubtJwFTc

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

та йой, ще "якихось" років 15 -20 ( я так розумію, що чоловіку зараз більше 30?) і йому нічого вже не доведеться доказувати:girl_haha:Питання у іншому: щоб до того часу у жінки "апетити" не прокинулися, бо до хорошого швидко звикаєш:girl_blush2:

16. Roxie

Roxie Галицька панянка

то і є той "хвальоний" ефект дзеркала у стосунках з іншими людьми, і чоловіком в т.ч.

про щоденний секс.. це може бути і фізіологічна необхідність, але може бути, що чоловік боїться "От сьогодні не буде сексу, завтра не буде, тиждень не буде, то вона потім звикне і взагалі його не буде".. Так само як думає "Зараз їй посуду помий, завтра поприбирай, післязавтра їсти звари, а за місяць вона взагалі на голову вилізе".. Може там якийсь психологічний підтекст.. Тобто психологічний однозначно присутній, питання в тому - який саме... А може на фоні комплексів (наприклад комплексу неповноцінності) він щоденним сексом хоче себе самоствердити, підвищити самооцінку (Во який я мужиииик!)

17. Kerzenlicht

з 38ї секунди
    http://www.youtube.com/watch?v=07HSDGFPP1o

18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ніде не пишуть, що треба підсаджувати, коли на шию лізе. Навпаки - пишуть, що треба зупинити і дати зрозуміти, що така поведінка є недопустимою. Мабуть проблема в тому, що жінка або в сльози і давай себе жаліти "ой, яка нещасна, а він козел". Ну або варіант 2:"Ах так, ну і йди тоді лісом, а я сама-сама". Ну і отримуєм в результаті або "нещасна, а він
    козел", або "сама-сама". По суті ці книжки-лекції про одне - реагувати спокійно, але відстоювати свої інтереси і свої потреби, навіть якщо ВІН не розуміє, не вважає, що це потрібно і навіть якщо він емоційно демонструє своє нерозуміння.

Сьогодні мала нагоду попрактикуватись. З досвіду - чим більше задавлених образ, тим важче спокійно говорити. Але чим далі, тим простіше говорити спокійно, не вдаючись до докорів.
    Є така теорія (дет. в книжці Г.Чепмен "5 мов кохання") - є люди, для яких власне тактильний контакт є проявом любові. Тобто є люди, які відчувають, що їх люблять саме тоді (і лише тоді), коли партнер їх торкається. Тепер моє імхо таке махрове - з Вашого опису в мене склалось враження, що Ваш чоловік внаслідок певних обставин має уявлення, що фізичне - це лише секс. (А ще з тих, хто вважає, що чоловік це той, хто ходить на роботу, не миє посуд і п*є пиво.). Йому не вклали якихось вищих цінностей. Тому маєте велике поле для діяльності :) Показати що не сексом єдиним ))))) А ще, що якраз справжній чоловік може собі дозволити помити посуд (бо не це є основним показником йоо мужності!!), що він захищає свою дружину і дітей, піклується про те, щоб були гроші на продукти, одяг, квартиру,і на перукарню дружині теж.
    Щастя не лише в тому. Але жінці таки приємно на годинку віддати свої ручки майстру для манікюру. І потім навіть посуд мити приємніше :)
    Облін, попалилась......Тепер прийдеться ще і показатись, а то не повірять, що я жива))))))

---------- Додано в 17:54 ---------- Попередній допис був написаний в 17:24 ----------

Мій чоловік теж противиться. Мабуть, відчуває бажання змінити його)))
    Але ж я для себе читаю-слухаю-дивлюсь. Якщо щось мені хочеться, щоб він знав - прошу його прочитати-подивитись. Але він любить коротко і по суті :)

19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

І перше і друге правильно. І це все йде з недолюбові в дитинстві.

Я зараз дуже сильно розбираюсь з залежностями які виховують батьки в дітях саме через нестачу любові з їх боку, або навпаки гіперопіки (це також прояв недолюбові, тільки інша сторона). І неблагополучна сім’я це не обов’язково сім’я аклоголіків, ітд. Неблагополучною вважається сім’я, де правила важливіші за почуття людей. В такій сім’ї виховувалась моя мама - ти маєш то зробити, бо так має бути і крапка. Ніяких там, а як ти чуєшся, а які почуття тебе переповнюють. Тато гаркнув, мама рикнула і попробуй не зроби. А потім виростає бідна донечка голодна на любов, а як її отримати чи попросити не знає. В результаті або стає жертвою у відносинах з мужчиною, або навпаки сама гнобить інших.
    І як писала вже Зануда - з покоління в покоління. :girl_impossible:

---------- Додано в 18:01 ---------- Попередній допис був написаний в 17:58 ----------

А моя мама мені казала, що навпаки... після манікюру посуд не миється. Вона як приходила з манікюру, то казала - я нічого не мию, бо у мене нігті. Все! Мили посуд ми з сестрою.:girl_flirt:

20. Amilada

Amilada Well-Known Member

Підкажіть, як відродити почуття чужеродності? Щоб він сприймав мене як дівчину, не дружину, другу половинку, родичку, а саме дівчину. Окремий самодостатній організм, що не апріорі його?

Статус теми:
Закрита.